DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident... mai ciudat

sapiens
post 4 May 2008, 20:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!
Am avut intr-o duminica dupa-amiaza un accident mai ciudat in parcarea supraterana a unui hipermarket din cartierul Titan (nu-i dau numele, sa nu-i fac reclama negativa tongue.gif ) Un nene, probabil cam baut, din personalul hipermarketului, mi-a lovit masina, sub ochii mei, cu un sir de carucioare cu care se fac cumparaturile - pe care le plimba prin parcare - zgariindu-mi masina si infundandu-i putin aripa stanga spate. La politie a refuzat sa mearga (nenea), sefi de la conducerea hipermarketului, duminica dupa amiaza, nu... nervi, discutii, tipete etc.
Intr-un final i-am "smuls" o declaratie scrisa, inclusiv cu o stampila a hipermarketului (de care la politie nici nu s-a tinut cont), am obtinut autorizatia de reparatii, mi-am reparat masina (reparatia a costat 959,51 ron). Pe la hipermarket nu am mai trecut, din lipsa de timp, pentru ca stau in alt capat al Bucurestiului.
Intrebare: ce ar trebui sa fac cu cei de la hipermarket sau cu nenea acela?
Va multumesc!

--------------------
Renault Symbol 2007 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fnp
post 4 May 2008, 20:22
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

La politie ce ai declarat? Potrivit legislatiei trebuie sa-l dai in judecata ca sa-ti recuperezi paguba. Dar pt. asta ai nevoie de un proces verbal de la politie care sa constate ca respectivul ti-a avariat masina.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
deconectat
post 4 May 2008, 20:54
Post #3

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Daca ai casco, il dau ei in judecata. Daca nu, va trebui sa il dai tu in judecata.
Daca ai noroc si in fisa postului la el scrie ca plimba carucioarele prin parcare s-ar putea sa se incadreze la accidente de munca si in cazul asta ai putea sa incerci sa o dai la pace cu reprezentantii magazinului. Pe de alta parte, ei s-ar putea sa iti spuna sa ii dai in judecata...

In orice caz, tu trebuie sa il actionezi in instanta pe cel care ti-a produs paguba (deci angajatul), nu direct magazinul. Daca ai o declaratie scrisa si semnata de el, e bine, insa iti recomand sa consulti un avocat inainte sa mergi mai departe. Deasemenea orice comunicare cu reprezentantii magazinului sau cu angajatul ar fi de preferat sa se faca in scris.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
sapiens
post 4 May 2008, 21:11
Post #4

Membru incepator

La politie am declarat exact ceea ce s-a intamplat: cum m-a lovit individul cu carucioarele, cum m-am certat cu el, cum a refuzat sa mearga cu mine la politie, cum, in cele din urma, l-am pus sa dea o declaratie cu privire la cele intamplate.
Politistul la care am fost, a citit declaratia si mi-a spus ca atat timp cat declaratia nu este data in fata lui, nu are ce face si pune fapta la cele cu autor necunoscut. sad.gif

--------------------
Renault Symbol 2007 dCi
+
fnp
post 4 May 2008, 21:35
Post #5

Membru autentic

Asta la rutiera nu? Cred ca trebuia sa te duci si la cei de circa. Sau sa dai telefon si veneau ei acolo atunci cand s-a intamplat.

This post has been edited by fnp: 4 May 2008, 21:36

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
Tudor
post 5 May 2008, 09:55
Post #6

Moderator

Ai reparat pe casco sau pe banii tai ? Daca a fost pe casco mai mult de cat ai facut nu ai ce face, daca a fost pe banii tai poti da in judecata hypermarketul.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
sapiens
post 5 May 2008, 10:05
Post #7

Membru incepator

Mda... Macar sa atentionez si pe altii sa fie atenti si la astfel de posibile accidente.

