DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ce bate pe spate?

burtik4u
post 3 Jul 2008, 23:07
Post #1

membru cu valoare

Group: Members
From: Piatra Neamt

a facut fratele meu un accident ... a intrat cineva pe partea dreapta destul de tare in el si dupa acest accident s'a rupt puntea de pe spate, nu de tot, dar nici mult nu mai avea.. si tot dupa accident la orice groapa sau denivelare.. imi fuge spatele ... din partea dreapta, am sudat puntea, am crezut k se remediaza problema, dar nu tot mai face putin.. de la ce ar putea sa fie"??

telescopul nu e rupt, nici arcul

This post has been edited by burtik4u: 3 Jul 2008, 23:07

--------------------
OPEL Opel VECTRA B 1996 - NT 90 BRT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gti98
post 6 Jul 2008, 17:27
Post #2

Membru autentic

Parca puntea spate lucreaza in torsiune; sudarea ii afecteaza capacitatea de a se deforma elastic; mai bine cauta una "intreaga" la dezmembrari (la Supernova e la fel, si SN s-au fabricat mai multe)
De asemenea e posibil sa se fi deformat lonjeroanele; trebuie verificata geometria generala a caroseriei (egalitatea diagonalelor si planeitatea, sa nu se fi produs o deformare prin torsiune)

Caroseria Novei e destul de "usoara" si exista riscul marit de deformare la accident (mai ales daca e si "atacata" de coroziune...)

Bafta!

This post has been edited by gti98: 6 Jul 2008, 17:28

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
anndi
post 7 Jul 2008, 07:48
Post #3

Membru autentic

From: Timisoara

Inseamna ca nu sunt paralele rotile de pe spate din cauza deformarii/sudurii. Cam trebuie alta punte. Verifica sa nu ai si deplasata puntea fata spate sau stanaga dreapta. Vezi daca bucsele de la punte mai sunt intregi. Vezi daca bara stabilizatoare mai e la laocul ei. Spor la treaba.

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:46
Forum Renault