redresare la limita...
![]() ![]() ![]() ![]() |
redresare la limita...
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Veche, si might I add... Genial!
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
vezi ca ia si de volan, tocmai ca sa nu se rastoarne... uita-te cum schimba directia, in functie de inlcinarea masinii
Nu zic ca nu e noroc, dar cred ca e si foarte multa pricepere... Plus ca accelereaza la maxim cand e pe 2 roti... niciunu dintre noi nu am fi facut asa ceva... This post has been edited by andu911: 13 Jun 2008, 09:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
cata haul era in fata...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
artist omul. se vede ca e pilot. pe reluare se vede ca a facut exact ce trebuie ... tare.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
Nota 10 pt. pilot si un 10 si la "impresia artistica"
![]() Si apropo de manevrele de redresare -asta e diferenta dintre un pilot si un sofer |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
o fi vechi clipu dar astati asa sa apara la orizont si reiserii nostri de pe DC care nu stiu decat liniute si se cred mari soferi ....
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Felicitari soferului......se vede clar ca stie sa esact ce trebuie sa faca si la ce moment....se vede foarte bine mai ales pe reluare.....manevra foarte precisa......
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Meserie te halesc....artist...
Chiar daca din instinct multi ar vira invers ca sa redreseze cred ca prea putini ar fi bagat piciorul in acceleratie cum a facut asta. Meserias...jos palaria. Si masina destul de inchegata...ma asteptam sa rupa o roata pe spate.... |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
nu stiu de unde v-a venit ideea asta ca ar fi accelerat cand era pe doua roti! Chiar daca ar fi facut asta ar fi facut-o degeaba, diferentialul ar fi trimis forta catre roata sau rotile aflata (aflate) in aer.
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Este vechi clipul...eu cred ca a avut noroc...hai sa zicem si indemanare..
|
--------------------
------
------
------
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
nu cred ca se putea inclina mai mult, nota 10
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Da pe distrusu' ala care ajungea iepurele din spate, nu l-ati remarcat? Facea cate un pas de 3m
![]() ![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Nu mai conteaza, noroc sau indeminare, pentru el a iesit bine pina la urma
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(zax @ 17 Jun 2008, 18:32) nu stiu de unde v-a venit ideea asta ca ar fi accelerat cand era pe doua roti! Chiar daca ar fi facut asta ar fi facut-o degeaba, diferentialul ar fi trimis forta catre roata sau rotile aflata (aflate) in aer. Trebuie tinut cont ca nu este vorba de un Renault de serie cu diferential deschis, ci de un BMW care participa la Rally Raid, cu diferentiale cu alunecare limitata.Asta inseamna ca se transmite cuplu si la o singura roata, chiar daca celelalte 3 sunt in aer ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 17 Jun 2008, 18:44 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
mda... asa o fi, nu te contrazic! or avea cutii mai speciale, m-am gandit si la asta dar tot nu vad de unde concluzia ca a accelerat... prima oara l-am vazut fara sonor si am crezut ca se aude dar nici cu casti nu am observat sa accelereze decat cand se pune pe toate rotile.
Si pentru curiozitatea mea, poti sa-mi spui in cateva cuvinte cum functioneaza un diferential d-asta cu alunecare limitata si de unde "stie" daca roata e in aer, pe noroi sau in viraj? Nu detalii tehnice, doar asa, in linii mari. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Nota 10 +
Meserie de pilot,"norocul" l-a facut cu mana lui. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Imagineaza-ti un ambreiaj, o planetara racordata la placa de presiune si cealalta la discul de ambreiaj.
In curbe discul aluneca pe placa, dar daca o roata se ridica cuplul transferat este dat de forta de frecare dintre placa si disc. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Meserias. Oare opreste la verde la semafor?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
zax |
![]()
|
@vis-a-vis: nu stiu daca am inteles bine dar mie tot acelasi rezultat mi se pare ca are... adica roata care are tractiune opune rezistenta si atunci patineaza "ambreiajul" pe cand cealalta care e in aer nu opune rezitenta deci n-are de ce sa patineze si primeste puterea...
