DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Se inchide Zoo din Bucuresti

Bliss
post 12 Mar 2008, 22:26
Post #1

-

Group: Members

Ministrul Mediului și Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a anunțat astăzi, la Brașov, că 18 grădini zoologice, printre care și cea din Capitală vor fi închise, informează Mediafax.

Motivul îl reprezintă neîndeplinirea condițiilor necesare de spațiu, igienă, hrană și condiții de iarnă. Pentru animalele rămase fără adăpost se vor găsi alte locații.

Articol
Bineinteles, terenul va reveni cuiva destept (sau mai multora) iar ala se va imbogati de stat si de drept. Copilul meu sa mai vada o maimuta sau un elefant? Sa invete sa iubeasca animalele in loc sa le omoare prin scari de bloc? Vise, tata. Asfalt, betoane si mizeria din Bucuresti. Sa zicem merci ca ni le lasa si pe-astea si nu ne vand cu totul.
Idiotii d***u'.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 12 Mar 2008, 22:28
Post #2

forumist anti

From: B U Z Ă U city

Pai vedem zoo la Tv in Parlament si Guvern, se considera ca ajunge...

Cand o sa vedem la Budapesta un ministru roman? blink.gif

This post has been edited by daniel4ro: 12 Mar 2008, 22:28

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
Solon
post 12 Mar 2008, 22:28
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Usor usor intru intr-o ignoranta! Incepe sa nu ma mai interseze! Ce rezolvam daca suntem indignati?
Pana la urma tot o vor inchide pentru a face niste blocuri marete!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Jack Daniel's
post 12 Mar 2008, 22:33
Post #4

MEMBRU DE LA INCEPUT!

E clar ca se inchide pentru un interes imobiliar, dar daca ne gandim ce conditii sunt acolo... sad.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
CGB
post 12 Mar 2008, 22:35
Post #5

CGB

From: behind

se vorbea demult de batalia pe terenul de sub gradina zoo din buc. teren taman bun ptr un cartier de bloace sau vilute.
plus ca umflatii cu vile in zona, cica se plangeau de mirosul degajat de zoo.
da' vorba lu' solon. la ce dreq sa ne mai indignam. ca pan' la urma tot cum vor ei o sa se faca.

daca vreti zoo mijto, proaspat modernizat treceti pe la targoviste. nu e asa mare ca ala din buc dar e frumos. cat o mai fi si asta smile.gif

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
AlexC
post 12 Mar 2008, 23:10
Post #6

Vrum Vruuum

Din secunda in care au aparut cererile de retrocedare pentru terenul de sub Zoo era clar ca nu va mai sta acolo mult timp.

Pacat, sper macar ca cu banii pe care ii va lua Priamria pe terenul propriu de sub Zoo (parca ~40%) sa cumpere teren in alta zona si sa faca alt Zoo mai amre si mai frumos.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
daniel4ro
post 12 Mar 2008, 23:52
Post #7

forumist anti

From: B U Z Ă U city

da... Asta este singurul gand al lui Videanu acum... radmasa.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
19vik
post 13 Mar 2008, 00:11
Post #8

Membru

Eu sper sa isi faca revendicatorul o vila cu un gard asa cu zabrele, cum e moda prin zona, nu vre-un centru comercial ceva. Pe cel mai mare am apucat sa-l duc la Zoo Baneasa, dar cel mic n-are decat 2 luni. Cand or fi mai mari amandoi, tot ii duc pe acolo si le spun: uite tati, aici stateau pe vremuri multe animale, acum a ramas doar unul radmasa.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
negrucvj
post 13 Mar 2008, 00:59
Post #9

Membru

voi va ginditi ca terenul valoreaza milioane? Cit de curind se va pune pb padurii baneasa, asta da smenuiala.

--------------------
dacia solenza 2004 scala - b38xxx
+
CGB
post 13 Mar 2008, 09:12
Post #10

CGB

pacat ca nu stiu sa valorifice gradina aia zoo. ptr ca is foarte putine orasele din romanica care au norocul sa aibe zoo. si chiar si-n europa sau in restul lumii nu gasesti zoo la orice colt de strada. cei care au zoo stiu sa profite de ele. noi le daramam sa facem bloace.