--------------------
Renault Symbol 2007 dCi
+
Executron
post 6 May 2008, 17:24
Post #8

Membru fan UAP

Nu inteleg de ce nu ai sunat la Politie sa vina ei personal sa faca un proces verbal calumea, poate ajuta mai mult in cazul unui proces/discutii cu hypermarket-ul.... Eu unul as fi facut asta imediat, fara parlamentari inutile cu individul (era clar ca nu scoti nimic de la el), daca tot era duminik si nu era"seful" acolo...

This post has been edited by Executron: 6 May 2008, 17:26

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
BZN
post 6 May 2008, 18:58
Post #9

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Stai putin, politistul e obligat sa vina acolo sa faca PV? Nu prea cred, poate gresesc insa...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
radian
post 6 May 2008, 20:57
Post #10

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

La accidente usoare, mai ales in Bucuresti, politia nu de deplaseaza la locul accientului.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
gotty
post 6 May 2008, 20:59
Post #11

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

pai eu zic ca nu era accident si distrugerea proprietatii private.....

--------------------
Private Spice Member
+
A l e x
post 7 May 2008, 01:54
Post #12

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Sapiens, pana la urma nu ai raspuns, ai reparat pe casco sau pe banii tai ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Danezu
post 7 May 2008, 07:00
Post #13

un fost proprietar de megan.....

QUOTE(sapiens @ 4 May 2008, 21:11)
La politie am declarat exact ceea ce s-a intamplat: cum m-a lovit individul cu carucioarele, cum m-am certat cu el, cum a refuzat sa mearga cu mine la politie, cum, in cele din urma, l-am pus sa dea o declaratie cu privire la cele intamplate.
Politistul la care am fost, a citit declaratia si mi-a spus ca atat timp cat declaratia nu este data in fata lui, nu are ce face si pune fapta la cele cu autor necunoscut.  sad.gif
*

Nu vreau sa te sperii sau descurajez,dar vezi ca asigurarea casco este valabila pentru drumurile publice,cred ca nu este cazul tau in parcare privata.
Tot ce poti face este sa discuti cu conducerea hypermarketului sa le explice ce s-a intamplat si sa le ceri lor sa discute cu omul care ti-a lovit masina. Poate ala nici nu este angajat acolo.

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
adi_ar
post 7 May 2008, 07:13
Post #14

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Eu zica asa:
Decat sa te fi certat cu ei, era de preferat sa depui o plangere la cea mai apropiata circa de politie pentru distrugere. Stiu ... nu fac, nu dreg, umbli dupa ei ... etc. dar cam asta-i cursul firesc.
Aici n-a fost vorba de un accident de circulatie ci de distrugere, cu autor identificat.
Daca ai rezolvat pe CASCO este o dovada de bunavointa din partea lor, puteau sa te plimbe dupa constatarea politiei ... sentinta in procesul intentat vinovatului etc.

Daca ai "declaratia" lui poti sa dai in judecata hipermarketul sau pe individul vinovat.

Din cate stiu, la hipermarketuri exista o inscriptie ca parcarea se face pe proprie raspundere !!! Este posibil, in aceste conditii, sa se eschiveze de la a te despagubi.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
mateimatei
post 7 May 2008, 08:15
Post #15

Membru autentic

Parcarea pe propria raspundere se refera la daunele cu autor necunoscut. In acest caz autorul este cunoscut.

--------------------
Renault Megane Estate dCi-1.5-80 CP/2005
+
bashtalu
post 9 May 2008, 18:10
Post #16

Membru autentic

autorul este necunoscut pt ca asa a scris politistul de la constatare, el reprezinta organul de cercetare si deci asta e cauza cu care te prezinti la casco

gresesc?

--------------------
Audi A4 2005
+
bobi19xx
post 9 May 2008, 18:18
Post #17

Membru

danezu nu este adevarat cum ca, casco este valabil doar pentru drumurile publice,eu am patit ceva asemanator in carr orhideelor am gasit masina lovita am fost la politie mi-am luat dovada de reparatie iar apoi am fost la casco unde sa rezolvat fara nici o problema.

--------------------
Dacia Solenza 2003 - B-34-PMN
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 07:26
Forum Renault