Directie greoaie
![]() ![]() ![]() |
Directie greoaie
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
asta am patit-o si eu acum ceva timp
unge cu o seringa cu ulei crucea cardanica de pe coloana de volan din compartimentul motor a avut apa si a prins rugina This post has been edited by iulian.bisty: 16 Mar 2008, 13:19 |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
De la asta sa fie ?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
daca in mers simti ca nu revine volanul fa ce ti-am zis
|
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
O sa fac diseara ca acum e tata la servici cu ea ... problema este ca e si infranata .... o sa o ridicam sa vedem ce are , sa-i rezolvam problema asta si sper ca se rezolva si treaba cu directia ...
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
iulianbulgaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 23 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate fi si caseta de directie .... stricata. La mine asa a fost.
Se schimba .... dar cam costa! |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Clima
- B-46-YEH
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Trebuie pusă vasilină în special la acea bucșă de cauciuc din 2 bucăți, unde trece axul volanului prin podea. Apoi în burdufurile din capetele casetei de direcție, și la articulațiile cardanice ale coloanei, de la intrarea în casetă și din habitaclu.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
A facut azi ITP-ul si trebuiesc schimbati rulmentii pe fata + rulmentul pe stanga spate ( dar ii voi schimba pe toti ) + repartitorul de frana ( care e blocat ) .
A zis nenea de la ITP ca n-are nimic la directie ... s-o ia naiba ![]() O sa ung tot ce se poate si daca nu-si revine o duc in service ... |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
iulianbulgaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 23 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Si mie mi-a spus la fel nenea de la ITP, ca nu are nimic la directie .... (din testele lui asa reiesea) dar pana la urma dupa 3 zile m-am intors la service si am schimbat piesele cu pricina.
E posibil sa mearga doar unse ... dar am vazut ca astia nu prea recomanda asa ceva (sincer sa fiu stau si eu mai linistit stiind ca am schimbat ce era stricat la directie in loc sa carpesc, repar ..) Rugaminte: daca rezolvi problema cu repartitorul ala lasa si tu un mesaj pe aici cu privire la rezolvare, cat a costat, ce ai schimbat! Succes! This post has been edited by iulianbulgaru: 19 Mar 2008, 18:12 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Clima
- B-46-YEH
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Am fost azi la un service autorizat dacia .... preturile sunt asa :
- repartitor frana ( a zis ca e 600.000 ) + rulmentii ( fata - spate ) + manopera = 200 ron - caseta directie DSN + manopera = 600 ron ![]() ![]() Am mai auzit de la cineva ca DSN are niste rulmenti deasupra amortizoarelor si ca se poate sa fie de la aia ... sa fie asa ? ![]() 24 Mar 2008, 20:48: Gataaaa ... am rezolvat ![]() M-am inarmat cu o seringa plina cu ulei de motor ( 5w-40 ) si dupa ce m-am chinuit o ora sa ung tot ce tinea de directie ( am desfacut si scoica unde e contactul ... sa pun si acolo ) , am observat ca burduful de la caseta de directie era rupt ( cel din stanga ) ![]() Am bagat un pumn de vaselina acolo ... si directia merge PERFECT ... urmeaza o vizita in service pentru schimbarea burdufului ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 24 Mar 2008, 19:48 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
salut de ceva vreme am o problema si anume aceea ca directia mea a devenit foarte greoaie in mers adica virez foarte greu,iar cand virez volanul nu mai revine la pozitia normala,adica ramane in viraj,am fost cu ea la service si mecanicul a zis ca e un pivot slabit,mi l-a strans a strans si bara stabilizatoare,dar problema persista.aveti idee ce poate fi?sa fie din caseta?mecanicul mi-a zis ca am foarte putin joc la bieletele dinspre cutie nu la capetele de bara,,, si inca ceva la franari mai bruste tot de ceva timp am observat ca imi tremura volanul ca naiba,mentionez ca discurile de frana si placutele de frana sunt noi. eu sunt de parere ca este din caseta aveti idee cum se baga ulei la caseta sau stiti vreo metoda de a scapa de aceasta problema?