Oricum, m-am tot uitat la clip... eu nu reusesc sa observ sa accelereze cand e pe doua roti insa contreaza din directie a.i. sa se opuna deplasarii (sau in cazul asta rotirii) laterale. Lucru foarte normal pe care il face, zic eu, oricine insa cu rezultate mai bune sau mai proaste... evident ca un pilot de raliu reactioneaza mult mai bine in timpul cursei decat un sofer obisnuit in timpul unei deplasari normale, asta este de inteles, odata ca fiind pilot e obisnuit cu situatiile la limita si a 2-a oara ca fiind in cursa este mult mai atent, mult mai incordat, un comportament ciudat al masinii n-are voie sa-l surprinda, trebuie sa se astepte la asta. Eu as fi curios ce a facut mai tarziu in cursa, daca a facut greseli sau a reusit sa-si pastreze calmul si concentrarea... Spun asta pentru ca am patit ceva in genul, adica am derapat pe polei, masina a dansat de doua ori pe sensul meu apoi s-a pus transversal pe drum si eram aproape sa lovesc masina ce venea pe contrasens... Reflex f bun sau noroc eu nici acum nu pot spune, dar am evitat masina in cauza acceptand continuarea derapajului si nemaincercand sa brachez invers, m-am intors cu botul spre directia din care venisem, cealalta masina a trecut pe langa mine iar masina mea a continuat sa alunece lateral pana langa bordura de pe sensul celalat... In cele cateva secunde cat a durat afacerea nu mi-am pierdut cumpatul, nu m-am speriat, nu am atins frana decat in momentul in care am acceptat ca masina sa se intoarca pentru a nu lovi cealalta masina, nu am clipit, nu am luat ochii de pe drum... dar cand totul a trecut am inceput sa tremur si am plecat de acolo abia dupa vreo 10 min... pur si simlu nu-mi mai puteam controla picioarele... eu nu eram in cursa, mi-am permis 10 minute de pauza pentru a ma linistii insa pilotul ala nu a avut asa ceva, a cazut pe roti si a plecat mai departe iar daca si el si copilotul au reusit sa continue cursa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat atunci pentru asta chiar merita toate apluzele, insemna ca oamenii aia nu stiu ce e adrenalina! |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Cu LSD ai tractiune pe doua roti.
Ma ridicam si mergeam si eu pe doua roti in LFS. Daca accidental te ridici pe doua roti intr-o curba, smecheria e sa tragi brusc in sens invers. D-aia se indreapta BMW-ul catre prapastie. Chestia e ca a tras prea brusc si s-a ridicat si pe partea cealalta, dar cred ca asta a fost un noroc, altfel se ducea direct in hau. Despre faza cu adrenalina... iar o sa zica lumea p-aci ca inventez. In tineretile mele, nu am fost un sofer prea cuminte, ieseam noaptea si gaseam destui nemernici cu care sa m-alerg prin tot orasul. Nici nu erau atatea masini, nici atatea semafoare. Chestia e ca dupa ce scapi basma curata de cateva ori din situatii nasoale , simti efectiv cum lucreaza nebunia, ti se ascut simturile si mergi la limita. Dar am patit si eu ceva asemanator cu tine. Am intrat intre blocuri cu scuterul, tare, bineinteles si in curba respectiva, m-am intalnit cu un taxi ce venea direct spre mine. Am accelerat, in loc sa franez, strangand curba cat am putut de mult, iar cand sa ma lovesc cu roata din spate de taxi, am facut volta brusc in sens invers, evitand la mustata. Mai facusem eu tampenii pe scuter, dar pe strada si nu m-am oprit. De data asta eram aproape acasa si m-am oprit in fata scarii, neputand sa-mi opresc picioarele din tremurat. De atunci mi-am invatat lectia, nu ma mai opresc dupa o faza d-asta. Cu toate ca m-am linistit mult de-atunci, mai am unele scapari si acum ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 18 Jun 2008, 18:05 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Wow ! Vreau autograf !
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eram sigur!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Speram sa te enervez putin.. Nu e frumos cand stii de gluma
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
M-am maturizat.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
A l e x |
![]()
|
Pacat, pacat
![]() Sa revenim totusi on-topic... Eu zic ca tipul a avut si noroc, toate reflexele de pe lume sa le ai, daca se ducea putin mai intr-o parte masina nu mai avea ce-i face ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
zax |
![]()
|
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ar putea fi, dar doar pe spate.
Dar si cel cu alunecare limitata e blocat la un moment dat. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
ROBY 06-TFA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 9 April 05 From: BRASOV ![]() |
Cu toate ca avea servodirectie,a avut brand sa traga de volan in timp ce era pe doua roti viraj contrarasturnare!
Cand esti pe doua roti, ai senzatia ca cineva iti trage brusc volanul din mana pana in pozitia drept.Sa virezi mai mult,adica contra rasturnare,cel putin fara servo,credeti-ma ca nu ai cum sa virezi!A...si eram cu un Tico atunci! This post has been edited by ROBY 06-TFA: 21 Jul 2008, 21:58 |
--------------------
dacia
1310tlx/Logan1.6mpi/Sport 2000
1988/2007/1986
- bv 06 tfa/bv xx ara/
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Patrolul are standard pe spate diferential autoblocant ( nu diferential cu alunecare limitata )
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 10:02 |