Eternul kilometraj..., Cu noul cablu imi poate arata mai putin?!
![]() ![]() ![]() |
Eternul kilometraj..., Cu noul cablu imi poate arata mai putin?!
Cruiser |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 11 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
- MS-50-GTI VW Golf 3 GTI 2.0l 8v 115 HP
|
|||
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Sincer asta implica un test cu un prieten mers in paralel. Masinuta mea este tot in 4 trepte si sincer pe la 50 intr-a 2 urla rau de tot, dar se mai duce si pana la 60 km. Probabil cilomtrajul vechi era decalibrat pentru ca la 60 intr-a 2 rupi motorul in 2.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu vad legatura...doar nu merge infranat noul cablu..daca ar agata ar cam topai acul...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca aveti turometru,dar informativ la 3000 rpm in tr II aveti cam 40 km/h si la 5000 rpm aproximativ 65 km/h,cu raport final 9X34.
Am uitat sa precizez : cauciucuri 155/80R13. This post has been edited by mad toz: 18 Jun 2008, 14:05 |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
QUOTE(argon @ 18 Jun 2008, 14:53) Adevarul e ca nu prea vad nici eu legatura ... Solutia e sa mergi in paralel cu un prieten sau sa imprumuti un GPS si atunci vei sti care este adevarul. ... sau sa dai intr-un radar ... glumeam ![]() ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Cruiser |
![]()
|
Bun. Ma tenteaza de altfel ideea unui turometru, poate digital.
|
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pacat sa strici masina cu digital, daca gasesti ceasuri complete cu turometru central de 1300, sau, in cel mai rau caz turometru analogic montat deasupra bordului in stanga.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
hordeagabriel |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 154 Joined: 16 April 08 From: Deva ![]() |
Viteza indicata de un gps nu e tocmai precisa. Si aici ma refer la viteza pe care o ai intr-un moment dat. Singura viteza pe care un gps o poate calcula cu precizie este aceea medie pe o anumita distanta.
|
--------------------
Dacia
1310
1995 berlina
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Eu nu va inteleg... 50 cu a 2-a la Dacie? Dar ce e nene Ferrari?
Eu cred ca acum iti indica bine. Una din cauzele pentu care pe cablul vechi primeai indicatii gresite, era si miscarea de transport (in loc de rotatie) a cablului uzat in camasa si ea la fel de uzata. De aceea probabil iti tremura si acul inainte. PS: Mergeti fratilor cum trebuie cu ele, nu le mai omoriti... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
hmm, cand ai nevoie de ceva forta te duci si la 50 cu a 2 -a . In general eu schimb la 35 -40 km/h urmatoarea treapta.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
Cruiser |
![]()
|
Turometru analogic, deasupra ceasurilor... Hm. Am vazut tot pe daciaclub si bord din acela de Renault 12 Gordini, cu turometru, dar e a very long shot. Nu cred sa am sanse la asa ceva.
Si analogice, unde se gasesc? Ebay? |
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cauta de lada sunt frumoase.
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
Freelancer |
![]()
|
Membru avansat Group: Members Posts: 119 Joined: 24 January 06 ![]() |
Acum iti indica bine. E normal ca la 50/ora intr-a doua sa urle motorul.
|
--------------------
DACIA
1310
1994
- B-05-VYK
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Si eu sunt de aceeasi parere. Daca ajungi pe la vreo 70 cu a doua esti la limita. La 50 deja urla bine motorul. Inainte aveai indicatie eronata.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE Surpriza pozitiva e ca nu mai oscileaza deloc acul, are acea miscare finuta si continua de pe ceasurile masinilor noi. nu vreau sa te dezamagesc dar: un prieten si-a schimbat cablul, si a mers vitezometrul (el este cel care indica viteza, kilometrajul indica kilometrii parcursi) asa cum descrii tu 2 sapt, pe urma iar a inceput sa oscileze... This post has been edited by SSilent: 18 Jun 2008, 19:34 |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mie nu mi-a oscilat sau scos vreun sunet cablul vechi, dar a inceput sa pice, de vreo doua ori n-a mai mers vitezometrul decat dupa o palma deasupra lui, si a treia oara n-a mai luat-o nici asa. Eram atunci convins ca e vitezometrul vinovat, dar surprinzator am pus cablu si de atunci nu mai am probleme.
Acu' eu am luat de "uzina", facut cumva la Sacele sau Timisoara, nu mai stiu exact. A costat vreo 15 lei, dar pana acum nu pare sa dea semne de oboseala. Cu siguranta ajunge la fier cu tot cu masina. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Cruiser |
![]()
|
N-am idee unde e facut al meu. A fost 24 de lei. Sper sa nu se confirme prezicerea negativista... sper totusi sa tina mai mult de 2-3 sapt...
