DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "chemare" birou siguranta circulatiei

florinelu07
post 18 Jun 2008, 17:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua

Ieri am primit prin posta o scrisoare prin care sunt informat ca pe data de ... (cca 6 saptamani in urma) autoturismul proprietate personala a fost implicat intr-un accdicent rutier soldat cu avarii ?!?!?! si mi se solicita sa comunic cine a folosit autoturismul in data respectiva pe strada ... la ora.....

Partea interesanta este ca in ziua respectiva nu am circulat pe raza localitatii respective din motive obiective (deces in familie).

M-am prezentat azi la biroul tamponari unde mi s-a spus ca persoana care se ocupa de "caz" este in concediu si sa revin pe data de 30.06.

Din diferite surse mi s-a spus ca astfel de evenimente se intampla destul de des si cei care te reclama (posesori de masini avariate) itzi identifica masina din trafic si te reclama ca vinovat la producerea accidentului si cer daune pe motiv de parasire a locului accidentului.

Intradevar masina are 4 ani vecime (import) si a fost achizitionata cu "mici" avarii (stop crapat....diverese) in conditii de utilizare normala.

Cum se procedeaza in astfel de situatii avand in vedere ca nu am circulat niciodata pe strada respectiva (am aflat de pe harta....Brasovului).

Care este procedura in acest caz...... pentru ca am dovezi incontestabile - REALE ca in ziua respectiva nu am circulat pe raza municipiului Brasov....

--------------------
Renault Twingo 2004 - BV 10 URL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 18 Jun 2008, 21:17
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Te prezinti, dai o declaratie ... restul este treaba politiei !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
paul_damian
post 18 Jun 2008, 23:39
Post #3

Membru mult

From: Medias, Romania

Nu TU trebuie sa demonstrezi ca NU AI FOST acolo, EI trebuie sa demonstreze ca AI FOST acolo. Prezumtia de nevinovatie...

--------------------
Dacia Sandero Stepway, 2021
Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
Smiley
post 19 Jun 2008, 06:05
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

e fals ce spui tu. de prezumtia de veridicitate ai auzit?

--------------------
+
florinelu07
post 19 Jun 2008, 10:42
Post #5

Membru incepator

partea interesanta este ca daca cineva te pune pe drumuri si dovedesti ca nu esti implicat ... Politia nu ii face nimic.... dar este fals in declaratii...

--------------------
+
neumann
post 19 Jun 2008, 10:45
Post #6

Membru autentic

From: Spermezeu

Dupa ce aflii numele celui care te-a reclamat, ii faci plangere penala (la politie) pentru fals in declaratii si denunt calomnios. Ceri si daune, sa se invete minte.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
WNS
post 19 Jun 2008, 23:55
Post #7

Membru

Pt acel presupus fals in declaratie, nu i se va intampla nimic, in tara asta, in urmatorii 150 de ani. De ce ?
Pt ca "nu a avut nicio consecinta juridica". blink.gif
Cel putin va spun ca sigur asta va fi pozitia parchetului. biggrin.gif
Cat despre daunele pe care le poate solicita, numai in urma unei chemari in judecata a individului, sunt posibile. Dar si in cazul asta le va putea obtine numai peste cateva sute de ani, dupa schimbarea catorva generatii de magistrati.
Numai bine.

This post has been edited by WNS: 19 Jun 2008, 23:58

--------------------
Audi A4 B7 2.0 TDI-2007-Multitronic
Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
+
BZN
post 20 Jun 2008, 02:53
Post #8

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Este foarte posibil ca cel care a vazut accidentul (care poate sa nu fi fost pagubitul), sa nu fi retinut si/sau observat corect numarul de inmatriculare al masinii tale...Zic si eu, un om care nu prea "le are " cu masinile, ce retine? Numarul de inmatriculare , apoi culoarea , marca...Eu zic sa stai linistit, eu am mai intalnit astfel de cazuri.
Prin anii '98 -'99 ,circulau in Craiova doua masini cu acelasi numar, o dacie galbena si un espero , exemplul l-am dat pt ca mi-am adus aminte acum, asta se intampla foarte rar. La tine sigur e vorba de o confuzie.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
bossake
post 20 Jun 2008, 15:06
Post #9

