vandut masina fara acte, help
![]() ![]() ![]() |
vandut masina fara acte, help
hamattoro |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 14. mpi
- gl 29 apc
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
In ce baza a vandut mai departe?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
da-l in judecata.
|
-------------------- |
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
nu ai ce face. trebuie sa il dai in judecata pe cel cu care ai facut actele, pentru abuz de incredere sau inselaciune.
26 Mar 2008, 17:55: p.s. du-te si fura-i numerele de inmatriculare. in rest, itp, rar, le poate face fara tine. dar nu cred ca poate lua alte numere. eventual il suni ca daca da banii pe impozit ii dai numere.... si i le furi in fiecare an! p.p.s. nici io nu-l cunosc pe proprietarul masinii mele! This post has been edited by slaiciprian: 26 Mar 2008, 17:55 |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(hamattoro @ 23 Mar 2008, 18:21) fratilor! am dat masina in baza unei hartii notariale prin care se specifica , ca un an de zile poate folosi masina apoi sa returneze masina sau contravaloarea ei, eu nu vreau decat sa fac acte sa o radiez si sa nu mai platesc impozit la ea. omul si-a facut treaba, a vanduto mai departe si tot asa .... pe la al 3-lea cumparator. cum sa fac sa nu mai platesc impozit ? mentionez ca am predat TOATE actele. ![]() pai te duci si-ti iei masina,daca o gasesti (e a ta legal ) dai actele pierdute,iti faci altele noi (te costa) si pe urma o radiezi si vinzi masina bucati sau o vinzi ! legal de data asta ! |
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
si-l da in judecata celalalt. cu sanse mari, daca are si cartea de identitate + martori. sau il asteapta la coltul blocului. si fii convins ca daca nu s-au facut acte nu e vre-un mertan, ceva ci o tigaie care poate nu mai valoreaza nici cat costul refacerii actelor.
|
--------------------
dacia
1310
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 26 Mar 2008, 18:21) si-l da in judecata celalalt. cu sanse mari, daca are si cartea de identitate + martori. sau il asteapta la coltul blocului. si fii convins ca daca nu s-au facut acte nu e vre-un mertan, ceva ci o tigaie care poate nu mai valoreaza nici cat costul refacerii actelor. ideea e sa nu-l prinda ala se duce la politie si ce zice ? am acte ? ce acte are ? vanzare-cumparare cu cine ? cu altcineva decat e trecut pe carte si talon,deci fara valoare din pc de vedere legal el e proprietarul,face ce vrea cu masina lui ca risca putin,e adevarat,risca sa-si ia o bata in cap dar daca nu-l prinde ,s-a terminat,se face si cu o masina ! |
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|
slaiciprian |
![]()
|
nu se duce la politie. il da in judecata.
26 Mar 2008, 18:41: uite, tu imi dai mie un lucru. mi-l ceri inapoi. nu ti-l dau. te duci, logic, la politie. stii ce fac ei? te trimit la plimbare. nu au ce sa imi faca. trebuie sa ma dai in judecata pentru abuz de incredere. ciudat, dar asta e legea. This post has been edited by slaiciprian: 26 Mar 2008, 18:41 |
--------------------
dacia
1310
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
dar C.I.V. la cine este ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hamattoro @ 23 Mar 2008, 18:21) fratilor! am dat masina in baza unei hartii notariale prin care se specifica , ca un an de zile poate folosi masina apoi sa returneze masina sau contravaloarea ei, eu nu vreau decat sa fac acte sa o radiez si sa nu mai platesc impozit la ea. omul si-a facut treaba, a vanduto mai departe si tot asa .... pe la al 3-lea cumparator. cum sa fac sa nu mai platesc impozit ? mentionez ca am predat TOATE actele. ![]() prostia ta a venit in momentul in care ai facut contractul cu acel baiat, nu trebuia sa ii predai C.I.V. doar daca iti achita contravaloarea ei, asa normal tu ai predat toate actele, hartiile acelea notariale practic nu mai inseamna nimic, daca masina ta este inca pe numele tau si pe adresa ta... go 2 police declara autovehicul furat |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Smiley |
![]()
|
da, trimite-l la politie. ca sa vina apoi cumparatorul cu actul notarial si sa dovedeasca faptul ca nu a furat masina, ci i-a fost incredintata. asta i-ar rezolva sigur problema lui hamattoro, cand o sa vada in ce s-a bagat pt declaratii false la politie, impozitul ala o sa i se para o bagatela
![]() |
-------------------- |
|
bdorin |
![]()
|
parerea mea... Group: Members Posts: 55 Joined: 3 November 07 From: suceava-bucovina ![]() |
cu cel la care se afla masina acum ai vorbit? mie mi se pare ca de fapt el e cel pagubit, ca probabil a dat bani pentru masina cuiva care nu avea dreptul sa o vanda, masina fiind in continuare a ta din puncte de vedere legal
el ce spune vis-a-vis de aceasta situatie? |
--------------------
Renault
Megane III Grandtour
2010
|
|
slaiciprian |
![]()
|
bine ca mi-am adus aminte, zilele astea sa sun la proprietarul masinii, sa-i dau banii pe impozit. sau, stie cineva, pot plati impozitul eu in numele lui?
