DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu pot sa cred...Romania, Tratament client service Radacini Opel

ceribros
post 6 Mar 2008, 18:42
Post #1

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Group: Members

post-336-1110552439.gif Nu imi vine sa cred in ce hal.....nu imi vine sa cred. Am mai citit pe aici pe forum cazuri dar nu credeam ca mi se poate intampla. Mi-am achizitionat un Opel de curand, model Corsa 1.3 DCTI, de cand l-am luat am avut probleme cu el, nu mi-au mers avariile, asa ca am fost in srvice, m-au chemat la 17:00 intr-o joi, dupa 30 minute in care am stat acolo mi-au spus ca nu au ce sa imi faca si sa vin a doua zi la 9:00 sa las masina, zis si facut, am lasat-o s-a rezolvat. Am venit sa o iau am asteptat 30 min pana a venit cineva sa ma deblocheze de unde era parcata, dupa ce am fost de 2 ori la receptie, si cred ca mai asteptam ceva dar tipul care a venit trebuia sa lucreze la masina de langa asa ca a fost obligat sa ma deblocheze si pe mine. Pe drum m-am gandit sa verific tot sa vad daca ceva e in neregula, am verificat avarii, faruri, proiectoare, tot ce se putea, cand la stopurile de ceata nu mergea cel de pe dreapta, desi are bec si nu e opac. Am ajuns acasa ca deja era inchis la service, la ora la care am observat eu, si m-am programat a doua zi joi iar la service la ora 17:00 (deja am pierdut o zi si jumatate cu avariile, adica din concediul meu). Azi ziua cea mare am plecat de la 16:10 din centru pana la Radacini aglomeratie, masina noua am mers incet de frica sa nu fac vreo boacana.Am ajuns la 17:15 la Radacini (15 min le-am facut pe Timisoara pana in mol bara la bara), ma duc la raceptie si il zaresc pe tipul cu avariile, il salut si ii spun de ce am venit la care el incepe sa zbiere la mine "- La ora asta se vine nu vezi ca e 17:30, ce vrei sa raman eu dupa program pentru tine", am ramas traznit nu imi venea sa cred, imi venea sa imi cer scuze de frica ca ma ia la bataie. Zic "- In ce oras stai, nu stii cum se circula, am facut 1 ora pana aici ", el "-Nu ma intereseaza trebuia sa pleci mai devreme" la care am rabufnit "- Bai eu am pierdut aproape 2 zile din cauza voastra pentru avarii voi nu puteti sa stai 5 minute sa va uitati ce are", la care el se uita la mine ca la o carpa si zice "- Auzi eu desi aveam masini mereu ti-am dat prioritate, si noi verificam masinile inainte de primire" pe scurt i-am zis ce am la care el mi-a raspuns sec ca nu exista stop de ceata pe dreapta la Opel Corsa, am plecat cu un gust amar in gura si am zis "-Asta e Romania oare in Germania tot asa te trateaza" raspunsul a venit retoric "NU". Asa ca va rog cei care va pricepeti sa imi spuneti si mie daca exista stop de ceata pe dreapta la Corsa ca eu am vazut becul acolo si nu se aprinde "explicatia lui ar fi ca nu sunt trase fire" a si sa va mai spun una tare, am comandat la Opel si bandouri laterale culoarea caroseriei, ia ghiciti daca am avut montat asa ceva?, logic ca nu asa ca o sa imi faca comanda sa imi monteze, pe cheltuiala lor cica, de parca imi fac un favor si nu e dreptul meu ca e Opelul Enjoi si trebuia sa vina din fabrica cu asa ceva. Sper ca astea se lipesc ca daca imi dau gauri astia este clar ca o sa fac acvariu in portier. Incep sa regret ca nu mi-am luat Dacie cel putin asta e marca romaneasca asa ca se poate accepta si un "tratament romanesc", dar nici acolo nu cred ca e asa.