multumesc si astept raspunsurile voastre |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
exista o gaura de gresare pe la mijlocul casetei acoperita de un colier, dar n-am pompa de vazelina si ulei m-am gandit ca nu tine
eu personal am desfacut burdufurile de pe carterul casetei am bracat sa iasa cremaliera la maxim si am umplut cu vazelina |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Am gresat si eu caseta pe acolo. Problema este ca nu prea intra vaselina, adica bagi in varf si daca misti de volan, iese din orificiu. Si chiar daca reusesti sa pui ceva vaselina, nu se vor intampla miracole.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
ideea e ca poate fii cu succes si de la coloana de volan , intepenesc frecvent crucile cardanice sau ceva pe acolo , desfaci surubul de cuplare de jos caseta- coloana , volanul ar trebui sa se roteasca foarte usor daca e decuplata caseta , in felul asta elimini una dintre cauzele posibile
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
o jmecherie m-a invatat cineva de la reglaj optic, imi scartaia directia, si mi-a bagat ulei cu o seringa cu ac in pivoti prin cauciuc, in toti 4, cateodata si eu fac asta, ajuta cu ceva si reduce uzura
This post has been edited by danciusergiu84: 21 Mar 2010, 01:27 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ii faci injectii
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
vezi ca la directie ai niste dopuri de cauciuc micute , se dau jos , se urca un amic in masina ca sa dea de volan stanga dreapta .Dupa aceea tu bagi un deget in vaselina si bagi in orificiile unde ai dat doapele jos . La terminare montezi doapele la loc.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Incearca sa schimbi prima data rulmentii de sub amortizoare,Daca nu simti o imbunatatire vizibila abia atunci treci si verifica caseta.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu de cateva luni intampin o simptoma ciudata. Directie are momente cand se ingreuneaza in anumit puncte, astfel incat daca iau o curba si las volanul sa revina usor (cum ar trebui), acesta ramane blocat intr-o anumita pozitie. Dupa un anumit nr de km isi revine "miraculos" si merge ca "unsa". Am mai gresat si caseta, si rotulele axiale din cremaliera, si parca parca si-a mai revenit dar niciodata pe moment, ci abia dupa mai multi km.
Ma gandeam sa fac cum a zis Eugen, anume decuplarea casetei de coloana. Cu toate ca sunt sigur ca simptomele se manifesta din cauza casetei. Cu ce as putea sa o mai ung (caseta), anume bratele ei? Este ok o vaselina simpla sau vaselina grafitata sau mai bine un ulei de motor, nefolosit evident...? Sunt curios cum va rula directia dupa ce voi schimba bieletele si rulmentii de la amortizoare. @djasu: La ce "dopuri" te referi? Eu stiu sigur ca la caseta de directie este un singur dop de cauciuc acoperit de un colier. Pe acolo se greseaza caseta. @RomeoNica71: Intr-adevar mai multe persoane mi-au confirmat ca dupa ce au schimbat rulmentii de la amortizoare, s-a simtit o "usurare" a directiei. Sunt destul de multi factori care contribuie la "mersul usor" al directiei. Si asta tine de cam toate reperele directiei, adica coloana de directie, caseta de directie, bieletele de directie, rulmentii amortizoarelor. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
ai incercat sa ungi nuca bieletei cu vazelina (eu am avut cu calciu de ex.) se poate cand desfaci burduful casetei si-l tragi de tot si de pe acea nuca, si bagi vazelina cu degetul, la fel am facut si cu cremaliera am bracat sa iasa afara si am umplut-o cu vazelina din gros, am facut asta pe ambele parti, nu am pus ulei in zona asta sa nu curga, si nu are rost sa schimbi ceva daca nu are joc, mai bine gresezi, piesele noi de pe directie merg greu pana se rodeaza (stiu asta ca de cateva zile am schimbat bucsa de la palier anti-zgomot si a ingreunat putin directia dar deja isi da drumul)
la pivotii de la brate (bascule) si de la capetele de bara le-am facut injectii cum scrie mai sus, cu orice ulei mai gros am gasit (de motor si de benzinar si diesel 20w50 si de tranzmisie T90, cine m-a invatat avea de tranzmisie automata, deci gresare sa fie ![]() ce mai am eu in plan sa mearga si mai usor (bine sa-mi dau jos bocanci de iarna ca is de 175/65 si sa pun la latimea normala 165/70) e sa schimb si rulmentii de la amortizoare ca la viraje pe loc se vede cum arcul merge putin sacadat deci au uzura, bine asta cand si daca imi permite timpul This post has been edited by danciusergiu84: 30 Mar 2010, 11:34 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
B-RTZ |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 6 Joined: 26 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare tuturor supernovistilor, detin o DSN de 2 luni, masina e facuta la sfarsitul anului 2002, proaspat i-am facut itp-ul pe bune pot sa spun ca la motor se descurca foarte bine insa constat ca volanul merge foarte greu printre stradute sau parcari , sunt curios daca este o problema comuna DSN-ului sau trebuie ceva reglat la ea. Sunt novice in ceea ce priveste mecanica insa ar fi binevenite niste sfaturi cum as putea sa fac sa mearga mai usor sistemul de directie
|
--------------------
DACIA
SuperNova
2002
- B-35-RTZ
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
S-a spus mai sus tot ce se poate face.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:11 |