se deregleaza tachetii ?, la viteza mari ?
![]() ![]() ![]() |
se deregleaza tachetii ?, la viteza mari ?
magelan_explorer |
![]()
|
||
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|||
ilovedinamo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 14 March 08 ![]() |
nu stiu ........dar mie mi se aud tachetzi aia ...doar cand se incalzeste motorul .....am inteles ca trebuiesc reglati ........vreun efect negativ la chestia asta ? .......deci dubioasa treaba in loc sa se auda tachetzi la rece .....se aud la cald ........
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Clima
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Si la mine are un usor tacanit .... dar cred ca nu asta e problema ... sunt 99 % sigur ca in cazul meu problema e tacanitul dintre volan si scaun
![]() Deci ca sa fiu mai exact ... din cate stiu eu , daca n-ai tachetii reglati bine motorul pierde din compresie ca nu se inchid supapele bine ![]() ![]() p.s. : DSN , SLZ si Logan n-au tacheti hidraulici ( care se regleaza singuri ) ? This post has been edited by cosmin_2300: 17 Mar 2008, 13:14 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
jonny_b |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 22 May 07 ![]() |
Se regleaza tachetii, mi-a facut mie mecanicul care mi-a schimbat semeringurile de la supape.
<span class='edit'>17 Mar 2008, 13:32:</span> Se regleaza tachetii, mi-a facut mie mecanicul care mi-a schimbat semeringurile de la supape. This post has been edited by jonny_b: 17 Mar 2008, 13:33 Attached thumbnail(s) IM000445.jpg ( Size: 884.34k ) Number of downloads: 771 IM000446.jpg ( Size: 980.81k ) Number of downloads: 819 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
- GR 03 LWJ
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Reglarea tachetilor se face la rece. E normal ca la cald datorita configuratiilor si dilatarilor diferite ale pieselor distantele sa se modifice. Daca reglajul nu este corespunzator la cald apare un rontait (ca de motor diesel) si o pierdere de putere. (momentul inchiderii/deschiderii supapelor nu mai e perfect sincronizat cu pozitia pistoanelor).
Daca tachetii sunt prea stransi apar uzuri rapide ale elementelor respective.(idem daca jocurile sunt prea mari). Nu stiu exact care sunt distantele de reglaj pt DSN/SLZ...dar in general la majoritatea masinilor distantele sunt de 0.15/admisie si 0.2/evacuare. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
FUHRER |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 15 December 07 ![]() |
Tachetii nu cumva sunt culbutorii?
|
--------------------
DACIA
Logan
2014/ Laureate/ 0.9 TCE
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ba cam da.
Tachetii sunt tijele care imping culbutorii la berlina. La DSN, SLZ si LGN nu exista tacheti decat la motorul de 1.6 16v, unde au si alt rol |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tachetul e piesa aflata in contact cu cama. In poza de mai sus se vad niste culbutori.
Tijele impingatoare aflate intre tachet si culbutor sunt alte piese. This post has been edited by einstein1984: 19 Mar 2008, 19:46 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 13:26 |