DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ulei motor, totusi... aral/elf?!

daciaclub-george
post 28 Dec 2004, 13:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salve! Stiu ca s-a mai discutat mult despre acest subiect, dar dupa ce am studiat topicurile, tot nu sunt convins 100%. Care ulei de motor e mai bun pentru DSN, aral 10W40 sau elf 10W40. Am observat, in magazinele auto din Timisoara, ca aral costa 280.000 lei/litru (am gasit si cu 400.000/litru...?!), iar elf 225.000. Masina mea are 18.000 km. Am mers primii 9.500 cu Dacia, apoi am pus elf. Am fost multumit de elf, dar l-as inlocui cu aral. Va rog, mi-ar prinde bine cateva recomandari! Multumesc

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
silviu2002
post 28 Dec 2004, 14:00
Post #2

Membru incepator

From: Cluj

Eu nu am avut elf dar aral 10 w 40 am avut si am fost foarte multumit de el. Si elf-ul trebuie sa fie bun dar eu cred ca e important sa fii sigur de unde-l iei ca sa fie aral sau elf original ca pe aici se spune ca nu toate sunt originale si depinde unde sunt imbuteliate.

--------------------
Dacia Duster 2010 Benzina 4wd
,,Imbatranesc si tot invat" - Eschil
+
BOGDAN DSN
post 28 Dec 2004, 14:07
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am luat ELF de la reprezentanta Renault(de fapt un service autorizat) ca sa fiu sigur si sunt multumit.
incearca si tu la un dealer(service Renault) si nu lua din magazine unde nu stii ce iei
Si Aral e f.bun dar vezi de unde il iei!!!

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
bogdan_o
post 28 Dec 2004, 14:56
Post #4

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Renault recomanda ELF. In general orice ulei mai rasarit (Elf, Aral, Castrol, OMV, Mobil) e bun, conditia fiind sa fie original. Personal eu sunt adeptul uleiurilor Mobil. Insa, oricare ar fi alegerea este bine sa se pastreze marca si tipul uleiului. Adica nu bagi la fiecare schimb alta marca de ulei, chiar in situatia pastrarii indicativelor.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
daciaclub-george
post 28 Dec 2004, 15:50
Post #5

Membru incepator

Am luat Aral Basic Tronic SAE 10w40, din Timisoara, magazinul "Motor" (pe Calea Sagului, pentru cine cunoaste). A costat 270.000/litru, iar filtrul de ulei, marca "Mann", 230.000 lei, produs in Spania (n-am gasit altul). Uleiul pare OK, scrie pe el ca e facut in Germania si este autentificat RAR. Ramane de vazut cum se va comporta, altfel spus, pe ce-am dat banii... Va multumesc pentru sfaturi! An Nou fericit!

--------------------
+
DSops
post 28 Dec 2004, 19:14
Post #6

Membru autentic

From: Timisoara

Timisoara Metro Elf 5w40, cam 900k - excelent. Am folosit si Aral, merge trasnet, dar nu mai mult de 5..6000.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 18:34
Forum Renault