DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solenza, probleme tehnice - asa cred

daciaclub-ceci
post 3 Jan 2005, 17:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut ! Ajutati-ma si pe mine intr-o problema ( nu am nici un pic de experienta in domeniul tehnic auto ) , am o solenza clima din iule 2003 ( de un an si jumatate ) si dupa doua revizii tehnice facute ( am 22.000 km ) mi se pare ca masina merge destul de greu , are parca "reactii lente" . Demarajul este destul de lent , daca apas mai tare acceleratia incepe motorul sa tureze foarte tare dar de miscat de pe loc tot greu o face .
Cand franez am impresia ca intreaga caroserie mai are putin si isi ia zborul de pe "roti" ( frana functioneaza bine ) , parca ar avea un "joc" la imbinarea cu partea de jos a masinii .
Sincera sa fiu mi se pare o masina "harbuita din frageda pruncie" si "expertii" de la Meridian si de la Cobalcescu spun ca nu are nimic , cred ca ma cam fraieresc ( este adevarat ca nu ma pricep de nici un fel la masini ) dar nu am pe cine sa intreb ce ar putea avea masina .

In speranta ca ma veti ajuta , va multumesc !

--------------------
solenza clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 3 Jan 2005, 17:40
Post #2

Ex-membru DaciaClub

La chestia cu demarajul, vezi sa nu fie ambreiajul (discul), daca zici ca se tureaza si nu trage.
La partea cu frina, nu-mi prea pot da seama cum se manifesta. Fa-i un test de amortizoare, daca zici ca tine frina, dar ai senzatia ca vrea sa zboare.

--------------------
x x - x
+
bogdan_o
post 3 Jan 2005, 18:20
Post #3

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

La faza cu lipsa de putere, pe langa ambreiaj, o cauza frecventa este infundarea/spargerea catalizatorului.

Tremuratul la franare poate veni de la ovalizarea discurilor de frana, desi ar fi cam devreme sa se intample asa ceva.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Bihomoldoveanul
post 3 Jan 2005, 20:28
Post #4

Membru autentic

Daca se tureaza in timp ce e in viteza dar masina nu reactioneaza in consecinta atunci patineaza ambreiajul.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
tipixxl
post 5 Jan 2005, 00:14
Post #5

Membru incepator

Buna! Cu parere de rau cred ca tu mergi prea incet cu masina , esti prea grijulie. Eu am un mecanic la Daco Serv si vreau sa iti spun ca la inceput cand am luat-o la fel am mers si eu incet, cu grija sa nu pateasca masina ceva, etc..., pana am ajuns la mecanicul asta (Marian), mia facut un control amanuntit la masina si mia spus sa ma urc cu el in masina ca nu are nimik masina, dupa care schimba vitezele sport, am crezut ca se rupa in doua imi venea sal arunc pe geam
a 1-a - la 40 km
a 2-a - la 70 km
.....

Pe urma cand m-am urcat in ea se vedea diferenta, mergea super misto. De atunci nu mai merg cu frica, schimb mai sport vitezele (dar nu ca el)
a 1-a - 30
a 2-a - 40- 45
....

Nu trebuie sa mergi ca la carte cu ea. Trebuie sa mergi cum simti tu, e pacat de motor ca e destul de puternic pt caroseria pe care o are , dupa parerea mea si destul de bun.

Asa ca schimba mecanicii.
Daca vrei til recomand Il cheama Marian , este seful de service de acolo si eset cu mustata si este fratele Directorului de Vanzari, ca mai este unu Marian.

BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
Renault Megane Sedan II 2009 - B-84-T A I
Stiu ca-s prost... da cand ma uit in jur, prind curaj ... . :)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 08:44
Forum Renault