Membru autentic

Confuzie, confuzie, insa daca cel care a dat declaratia a spus si marca,culoarea si numarul corect? Adica daca e confuzie la numar, poate ala avea bv 33 wpo si tu ai bv 33 wpg si omu o fi confundat. Insa daca stie si marca masinii si culoarea mi se pare mai mult decat confuzie.

Ori e rau intentionat si vrea sa isi scoata o eventuala avarie de-a lui pe asigurarea ta, ori nu stiu....
Partea nasoala e ca daca politia ajunge la concluzia ca tu ai fost(sau masina ta) o sa ti se retina permisul (3 luni parca?!) ca nu te-ai prezentat sa declari accidentul smile.gif

Oricum eu zic sa stai linistit te duci calm, daca politistul e om serios o sa inchida cazul si o sa ramana cu autor necunoscut. Probabil ca o sa va puna fatza in fatza, si din cate stiu nu se face nicio ancheta in prima faza. Trebuie sa ii demonstrezi doar celui de la accidente usoare ce se ocupa de cazul asta ca tu n-ai nicio treaba. Ancheta se face doar daca unul din voi, dupa solutionarea cazului face contestatie, si nu e multumit de solutia aleasa de politist.

This post has been edited by bossake: 20 Jun 2008, 15:09

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
Smiley
post 20 Jun 2008, 15:41
Post #10

Membru autentic

QUOTE(florinelu07 @ 18 Jun 2008, 18:44)
........am dovezi incontestabile - REALE ca in ziua respectiva nu am circulat pe raza municipiului Brasov....
*

daca ai asemenea dovezi, du-te direct cu ele la politie, ca sa lamuresti de la inceput treaba.

--------------------
+
florinelu07
post 20 Jun 2008, 16:28
Post #11

Membru incepator

in pricipiu voi declara ca eu sunt cel care a utilizat masina in ziua respectiva.... dar nu pe raza mun. Brasov..... si ca doresc sa mi se comunice motivul pentru care am fost chemat.....

am cel putin 20 de persoane ... rude si apropiati ai familiei care pot sa ateste ca in perioada accidentului (si nu numai) nu am parasit localitatea de resedinta....

iar orice declaratie in afara celor de mai sus nu voi da decat in prezenta unui avocat.......

iar permisul nu poate fi retinut decat in cazul in care reclamantul face dovada incontestabila a celor declarate iar eu nu contest in tribunal cele constatate....

partea superterea evenimentului este ca :

- facand exceptie de asocierea cu un eveniment deosebit nu stiu cate persoane pot declara (in cazul nevinovatiei desigur) ce au facut in urma cu 6 saptamani pe la ora 16:50 ... sa zicem.....

- sigur reclamatul va aparea cu un autovehicul reparat... pentru ca daca nu este pasibil de amenda.....

----------- si cine ar avea interes sa profite de o situatie incerta petrecuta in urma cu mai bine de 6 saptamani, cu un autoturism 99% deja remediat si mai ales de un posibil eveniment petrecut pe o artera destul de circulata unde zilnic circula sute sau mii de autovehicule........????

sa aiba oare si "altii" de castigat ???????

--------------------
+
adi_ar
post 20 Jun 2008, 16:37
Post #12

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Mi se pare ciudat sa faci atatea speculatii daca lucrurile sunt limpezi ! nedumerire.gif
Daca n-ai fost acolo, n-ai fost si cu asta, basta !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
florinelu07
post 20 Jun 2008, 20:09
Post #13

Membru incepator

absolut corect.....

probabil stresul....
:-)

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:52
Forum Renault