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 6 Mar 2008, 19:03
Post #2

Membru autentic

La majoritatea masinilor vazute de mine lampa de ceata lumineaza doar pe partea stanga. Iar de tipul de la service .... are o viata grea.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
tarzy
post 6 Mar 2008, 19:23
Post #3

aroist

From: Bucuresti

fara a lua in nici un fel apararea celor din service (despre care nu pot sa spun decat ca sunt angajati pe criterii de incompetenta) te-as sfatui totusi sa incerci ca pbe de genul asta (verficiat bec) sa le faci singur .... iesi mult mai ieftin atat ca bani cat si ca timp si nervi irositi

in ultima vreme mi-a fost dat sa vad tot mai multi oameni care habar nu au de lucruri elementare la o masina - de schimbat un bec, de verificat nivel lichide, de ridiocat capota, etc

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
ady77
post 6 Mar 2008, 19:36
Post #4

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(tarzy @ 6 Mar 2008, 19:23)
in ultima vreme mi-a fost dat sa vad tot mai multi oameni care habar nu au de lucruri elementare la o masina - de schimbat un bec, de verificat nivel lichide, de ridiocat capota, etc
*

Asa si? tongue.gif Care e problema? Pentru asta exista service-uri. Eu spun sincer ca nu am nici macar o surubelnita la masina si nu ma pricep la nimic legat de reparat/schimbat la masina.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
ceribros
post 6 Mar 2008, 19:46
Post #5

Sunt de acord tazy si mie imi place sa pun osu la traba, dar doar in cazul in care este Dacie, la care stiu sa umblu, dar iti spun clar ca iti prinzi urechile daca iti deschid capota la Opel, nu e asa simplu pe cat se pare. Eu am umblat la lampa de ceata sa vad daca are probleme si sincer dupa ce am dat capacul jos am spus stop joc deoarece nu ma pricepeam, nu stiu nici macar sa schimb becu desi la Berlina, Logan, SLZ vin tovarasii mei la mine sa ii ajut daca au probleme. Si nu inteleg ideea, daca e noua de ce sa ma murdaresc eu si de ce sa risc sa pierd garantia pe partea electrica sau de ce sa rup ceva pe acolo cand nu ma pricep, atata timp cat e in garantie. Cum spune si adi, nici macar surubelnita nu am in asta .....si chiar daca as avea nu as sti de unde sa incep.

This post has been edited by ceribros: 6 Mar 2008, 19:47

--------------------
+
tarzy
post 6 Mar 2008, 20:35
Post #6

aroist

realitatea difera - si din pacate nu in bine - de ceea ce ar trebui sa fie teoretic corect

service-uri exista dar .... chir daca interventia e gratis (garantie) tot pierzi vremea si nervii ... ba mai mult ... esti si luat la 11 m de cate un dorel de pe acolo

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Merced
post 6 Mar 2008, 20:45
Post #7

No fear. No limit. No equal.

Adevarul e ca ai garantie, si lucrul asta pe de-o parte te incurca. N-ai ce face, tre sa stai dupa ei, cu ei, sa tragi de ei, etc. Dar fara rabufniri...
Daca are sau nu lampa de ceata acolo, n-am idee. Mai nou multe masini n-au, inainte se puneau pe ambele parti. Eu la Cielo din 1995 n-am schimbat un bec pana acum in spate, si tie sa-ti fi crapat asa din senin? Mi se pare cam dubios...

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
Smiley
post 6 Mar 2008, 21:17
Post #8

Membru autentic

n-are bec sau fire trase.
de cand cu globalizarea, masinile sunt construite a.i. sa poata fi vandute cu modificari minime si in tarile cu volan pe dreapta, si in tarile cu volan pe stanga. din cauza asta ai 2 stopuri de ceata, desi numai unul functioneaza.

--------------------
+
radian
post 6 Mar 2008, 21:36
Post #9

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Daca ai avut probleme cu becurile... mi s-ar fi parut normal sa le verifci pe toate inainte de a pleca cu masina din service.

Pe de alta parte de ce consideri tu normal ca angajatul din sevice (competent sau incompetent...) trebuie sa faca ore suplimentare fiindca tu din cauza traficului ai ajuns acolo doar un pic inaintea orei de inchidere?

This post has been edited by radian: 6 Mar 2008, 21:37

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
dizzy
post 6 Mar 2008, 21:42
Post #10

Work smart not hard!

