S-a rupt cablu de ambreaj
![]() ![]() ![]() |
S-a rupt cablu de ambreaj
dj_ALExxx |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 27 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
- DB 26 UYU
|
|||
Mihaitzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 11 November 07 ![]() |
Cum ti s -a rupt?Erai in trafic?Ai plecat in forta sau cum ti ai dat seama?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Cablu cca 20 ron.Poti sa-l schimbi si singur daca te pricepi un pic la mecanica, daca nu la service mai mult de 15 minute nu dureaza.
Cablu + manopera =maxim 40 ron |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
si eu iti recomand sa il schimbi singurel...nu e greu .
La service trebuie sa mai tractezi si masina pana acolo. Sau adu un mecanic acasa (in afara programuli fara factura etc...) |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
xman2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 6 October 03 ![]() |
@Mihaitzu : simptomul sigur este atunci cind pedala de ambreiaj iti "cade" la modul foarte obiectiv si practic(nu mai este deloc tensionata). Alte simptome premergatoare schimbarii cablului: scirtiie invelisul protector al cablului de ambreiaj. Eu am patit-o in mijlocul bulevardului si chiar nu plecasem deloc in forta. Nu are nici o legatura plecatul mai brusc cu ruperea cablului.
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Cand l-am schimbat mecanicul mi-a recomandat sa cumpar un cablu de rezerva sa-l am la mine cand plec la drum, nu se stie pe unde te lasa.
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
este si un tutorial pe forum unde arata cum sa schimbam cablul?
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
dj_ALExxx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 27 November 07 ![]() |
l-am facut 24 de lei am dat pe cablu!
|
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
- DB 26 UYU
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Prinderile sint ca la vechea Dacie ? ca daca e la fel merge schimbat in parcare...
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Scurt si la obiect...vezi anexa:
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
sabinmq |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 22 March 07 ![]() |
Salut,
Te sfatuiesc ca inainte de a monta cablul sa-l ungi bine (cu veselina nu cu ulei de motor), sa alunece mai bine prin camasa si apoi cand iti aduci aminte mai dai cu WD 40 sa intre intre cabul si camasa...este mai sanatos. Am aplicat si aplic acest tratament si merge.... ca uns. |
--------------------
dacia
solenza clima
2003 exista teorii infirmate de experimente dar niciodata experimentele nu pot fi infirmatate de teorie
"Atitudinea conteaza!!!" |
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
incepand sa scartie destul de des am hotarat sa schimb si eu cablul de amreiaj preventiv, sa nu ma trezesc cu el rupt cine stie pe unde. masina are aprox 68 de mii km.
am dat pe cablu 69 de lei si pe manopera aprox 50 de lei (0,5 ore tehnologice). despre cablu de acceleratie, frana ce stiti? dau semne de oboseala inainte sa se rupa? cam cat tin? |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(alex_axn @ 5 Apr 2009, 01:31) Cablul de acceleratie nu este supus la fortele pe care le suporta cel de ambreiaj, asa ca rezista mult mai mult. Putin ulei la cativa ani si poti sta linistit, fara grija ca se rupe. Iar la frana nu ai cablu ![]() Frana de mana sa o mai ridici din cand in cand, pt a nu se gripa cablurile (asta daca nu o folosesti cu anii). |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
maky |
![]()
|
![]() :) drum bun! Group: Members Posts: 23 Joined: 31 May 08 ![]() |
Va salut, dupa un drum mai lung incepe si imi scartaie cablul de ambreiaj la apasarea pedalei, ce se intampla, se poate rupe, e un semn ca trebuie schimbat?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
maky asa imi face si mie , ai vrut sa zici mai exact cand se incalzeste motoru
![]() |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
maky |
![]()
|
![]() :) drum bun! Group: Members Posts: 23 Joined: 31 May 08 ![]() |
shake, nu stiu daca are importanta incalzirea motorului stiu doar ca daca merg vreo 3 km nu zice nimic, daca merg vreo 20 incepe si scartie, zgomotul se aude in spatele pedalierului
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Spray degresant la parghie sub mansonul de cauciuc si ax pedala!
This post has been edited by Brambus: 22 Jul 2009, 10:24 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(shake @ 21 Jul 2009, 11:50) mai toate fac asa. inclusiv renault symbol. buba este din constructia ambreiajului. 13 Aug 2009, 08:48: QUOTE(Brambus @ 22 Jul 2009, 10:27) am bagat la greu dar ..........degeaba. This post has been edited by benkenobi: 13 Aug 2009, 07:48 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Reclama fa-o pe forumul celalalt.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:10 |