--------------------
einstein1984
post 13 Mar 2008, 09:38
Post #11

fan Dacia

Capitala fara gradina zoologica.... e jenant. Dar traim in Romania, si pe primar il doare in borduri.
Macar de gaseau pamant undeva in preajma bucurestiului (Tunari, Voluntari, Stefanesti) unde sa o mute.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
vijelie
post 13 Mar 2008, 09:47
Post #12

membru violet

Sunt total de acord cu ministrul ala, bietele animale stau in niste conditii de neimaginat, nu stiu cata vreme va supravietui de exemplu un condor intr-o cusca de 1.5x1.5x1.5m...
Si apropo de ce se va construi pe actualul teren, stati fara grija, in partea cu caii deja sunt o gramada de case gard in card cu gradina zoo.
Si la cum arata strazile de acces, ma indoiesc ca au si autorizatii pentru ce s-a construit.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Victoras2001
post 13 Mar 2008, 10:04
Post #13

Membru autentic

Vijelie, ok. Stim cu totii ca animalele de la Zoo traiesc in conditii precare. Dar nu desfiintarea Gradinii e solutia. Ci gasirea sponsorizarilor pentru a o pune pe picioare. Dar e mai usor si muuuuuuult mai practic s-o desfiintezi si sa dai terenul pe comisioane babane, dacat sa scutesti niste firme de impozite, cu conditia sa sponsorizeze Gradina.
E o crima ce vor sa faca. Aia era a noastra, a bucurestenilor. Ne duceam copiii sa vada animalele. Noi, cand eram mici, am avut sansa sa le vedem. Din pacate, copiii nostri n-o vor mai avea. sad.gif
Stau si ma intreb, daca vor fi rugati bucurestenii sa doneze cate un euro fiecare, pentru Gradina Zoologica, se vor strange suficienti bani pentru reabilitarea ei? Eu zic ca da.
Dar interesele sunt altele...

LE. Hai ca e de bine. Tocmai ce-a vorbit ministrul la tv. Nu se desfiinteaza nimic. Iar aia care au revendicat o fasie din gradina, vor fi despagubiti material, sau li se va da teren in alta parte. wink.gif

This post has been edited by Victoras2001: 13 Mar 2008, 11:56

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
costin_bad
post 13 Mar 2008, 13:59
Post #14

Membru

Sa speram ca se vor tine de cuvant. Si primaria se lauda ca nu vor inchide Zoo, cum spune aici
O batalie tot va fi, sa vedem cine castiga: fiarele din zoo sau fiarele din imobiliare?

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
Victoras2001
post 13 Mar 2008, 14:08
Post #15

Membru autentic

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Tomcat
post 13 Mar 2008, 23:11
Post #16

membru

Cei care vor sa inchida gradina Zoo sint de fapt niste "animale". Niste nenorociti!
Iar pe astia de la primarie e greu sa-i cataloghezi...

--------------------
Dacia Logan MCV 2008 - 1,5 DCI Skoda Octavia - B--000
+
A l e x
post 14 Mar 2008, 09:53
Post #17

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

"Copilul meu sa mai vada o maimuta sau un elefant? Sa invete sa iubeasca animalele in loc sa le omoare prin scari de bloc?"

La TV. Daca vrei sa-l inveti sa le iubeasca, invata-l tu, nu cred ca daca vezi animale chinuite tinute in cusca inveti sa le respecti.

Eu unul sunt bucuros. Daca s-ar inchide toate, ar fi perfect. Mai bine vila unui pilos decat zeci de animale chinuite wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ydaniel
post 14 Mar 2008, 10:13
Post #18

Adrenaline junkie!