A tipat, te-a jignit?
Fa-i reclamatie la seful lui.
Atat poti face.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
adită
post 6 Mar 2008, 21:46
Post #11

Membru autentic

From: BUCURESTI

dar cand a pierdut 1000 de ani pe la service a interesat pe cineva?tu ai trecut printr-un service vreodata?eu da si sunt satul de imi vine sa vomit de scarba! gun3.gif asta "merita" baietii de acolo biggrin.gif

--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
+
ceribros
post 6 Mar 2008, 21:57
Post #12

Cel putin aflu ca nu sunt singur, maine promit sa pun poza cu becu in cauza, am vorbit cu un prieten in seara asta care are o Corsa dar e in 2 locuri si deci difera mult, el are un bec pentru ceata si unu pentru R. Eu am 2 pentru R si logic ar fi si 2 pentru ceata, becul e acolo se vede prin sticla, e cam seara si nu imi iese poza dar promit ca maine cand ies de la munca fac poza si o pun pe forum. Nu inteleg, daca au facut spatiu au pus bec, de ce naiba nu au tras fire wacko.gif eu cred ca sunt nebuni astia. Oricum cum iese din garantie in cazul in care Dorel ala nu abera il fac eu sa mearga rolleyes.gif poate mai nvat si cum se mestereste la ea ca in momentul de fata nu stiu nici unde sunt bujiile laugh.gif

--------------------
+
litza
post 6 Mar 2008, 22:17
Post #13

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Se prea poate sa fie bec, dar in mod sigur nu se aprinde. Cam toate masinile mai noi se fac asa. Becul de ceata e unul singur pe partea stanga pentru a nu fi confudat cu frana.

La Astra Classic tot unul se aprinde si parca am si bec pe dreapta. Nu m-am uitat atent.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
adită
post 6 Mar 2008, 22:19
Post #14

Membru autentic

From: BUCURESTI

la astra classic nu exista bec pe dreapta!e gol!

--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
+
BlaueCorsa
post 6 Mar 2008, 22:20
Post #15

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Probabil ai cumparat Corsa-D, dar in mod sigur e exact ca la Corsa-C, adica ai doar un bec, pe partea stanga. Daca te consoleaza cu ceva, e relativ simplu sa pui pe dreapta, dar pe cheltuiala ta.

Cat despre dealerii Opel, am avut si eu probleme. De exemplu, la Erebus mi-au strans frana de mana atat de tare ca am facut atmosfera - scoteam fum alb la greu. S-a rezolvat a doua zi, dar mi-au lasat un gust amar.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
StefanT
post 6 Mar 2008, 23:05
Post #16

STF - Special Tactical Force

Mie mi se pare funny sa iti faci nervi, ca ai far de ceata doar pe stanga. Ar trebui sa stii ca majoritatea masinilor au doar pe stanga, chiar daca unele au loc si ptr al doilea pe drepata, si nu marche arierre in loc (Vezi clio, are 2 de ceata, 2 de marche-arierre dar merge doar pe stanga). E o chestie pe care tre sa o stii, e un minim.

Nici mie nu mi-ar placea sa fiu in pielea aceluia si sa vina oamenii sa trebuiasca sa le explici de ce nu au stop de ceata pe dr. Daca ai carnet de cateva saptamanai macar, ai fi observat cum e treaba.. parerea mea

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
ady85btz
post 7 Mar 2008, 00:17
Post #17

Membru onorific

Altii care au avut dilema ta, au postat si aici

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
lucian_v
post 7 Mar 2008, 01:32
Post #18

Membru autentic

QUOTE(ceribros @ 6 Mar 2008, 21:57)
logic ar fi si 2 pentru ceata,

Ba nu e logic deloc wink.gif

Nu inteleg, daca au facut spatiu au pus bec, de ce naiba nu au tras fire  wacko.gif  eu cred ca sunt nebuni astia.

