DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CASCO Omniasig, Nu-mi miroase bine

DeusX
post 4 Jun 2008, 18:05
Post #1

Pilsener

Group: Members

Pe polita de asigurare nu e mentionata suma asigurata. In sectiunea destinata acesteia, scrie "CF.ANEXEI", adica "conform anexei" dupa mintea mea.

Ceva mai jos, scrie:
"La prezenta polita se anexeaza conditiile generale contractuale si: GRAFIC PRIME ASIGURARE".

De la cei de la BRD am primit un document numit "GRAFIC COSTURI TOTALE", ce reprezinta un desfasurator de rate care include si prima semestriala de asigurare.
Nicaieri pe aceasta foaie (semnata si stampilata de BRD) nu este scrisa valoarea masinii.

Eu am dat 10500 euro pe masina, din care 4500 am virat ca avans. Deci desfasuratorul de rate face referire doar la cei 6000 euro imprumutati.

Nu cumva Omniasig incearca sa ma asigure doar pentru 6000 euro? Ar beneficia de aceasta smecherie in cazul daunei totale.

Am sau nu dreptate? Eu voi contacta reprezentantii BRD maine, dar poate ma lamuriti si voi.

--------------------
- - - - -
Qashqai 1.3 140 (2018)
Micra 1.0 100 (2018)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BZN
post 4 Jun 2008, 18:50
Post #2

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Esti asigurat la intreaga valoare, stai linistit... Sa zicem ca ai o cota de prima de 3,15%, iar plata asigurarii o faci trimestrial. E, intrun an ( in primul), faci calculul care e diferenta dintre val. ratei "normale" si cea care include si asigurarea, aceasta o inmultesti cu cota de prima si iti da valoarea asigurata, adica valoarea masinii...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
prody
post 4 Jun 2008, 21:57
Post #3

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Oricum, nu iti face iluzii ca in caz de dauna totala ai vreun cuvant de spus. BRD-ul iti va deschide un cont blocat in care se vor vira banii de catre Omniasig si tu vei primi atat cat considera banca (a se citi Dumnezeul nostru) de cuviinta.
Esti asigurat pe toata valoarea, stai linistit in privinta asta.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
DeusX
post 5 Jun 2008, 06:59
Post #4

Pilsener

QUOTE(prody @ 4 Jun 2008, 21:57)
Oricum, nu iti face iluzii ca in caz de dauna totala ai vreun cuvant de spus. BRD-ul iti va deschide un cont blocat in care se vor vira banii de catre Omniasig si tu vei primi atat cat considera banca (a se citi Dumnezeul nostru) de cuviinta.
Esti asigurat pe toata valoarea, stai linistit in privinta asta.
*

Sper sa nu te superi pe mine ca-ti spun, dar tocmai fiindca de multe ori lumea se culca pe o ureche "linistita", banca isi permite sa faca tot felul de artificii care sa-i permita sa returneze doar cati bani are ea chef.

Poa' sa fie banca luminii, contractul e contract, in prezenta unui avocat nu mai vireaza ei cat cred ei de cuviinta. Cand e vorba de bani si banci, nu trebuie ignorate anumite aspecte. De aceea trebuie insistat ca anumite sume de bani sa fie inscrise in acte.
Mi-am adus aminte ca am o hartie in care este descris imprumutul si in care se specifica procentul din suma asigurata, reprezentand prima de asigurare. Am sa-l mai verific azi dupa lucru, sa vad daca poate fi considerat anexa a politei de asigurare.

Parerea mea e ca orice act, in afara politei si a anexelor ei, nu poate fi luat in considerare in cazul unui litigiu, deci pot sa-mi iau adio de la bani in cazul in care sumele nu se potrivesc iar banca nu ar avea chef sa ma despagubeasca.
Totusi, sper sa nu am nevoie de polita aia niciodata. smile.gif

--------------------
- - - - -
Qashqai 1.3 140 (2018)
Micra 1.0 100 (2018)
+
prody
post 5 Jun 2008, 09:07
Post #5

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Ideea este asa: banca te-a imprumutat de o suma de bani pentru a-ti cumpara masina, tu ai garantat cu masina cumparata, prin urmare polita Casco este cesionata in favoarea lor, pentru daune partiale, nu e o problema, isi dau mereu acordul ca tu sa beneficiezi de despagubire, la dauna totala se complica putin lucrurile.
Avantajul acestui imprumut pentru banca este faptul ca tu platesti zece ani, sa zicem, probabil dublul sumei imprumutate sau ceva de genul asta. Atunci cand ai o dauna totala practic tu, prin intermediul unei societati de asigurare, faci o rambursare integrala a imprumutului. Studiaza atent contractul pentru a nu a avea penalitati in caz de rambursare anticipata, asa cum se intampla la un credit pentru nevoi personale obisnuit, lor nu e convine deloc acest lucru, practic din asta prospera, din dobanzile care le platim noi la imprumuturile lor.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 23:09
Forum Renault