From: black sea

eu stiu cine are terenu de sub gradina.a fost confiscat de comunisti.omu e in procese cu statu de vreo 9 ani.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
rhunder
post 14 Mar 2008, 10:18
Post #19

Membru autentic

Alex, nu e chiar asa.
Sunt unele animale pe care tocmai faptul ca au existat gradini zoologice si rezervatii le-a ajutat sa nu dispara ca specie.
Multe din animalele din gradinile zoologice sunt de fapt pui nascuti in captivitate.
acum faza cu chinuitu e cu dus si intors. Si cainii ii chinui daca ii tii in apartament/sau la casa.
Mie imi placea gtreadina zoologica datorita faptului ca e aproape de bucuresti si cand nu puteam sa fug in weekend undeva mergeam cu fetele la zoo.
Intotdeauna mi s-a parut biletul foarte ieftin, chiar am si sugerat sa mai ii creasca un pic valoarea.
In utimul timp s-au facut custi mai mari, animalele incep sa aibe alte conditii.
Fetele mele au fost foarte suparate ca dupa aderarea la ue numai pot calarii poneii si a trebuit sa le explic destul cum e cu chinuitul animalelor.
iar in ceea ce priveste televizorul.. nu se compara cu animalul vazut "real".
In fine mie mi-ar placea ca dnul videanu and co sa foloseasca banii luati din vanzarea locului si sa mai puna si de la buget ceva (poate nu mai pun borduri si baga banii in zoo) si sa faca o alta zoo mai departe putin de bucuresti undeva unde terenul e mult mai ieftin, astfel ca sa existe loc pentru animale.
Ce ma mira este de ce nu au decis chestia asta acum ceva ani, sau au asteptat sa se duca draq zoo ca sa aibe motiv de inchidere.
Eu am vazut cat de mult s-a muncit acolo (cu niste fonduri din afara am inteles) si ma dispera stilul romanesc: faci investitii de mii-sute de mii de euro ca apoi sa inchizi.

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
CGB
post 14 Mar 2008, 10:28
Post #20

CGB

Alex, minunat rationament.

acu' s-o luam metodic. in tarile cu apa calda, animalele de la zoo o duc chiar bine. is nascute in captivitate, invatate sa traiasca asa si nu le lipseste nimic. is foarte fericite. acu' daca unii iau de bun filmul "madagascar", cum ca animalele de la zoo viseaza la libertate, e alta problema.

2. animalele astea de la zoo is in general ajunse acolo in urma unor probleme, accidente...etc. sint animale care au suferit traume in libertate, au fost ranite de braconieri...etc. cei care le-au salvat le-au trimis la zoo, ptr ca traumele sau ranile suferite de animal n-ar mai fi permis supravietuirea lui in libertate. asa ca trimiterea lui la zoo a fost un gest onorabil si a permis supravieturiea animalului. altfel biata creatura ar fi mierlit-o rapid.
animalele astea la randul lor poa' sa fete, iar puii vor ajunge tot la zoo, ptr ca e logic ca nu se mai pot adapta la viata in libertate.

is multe de discutat pe tema asta. in viitor, din cauza braconajului, s-ar putea ca singurul loc unde mai poti vedea un animal exotic (de fapt orice animal) sa fie zoo. asa ca si zoo au rolul lor.

daca animalele sufera, nu daramarea zoo e revolvarea. ci modernizarea, niste spatii mai mari etc. cam cum vedem prin tarile cu pretentii.
da' la noi e mai simplu sa darami si sa faci bloace.
pe principiu asta io zic sa distrugem si parcurile, ptr ca pomii sufera din cauza aerului viciat din oras si din cauza furnicilor care si-au facut cuib sub scoarta lor. si sa facem vile. ptr ca vila are toleranta mare la durere.

si inca ceva. pe langa faptul ca la zoo mai vedeai o soparla, un elefant, o gasca sau un vultur,acolo era si o zona verde. daca se duce zoo io-s sigur ca se duce si tot ce inseamna copac pe-o raza de cateva sute de metri.

This post has been edited by cristib: 14 Mar 2008, 10:44

--------------------
Aleks
post 14 Mar 2008, 11:02
Post #21

membru corespondent

From: Iasi

Și eu m-aș bucura să se dărîme azilurile de bătrîni (suferă, săracii ...) și sanatoriile de tot felul ('ai de capul bieților tuberculoși & alienați). Pe rug cu ei, e mai uman așa ! Ce să ne batem capul să le îmbunătățim condițiile ?