Nu, nu sunt nebuni deloc - cand vor vinde masina pe piata din Anglia vor monta instalatia electrica care are alimentare pentru ceata pe dreapta, ei nu trag fire smile.gif

Oricum cum iese din garantie in cazul in care Dorel ala nu abera il fac eu sa mearga  rolleyes.gif  poate mai nvat si cum se mestereste la ea ca in momentul de fata nu stiu nici unde sunt bujiile  laugh.gif
*

Pe undeva pe la motor - mergi cu mana pe fise si le gasesti cool.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
ceribros
post 7 Mar 2008, 09:14
Post #19

QUOTE(StefanT @ 6 Mar 2008, 23:05)
Nici mie nu mi-ar placea sa fiu in pielea aceluia si sa vina oamenii sa trebuiasca sa le explici de ce nu au stop de ceata pe dr. Daca ai carnet de cateva saptamanai macar, ai fi observat cum e treaba.. parerea mea
*

Bun, sa zicem ca ai dreptate, atunci de ce m-au mai chemat pana acolo avand in vedere ca am specificat clar ca nu functioneaza lampa ceata dreapta? Adica tot eu sunt de vina ca ei nu au pe cineva competent care rspunde la telefon in service. Sa zicem ca eu sunt incopetent ca nu stiu ca exista doar un singur stop de ceata sau un singur bec de R (desi la corsa in 3 usi in loc de stopul de ceata este acela de R si invers, probabil ca in Anglia le schimba stopurile smile.gif aici s-ar explica cel de-al doilea bec ) dar intr-o saptamana aproape nu si-a dar nimeni seama de acolo ca eu vin la service pentru o problema inexistenta. Eu stiu ca la masinile care au un singur bec de R sau o singura lampa de ceata se vede clar (am vazut si eu la SLZ de ex, stopurile sunt specifice). Oricum nu m-a deranjat ca am un singur stop ci atitudinea lor. Daca arata ca cea in 3 usi probabil ca nu ma duceam sa fac scandal deoarece este clar ca asta are un singur bec de R si in locul lui este unu de ceata pe cealalta parte ( am pus si o poza)

This post has been edited by ceribros: 7 Mar 2008, 09:16

Attached File(s)
Attached File  corsa_3.bmp ( 1.1mb ) Number of downloads: 96

--------------------
+
os
post 7 Mar 2008, 09:19
Post #20

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Asa cum deja s-a aratat - chestiunea nu e daca masina are una, doua, sau zece lumini de ceata (sau orice altceva).

Mai intii ar fi trebut sa i se spuna omului la telefon ca n-are de ce sa se alarmeze; sa spunem insa ca persoana de la telefon nu stie; se mai intimpla. Cind ai clientul in fata insa - te porti cu el asa cum se cuvine.

De ce oare patania nu ma mira?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
ceribros
post 7 Mar 2008, 09:33
Post #21

Mai bine ca tine os nu a pus nimeni problema, ai concis tot ce voiam sa zic, multumesc si respect.

--------------------
+
tribunul
post 7 Mar 2008, 10:37
Post #22

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(os @ 7 Mar 2008, 09:19)
De ce oare patania nu ma mira?
*

Foarte simplu.

Sunt foarte multi care sunt obisnuiti sa dea spaga in service, chiar daca la sfarsit mai achita si o factura pt. aceiasi lucrare, de' ca sa fie maimuta mai atenta cu masina lui, si maimutele s-au invatat sa primeasca banane pt. fiecare miscare. In cazul de fata maimuta nu a mai primit banana respectiva, deci, s-a comportat ca atare.

Noi suntem vinovati pt. ca am obisnuit maimutele cu banane.

Acelasi lucru l-am observat la spalatorii.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
OAP
post 7 Mar 2008, 10:48
Post #23

Membru autentic

QUOTE(StefanT @ 7 Mar 2008, 00:05)
*

Nu zau? da cand iti iei salariu si tu nu ai nici cele mai mici cunostiinte despre ceea ce inseamna respectul fata de client iti place?...la mecanic ma refer.
Personal merg intr-un singur service dacia unde la nivel de ingineri macar se vede o schimbare in bine, da pe mecanici trebuie mereu sa fi cu ochii, dar totusi se executa. am avut experiente neplacute pe la Ford insa, undeva in spatele TIB.

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
ceribros
post 7 Mar 2008, 11:06
Post #24

QUOTE(tribunul @ 7 Mar 2008, 10:37)
Foarte simplu.