|
--------------------
dacia
1310
|
CriSTI68 |
![]()
|
QUOTE(Smiley @ 27 Mar 2008, 10:39) da, trimite-l la politie. ca sa vina apoi cumparatorul cu actul notarial si sa dovedeasca faptul ca nu a furat masina, ci i-a fost incredintata. asta i-ar rezolva sigur problema lui hamattoro, cand o sa vada in ce s-a bagat pt declaratii false la politie, impozitul ala o sa i se para o bagatela ![]() pai daca el spunea ca in act dupa un an sa ii dea banii sau masina si nu a primit nimic si masina sa vandut de 3 ori |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
slaiciprian |
![]()
|
pai da, trebuie sa dea in judecata.
|
--------------------
dacia
1310
|
msanyix |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 November 07 From: Livezeni, Mures ![]() |
Postez si eu aici o intrebare.
Am vandut masina la un prieten. Cartea de identitate nu i-am dat fiindca nu-l transcrie acum (candva anul acesta) si vrea sa am si eu ceva in mana. Intrebare: ce act pot face cu el ca sa poata sa utilizeze masina mea pana il transcrie si eu sa am un act doveditor ca i-am dat lui in caz ca face vreun accident sau ia o amenda undeva. Daca il vinde mai departe doar cu talonul il pot radia eu doar cu Cartea de Identitate. |
--------------------
VW Passat
B5.5 Variant
1.9 TDI
- MS 08 PNK
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa faci o procura notariala, dar nu stiu ce baza legala are in caz de accident!
Cartea de identitate e documentul cel mai important. Cu ea poti sa radiezi masina, asta dupa ce declari talonul pierdut de exemplu. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Smiley |
![]()
|
un contract de comodat n-ar fi suficient?
|
-------------------- |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca se poate face contract de comodat intre persoane fizice! De obicei comodatul este intre o persoana fizica si una juridica!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Smiley |
![]()
|
dimpotriva, majoritatea contractelor de comodat sunt intre persoane fizice. in general ai nevoie de asa ceva pentru viza de flotant sau buletin.
|
-------------------- |
|
msanyix |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 November 07 From: Livezeni, Mures ![]() |
Si cum arata un contract de Comodat? Exista un format standard sau arunci cateva cuvinte pe o foaie de hartie si semnezi.
|
--------------------
VW Passat
B5.5 Variant
1.9 TDI
- MS 08 PNK
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Iti spune notarul cand te duci sa-l faci. Legal.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@hamattoro
Nu inteleg de ce a trebuit sa dai Cartea de Identitate. Trebuia sa dai doar Talonul masinii. Cu Talonul nu putea sa o vanda. This post has been edited by ionutctn: 19 May 2008, 09:40 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Smiley |
![]()
|
din ce stiu eu, nu-i obligatoriu sa te duci la notar, e inscris sub semnatura privata si este recunoscut in tribunal, daca e nevoie.
atasez un model, pentru un apartament. trebuie modificat obiectul contractului, trecute detaliile masinii (pt a putea fi identificata usor; producator, model, nr inmatriculare, VIN) mai trebuie facut un proces verbal de predare, ala e o chestie simpla de genul "Subsemnatul...am primit de la .... autoturismul ...., conform contracului de comodat incheiat intre parti. Starea autovehicului este urmatoarea.... Data, semnatura..." iar la starea autovehiculului spui daca are probleme, defectiuni, lovituri etc. eu recomand sa faceti ambele acte (contractul si pv de predare) in dublu exemplar (trebuie modificat in modelul de contract, acolo se specifica intocmirea unui singur exemplar) si fiecare sa ramana cu o copie. in felul asta si tu stai linistit si ai ce arata la politie daca apare vreo amenda, si el are ce arata daca e oprit si intrebat ce cauta in masina aia. Attached File(s) ![]() |
-------------------- |
|
slaiciprian |
![]()
|
asa, ca fapt divers, nici la actuala masina nu am facut acte. dar vreau sa ies cu ea din tara, cu un astfel de contract se poate? si cam cat costa?
|
--------------------
dacia
1310
|
Smiley |
![]()
|
in cazul tau, o procura notariala ar fi mai indicata (zic eu
![]() |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 17:25 |