DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Clima 2003, Probleme...probleme

clubkid
post 1 Apr 2008, 20:36
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut, de 5-6 luni am achizitionat o SN Clima 2003. Masina am cumparat-o de la o firma de distributie, cunosteam pe cineva acolo iar pretul a fost foarte mic blush.gif .
Am schimbat aproape tot ce era de schimbat la ea: parbriz, planetare, tot ce tine de frane, cauciucuri...multe.
Acum cateva zile, dintr-odata, a inceput sa mearga infundat...numai accelera cum trebuie. Am un prieten care se da "mecanic" wacko.gif si ma mai ajuta el.
Am schimbat bujiile...tot asa mergea; fisele...tot asa. Cred ca imi bat si tachetii...
In seara asta o sa ma duc sa bag un 2+2 sa vedem daca rezolv ceva... Ma gandeam ca ar mai putea fi de la filtrul de aer...injectoare...hmm...voi ce credeti?
Daca nu rezolv nimic, ma gandeam sa ma duc maine sa ii fac o diagnoza...sau cum ii zice rolleyes.gif

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2003 - B-94-SPD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mvali
post 1 Apr 2008, 21:12
Post #2

Membru autentic

From: Ploiesti

Infundat adica ai pierderi de putere?
Ai facut un drum in ultimul timp pe teren mai cu gropi?
Poate trage aer pe la corpul clapeta sau poate fi de la benzina. Filtrul de benzina cand l'ai schimbat?
Ai alimentat cumva si dupa aceea a inceput sa i'ti faca probleme? - poate au pus prea multa apa in benzina la tine... sad.gif poti incerca sa cureti rezervorul si pui 98 de la o statie unde stii sigur ca nu te pacalesc.

Sa nu uit: cand accelerezi de pe loc creste turatia imediat sau ai intarzieri?
Distributia ai schimbat-o? Daca ai cum verifica macar intinderea curelei distributie. Te scuteste de multe neplaceri.

This post has been edited by mvali: 1 Apr 2008, 21:20

--------------------
ex Dacia SuperNova Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
+
cosmin_ms
post 1 Apr 2008, 21:46
Post #3

membru explorator

From: TG MURES

de acord cu mvali!!!parerea mea:rezervor murdar sau trage aer fals (nu sta perfect cutia filtrului de aer pe corp clapeta-am patit-o si eu)daca ii benzina proasta..ata ete...
sfat:lasa la urma aditivul!!!ca doar nu are 300 000 de km!! blink.gif

This post has been edited by cosmin_ms: 1 Apr 2008, 21:46

--------------------
Renault MEGANE 2 2003
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu
+
clubkid
post 1 Apr 2008, 22:31
Post #4

Membru incepator

Acum 4-5 zile, am alimentat seara, de la benzinarie pana acasa fac 3 minute...nici o problema. Dimineata cand am plecat a inceput sa mearga infundat.
Cand plec de pe loc accelereaza greu...dar de la 60 km/h merge bine...
Deci pana la urma sa nu pun 2+2 ? Are 180.000 km unsure.gif

Edit: Cosmin, o pot rezolva eu sau trebuie sa ma duc la un service? Din cate stiu...la filtru de aer ajungi demontand fatza aceea de plastic de la motor...
Cum imi dau seama daca nu sta bine?

This post has been edited by clubkid: 1 Apr 2008, 22:35

--------------------
+
gabi006
post 2 Apr 2008, 08:27
Post #5

Membru incepator

Salut. Am avut si eu probleme asemanatoare. Si eu la fel am schimbat tot ce tine de aprindere, filtre, etc. si imi mergea in continuare la fel.
Iti recomand sa scoti rampa de injectoare si injectoarele si sa le verifici daca in partea de sus unde intra in rampa sunt uzate, le-a sarit smaltul, etc.
Eu am rezolvat problema punand injectoare de Logan. Se potrivesc si pe SuperNova singura diferenta este ca au 4 puncte prin care este pulverizata benzina, in loc de doua.
Nu i-am facut inca consumul sa vad daca imi consuma mai mult, sincer nici nu prea ma intereseaza, sunt fericit ca masina imi merge bine acum.
Aveam exact problema pe care o ai tu, masina nu tragea, parca avea tendinta sa se innece cand motorul era in sarcina sau cand o acceleram brusc, dupa ce trecea de 2000 de rpm totul era Ok.
Hai bafta.... happy.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2003/Clima - B-16-...
+
mvali
post 2 Apr 2008, 10:10
Post #6

Membru autentic

From: Ploiesti

Daca trage aer fals pe la corpul clapeta ar trebui sa mearga prost in orice viteza. Vei avea lipsa de putere si la plecarea de pe loc si la 60.. ce putin la mine abea mergea in viteza a IV-a. Parerea mea este ca in cazul tau este de la benzina.
Si inca o chestie pe care am observat-o: daca benzina contine si motorina (mi s'a intamplat) la turatii mici - sub 2000 o sa ai niste vibratii de toata frumusetea; peste 2000 merge ok

"gabi" cand ii faci consumul sa ne anunti si pe noi daca sunt diferente.