"Wir sind radikal weil volk radikal ist !" ("Sîntem radicali, pentru că poporul este radical !") - răcnea, justificat, Himmler, prezentînd "soluția finală" a "problemei evreiești". Bravo, A l e x ! Iată dovada faptului că istoria nu se uită cu una-cu două.

P.S. Acesta a fost un pamflet. E voie ? Sau am supărat pe cineva important ?
P.P.S. Dacă am greșit citatul în germană, vă puteți înscrie pe PM pentru a rîde mine.

This post has been edited by Aleks: 14 Mar 2008, 11:03

--------------------
Renault 11 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 - 126.000 km
Am întrebat, n-am dat cu parul.
+
A l e x
post 16 Mar 2008, 22:39
Post #22

Showing the fangs of rage

cristib : Tocmai asta e problema. De ar fi gradinile zoo la noi ca in Madagascar, sa fie asa bine tratate animalele... Ar fi frumos sa putem lua in serios acel film.. Din pacate nu putem.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
CGB
post 17 Mar 2008, 09:18
Post #23

CGB

ar putea fi. dar nu se vrea. nu cred ca in tara asta nu se gasesc fonduri ptr a face o gradina zoo moderna. da-i mai simplu s-o darame p-asta existenta si sa faca vile.
apropo de vile, cica-i un articol mijto despre zona pipera in gandul. ceva caterinca smile.gif . cica aia n-au canalizare cum trebuie si se bazeaza pe vidanjare radmasa.gif

--------------------
sorin1983
post 17 Mar 2008, 09:53
Post #24

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

apropo .... in tarile cu apa calda nu e biletul de intrare 15.000 LEI VECHI pentru adulti si 8.000 LEI VECHI pentru copii !!! am fost sambata si se reamenajeaza... deja in centru se construieste un pavilion pentru tigri, gheparzi(nici muncitorii nu stiua exact) din trunchiuri inalte de lemn, si sticla. mi s-a parut un inceput! plus ca unde era elefantul care a murit s-a zugravit, s-a turnat vopsea d-aia ca in brico pe jos... deci a inceput cat de cat refacerea! eu sper sa creasca si pretul ca sincer mi-a fost rusine cat am dat....

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
sebybv
post 17 Mar 2008, 10:59
Post #25

Membru autentic

From: Brasov

Pentru cine are ocazia, mergeti si vizitati gradina zoologica din Viena, de langa Schönbrunn. E o feerie, mai ales vara, cand e plin de verdeata si de flori, si toate animalele sunt in aer liber.

http://www.zoovienna.at/

Le-as plati eu biletul primarilor "sa merge sa vede si ei ceva facut ca lumea", dar tare mi-e ca dau banii degeaba, ca nu o sa inteleaga nimic, si o sa se intoarca asa cum s-au dus - cu capul intre urechi...

Ce mai, cred ca suntem un popor handicapat, de vreme ce nu suntem in stare sa facem mai nimic bun in jurul nostru... Oare altii de ce pot ...?

This post has been edited by sebybv: 17 Mar 2008, 10:59

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
liviu2004
post 24 Mar 2008, 11:11
Post #26

Membru autentic

Pentru cine trece prin Rotterdam recomand o vizita la gradina zoologica de aici. Trebuie sa aiba o zi intreaga la dispozitie ca sa aiba timp sa viziteze tot. Nu e nevoie sa vina cu mancare de acasa, toate conditiile sunt asigurate.
Da, este voie sa fotografiezi orice, fara restrictii handicapate ca in Romania.

http://www.diergaardeblijdorp.nl/

Tunelul prin apa este impresionant. Cateva exemple, scuze de calitate, in realitate e muuult mai frumos:

This post has been edited by liviu2004: 24 Mar 2008, 11:13

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
vis-a-vis
post 24 Mar 2008, 11:28
Post #27

DaciaClubber

O puscarie mai poleita, parerea mea...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Ov
post 26 Mar 2008, 08:51
Post #28

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

stai flexat ca asta e doar inceputul.

Sa nu uitam ca in zona piata victoriei avem multe muzee wink.gif care cu siguranta nu o sa mai indeplineasca conditiile cerute de .UE si vor trebui inchise

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th June 2025 - 22:51
Forum Renault