Pe de alta parte, si sper sa nu sar de tot in off-topic, eu conduc in paralel, la lucru, o dacia berlina din 2000, tot pe carburatie, model CN4. Mi se pare interesant ca in ea motorul se aude mult mai estompat in interior decat in batranica mea. Speram ca o data cu schimbarea intregului esapament (asta a fost cu ocazia cablului de kilometraj...) o sa ajung la insonorizarea berlinei din 2000. Dar - totusi, la celebrul 40 la ora in a 2-a - la mine se aude motorul destul de tare... Chiar asa prost au fost insonorizate la vremea lor 1300le astea? La rk-ul general de acum 3 ani, a mea a fost antifonata ca lumea, stiu pentru ca am participat, are sub mocheta pasla, etc... E pur si simplu mai galagios motorul, asa mi se pare, are un sunet de Porsche, ca sa glumesc putin. Cand e turat - si - cu noul meu vitezometru, mi se pare, cum spuneam, ca e prea turat tot timpul... |
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Acum iti merge aproape de realitate ... la 50 la ora intr-a doua cam trebuie sa inceapa sa te zgarie pe creieri. Gandeste-te ca la 60 se recomanda deja a patra.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
nu esapamentul e problema, ci izolarea si antifonarea mai buna la unele Dacii mai noi, in special a peretelui dintre interior si motor. Si in plus motoarele de 1400 sunt mai silentioase decat cele de 1300.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Daca nu ai nevoie de vitezometru lasa-l asa..... eu nu mai am vitezolmetru de vreo 5 ani adica limba idicatorului este rupta...... si sincer nu imi trebuie.....
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
Merced |
![]()
|
Asa am zis si eu cand m-a lasat, dar dupa o luna si ceva de mers fara am constatat ca imi consuma un pic mai mult, ca nu mai puteam sa schimb si sa merg la limita batraneasca. Macar un turometru sa fie, daca nu vitezometru, eu nu am prima varianta, si am preferat s-o fac pe a doua.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am fost si eu vreo doua luni fara vitezometru... daca ai un pic de ureche, poti sa mergi si ascultand turatiile... dar mai mult ca sigur am patit amandoi aceeasi chestie... suna mai bine cateva ture mai sus
![]() La mine o fost si mai dragalasa faza. s-au dus amandoua. si cablu si vitezometru. Am schimbat cablul, ca ala stiam ca se mai tine intr-un fir. (cred ca isi acumula ceva energie din torsiune, ca imi indica foarte aiurea. salturi bruste la 120 kmh intr-a doua ![]() Am reusit sa gasesc un vitezometru pe o cale complicata, l-am schimbat si am avut viata frumoasa. 60 de km. dupa care, inca vreo 1000 de km o ramas blocat la 30 la ora. Acuma, dupa ce trec de 50 raspunde si el la apel. Macar kilometrii ii inregistreaza corect. Cel mai sigur e sa cauti un radar de ala cu afisare de viteza si sa mentii constanta viteza cand treci pe sub el, si sa vezi ce-ti indica. Ca sa stii cam cum sa-ti programezi bugetul de amenzi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
NICK82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 20 November 07 ![]() |
am si eu o intrebare:
acul la kilometraj vibreaza rau pana pe la 90 km/h se poate ca indicatia de la kilometraj sa fie eronata,datorita cablului de kilometraj?.....astfel s-ar justifica consumul mare de gpl...adik eu sa merg cumasina mai multi kilometri si ea sa indice mai putini la bord |
--------------------
Dacia
Berlina
1999
- ph-xx-yyy
|
|
argon |
![]()
|
indicatia acului si km inregistrati nu sunt in legatura.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
NICK82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 20 November 07 ![]() |
o sa fac un test...intre doua borne kilometrice..
asa mi-a recomandat cineva...inainte de a da vina pe reglajul instalatiei gpl |
--------------------
Dacia
Berlina
1999
- ph-xx-yyy
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu strica verificarea la borne, cativa km buni (pentru a evita cazul in care nea Pandele a pus borna x la 800 m de borna x-1...ca s-au mai vazut si de astea).
Vitezometrul e intr-adevar influentat (printre altele) de starea cablului, kilometrajul/jurnalierul -nu prea. Daca ele iti indica mai putini km decat in realitate, vina e a instalatiei ce contorizare, a melcilor aia de plastic din interior - probabil uzati, caz in care 90% se lasa cu kilometraj nou (e chinul dracului sa repari un ceas de-ala, eu unul am incercat , si dupa aia m-am lasat pagubas si am cumparat tablou de bord sh ![]() |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
in legatura cu cablul de kilometraj .....ma intereseaza si pe mine ......se uzeaza cu timpul incat sa indice eronat ......sau e doar un cablu care se schimba doar cand se rupe .........intreb deoarece nu mai am cablu de kilometraj la masina si am pe cineva care da o masina nefolosita de mult timp la remat ...pot lua cablul de la aia sau cumpar altul ? si cat mai e un cablu de kilometraj?
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, cablul se poate uza si astfel indicatia este eronata (se tocesc de obicei capetele alea patrate de intrare in kilometraj, respectiv cutie, si patineaza pe prinderi, sau se gripeaza si agata in miscarea de rotatie - fie indica mai putin, fie acul indica "in suturi", tremura). Un cablu de kilometraj nu-i mult, 15-25 Ron si te-ai aranjat.
|
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
argon |
![]()
|
Daca luati de autolife Timisoara sa nu va mirati ca se uzeaza, profilul patrat nu e altceva decat arcul presat in forma, forma pe care nu o pastreaza intotdeauna. Pentru ceasuri de EP, cablu cu filet, nu am gasit din pacate decat cablu d'ala infect, dar am schimbat ceasurile cu Takosan, cu clips, si am gasit cablu strain, cu profil patrat ca la carte.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Cruiser |
![]()
|
Din punctul meu de vedere, topicul se poate inchide. Mi-a fost de folos.
|
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:07 |