--------------------
ex Dacia SuperNova Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
+
clubkid
post 2 Apr 2008, 10:13
Post #7

Membru incepator

Astazi o sa golesc rezervorul si voi alimenta din nou. Sa speram ca-si va reveni.

2 Apr 2008, 15:59:
Mda...se pare ca nu era de la benzina. Tot asa merge...deci corpul clapeta? Il pot verifica eu sau e mai bine sa ma duc la un mecanic ?
Oare sa bag un 2+2, ceva ... la urmatoarea alimentare? Masina are 180.000 km.

This post has been edited by clubkid: 2 Apr 2008, 14:59

--------------------
+
MariusG2001
post 2 Apr 2008, 19:03
Post #8

Membru incepator

eu zic ca e de la injectoare. si eu am aceeasi problema. costa 80 ron in service Dacia sa le curete. daca se mai poate face ceva pentru ele

gabi006 cat te-au costat injectoarele de Logan, de unde le-ai luat? Cum merge acum si fa pls si o medie a consumului

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Renault - VN.04.MGG
+
clubkid
post 2 Apr 2008, 21:21
Post #9

Membru incepator

Apropo, un service Dacia in Bucuresti imi recomanda cineva ?

--------------------
+
cosmin_ms
post 2 Apr 2008, 22:10
Post #10

membru explorator

From: TG MURES

QUOTE(clubkid @ 1 Apr 2008, 22:31)
Acum 4-5 zile, am alimentat seara, de la benzinarie pana acasa fac 3 minute...nici o problema. Dimineata cand am plecat a inceput sa mearga infundat.
Cand plec de pe loc accelereaza greu...dar de la 60 km/h merge bine...
Deci pana la urma sa nu pun 2+2 ? Are 180.000 km  unsure.gif

Edit: Cosmin, o pot rezolva eu sau trebuie sa ma duc la un service? Din cate stiu...la filtru de aer ajungi demontand fatza aceea de plastic de la motor...
Cum imi dau seama daca nu sta bine?
*

ma refeream la carcasa filtrului de aer .aia pe care scrie renaul 1,4 injection.la mine era slabit un surub (ala din stanga spate)cand am schimbat filtrul am observat!!!am strans surubu la loc si nu am mai avut probleme.(misca carcasa si daca are joc,strange suruburile)
rezervorul iti recomand sa il spele cineva cine a mai facut chestia asta.iti recomand din suflet sa lasi la urma aditivul.nu cred ca un motor la km aia sa ceara aditiv.io zic ca e devreme.vezi ce au scris baietii mai sus si ...ia decizia..ce o sa faci.doar e masina ta.
oricare din cele scrise in acest topic pot fi solutia la problema ta!din pacate nimeni nu iti poate da exact solutia optima!fiecare a patit-o in felul lui!!
eu,precum am scris,din cauza mizeriei din rezervor am schimbat corpul clapeta...dupa care am ramas pe drum(noroc ca eram prin zona...)-asta dupa ce am schimbat si pompa de benzina (arsa de mizeria ce a infundat totul)deci:m-a lasat in drum ,arzandu-se si a doua pompa de benzina!!!asa ca la unu de la service i-a trecut prin minte sa se uite in rezervor!!norocu meu!!de atunci nu mai am probleme cu masina!!!

orice ar fi,,cauta bine pe aici si sigur vei gasi ce cauti!!!
succes

This post has been edited by cosmin_ms: 2 Apr 2008, 22:12

--------------------
Renault MEGANE 2 2003
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu
+
Burnot
post 7 Apr 2008, 09:07
Post #11

Membru incepator

From: Botosani

Hmmm Verifica injectoarele ...De acolo e sigur .

--------------------
DSN Clima 2002 - 02-FBA
+
variable_dynamics
post 9 Apr 2008, 12:34
Post #12

Membru autentic

Fac si eu o precizare. Sper sa nu deranjez pe nimeni.
Cosmin_ms a zis:"de acord cu mvali!!!parerea mea:rezervor murdar sau trage aer fals (nu sta perfect cutia filtrului de aer pe corp clapeta-am patit-o si eu)daca ii benzina proasta..ata ete..."

Aerul FALS este aerul pe care motorul il primeste DUPA corpul-clapeta. Daca carcasa filtrului de aer nu este etansa pe corpul-clapeta, motorul va trage aer NEFILTRAT, nu FALS.

Aerul fals poate fi aspirat la imbinarea intre Corpul-clapeta si GALERIA DE ADMISIE. Fiind dupa clapeta de acceleratie, acesta ar fi AER FALS, asa cum a spus mvali. Da, acea neetanseitate poate fi provocata de pozitia necorespunzatoare a carcasei filtrului de aer(carcasa filtrului de aer PRESEAZA corpul-clapeta pe galeria de admisie)

In alta ordine de idei, verifica sita pompei de benzina(in rezervor) si filtrul de benzina. Daca gasesti mizerie, e recomandata o spalare a rezervorului. Daca nu se rezolva, curata injectoarele.

Numai bine.

--------------------
EX Dacia Nova GTi 2000
A little less conversation, a little more action.
+
clubkid
post 9 Apr 2008, 18:11
Post #13

Membru incepator

Am rezolvat-o... pana la urma era de la bobina wacko.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:42
Forum Renault