Sunt foarte multi care sunt obisnuiti sa dea spaga in service, chiar daca la sfarsit mai achita si o factura pt. aceiasi lucrare, de' ca sa fie maimuta mai atenta cu masina lui, si maimutele s-au invatat sa primeasca banane pt. fiecare miscare. In cazul de fata maimuta nu a mai primit banana respectiva, deci, s-a comportat ca atare.

Noi suntem vinovati pt. ca am obisnuit maimutele cu banane.

Acelasi lucru l-am observat la spalatorii.
*

M-am gandit si la asta chiar aseara si am si pus-o in topic faza cu: " Mereu cand ai venit cu o problema mereu am dat prioritate masinii tale " acolo mi-am dat si eu seama ca mai avea putin si imi zicea "Da tu esti nesimtit si nu dai nici macare de o bere". Sincer nu sunt chiar asa calic desi dupa achizitionare am cam chitait de foame putin, dar nu mi se pare normal sa ii dau spaga lu' ala care imi repara masina in grantie avand in vedere ca eu nu am nici o vina. E putin adevar si in reclamele alea cu "Nu da spaga".

--------------------
+
os
post 7 Mar 2008, 11:23
Post #25

In cu totul alta parte am descris Mintuirea Nationala in termeni materiali. As fi vrut sa adaug acolo si cite ceva despre respect, dar n-am facut-o ca sa nu stric ritmica frazei.

De fapt insa ceea ce lipseste la personajul din povestire (care personaj mie mi se pare a reprezenta bine majoritatea) este atitudinea de... om pur si simplu. Nu cred ca-i deplasat sa te astepti a fi tratat cu demnitate, cu consideratie si cu respect (nu cu slugarnicie) - indiferent daca esti client sau nu.

Eu cred ca de aici ar trebui sa inceapa curatenia.

--------------------
. . .
+
tribunul
post 7 Mar 2008, 11:36
Post #26

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Pai da, dar in service se duc si aia cu masini cumparate din spaga, si lor li se pare normal sa dea la randul lor spaga.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
ceribros
post 7 Mar 2008, 11:49
Post #27

Sa inteleg ca aici nu intra zicala "Clientu nostru stapanul nostru" tongue.gif glumesc, nu ma asteptam sa ma primeasca ca pe seful lui de trib, si mai mult ca pe un egal, desi eu i-am vorbit frumos si respectoas. Plus de alta ca eram si de varsta apropiata cu el, daca nu avea timp putea sa imi zica in mod mai politicos ca a terminat programul si nu cred ca se ajungea aici. Plus de alta nu i-a luat mai mult de 2 minute sa imi zica ca nu are stop de dreapta nu sunt un om insistent de fel.

--------------------
+
os
post 7 Mar 2008, 11:49
Post #28

Nici macar nu cred ca e vorba de spaga - asta sa spunem ca se mai poate combate prin mijloace economice si/sau coercitive.

E vorba de mirlanie.

--------------------
. . .
+
danutsb
post 7 Mar 2008, 12:23
Post #29

Membru autentic

Pe langa Logan am si un Opel Corsa adus din Germania (are 90000km), e pe benzina 1.2l, 2 usi, pentru oras.
L-am cumparat de la un dealer Opel care se ocupa si cu Opel-uri second hand.
Mi-a spus ca in pret include schimbul de ulei, filtre, etc. La o proba de drum am constatat ca bate ceva pe fata. I-am adus la cunostinta. Foarte amabil a spus ca se ocupa de problema, si sa vin in 4 ore sa rezolve toate. Toate bune. Vin dupa 4 ore, au curatat masina, presuri noi, spalata, etc. L-am intrebat inca o data daca a rezolvat problema, a spus ca s-au rezolvat toate problemele, dar cum am plecat am observat aceleasi batai. Trebuia sa vin in Romania, si nu m-am mai intors, stiam ca sunt semibieletele sau bucsi, ceva simplu.
De curand am schimbat uleiul si filtrul, care cred ca nu au fost schimbate niciodata.
Concluzie: nici in Germania nu sunt toti seriosi.

--------------------
Wir leben Autos
+
ceribros
post 7 Mar 2008, 13:22
Post #30

Sigur nu era romani, sau turcaleti sub acoperire ?

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:04
Forum Renault