DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Clantanit metalic, Intrare in cutia de viteze

Urs
post 5 Jul 2008, 23:36
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Siret

Dupa vreo jumatate de an de tacanit metalic fara a-i gasi sursa, in sfarsit am gasit. Provine de la mecanismul ce intra in cutia de viteze, acele doua brate se misca usor cu mana in toate directiile, joc foarte mare la schimbarea vitezelor nu am, inca pot gasi usor vitezele. La miscarea sus-jos a celor doua parghii cu mana se aude un clantanit metalic.
La inceput sunetul era foarte slab, acum s-a accentuat, daca merg cu geamul lasat il aud ca ecou din cladiri.
Rog sa-mi scrieti rezolvarea problemei. Multumesc.

Attached thumbnail(s)
IMG_4577.JPG ( Size: 65.26k ) Number of downloads: 164
IMG_4578.JPG ( Size: 200.88k ) Number of downloads: 181
IMG_4579.JPG ( Size: 79.88k ) Number of downloads: 183

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Urs
post 9 Jul 2008, 22:03
Post #2

Membru autentic

Se pare ca la voi inca nu au aparut astfel de probleme, probabil circul pe cele mai prapadite drumuri, nu-mi ramane decat sa dau muzica mai tare si sa astept calm pana nu o sa mai pot baga in vreo viteza si abia atunci cand voi avea data cutia jos o sa-i explic mecanicului si de aceasta problema.

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
alex
post 14 Jul 2008, 19:55
Post #3

Membru autentic

Group: Admin

Nu e vorba ca nu a aparut, probabil ca multi nu se deranjeaza sau nu au sesizat. Am si eu joc la schimbatorul de viteze. S-au dus niste bucsi care Dumnezeu stie din ce erau facute (cauciuc?). Mecanicul mi-a spus ca trebuie cumparata bucsa dinspre cutia de viteze si tija de la schimbator.
Bucsa dinspre cutia de viteze nu am gasit-o. Am citit pe aici ca s-ar putea incerca ingrosarea ei cu banda izolatoare dar nu am incercat inca.

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
Urs
post 20 Aug 2008, 21:02
Post #4

Membru autentic

Pana la urma nu a fost cutia de viteze sursa clantanitului metalic, am gasit din greseala ieri cand m-am apucat de schimbat garniturile etrierilor. Pe ambele parti unde se sprinjina placutele de frana era un luciu metalic oglinda, semn ca avand joc ele sareau la gropi in sus si-n jos. Am pus pe capetele placutelor silicon, au intrat fortat si nu cu joc cum stateau pana acum, le-am montat inapoi si in sfarsit nu mai am tacaneala ce ma dispera de aproximativ 1 an.

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
harry
post 20 Aug 2008, 21:52
Post #5

E-TECH tester

From: Bucuresti

Salut
Acolo in mod normal nu este o tabla otelita pe post de arc care fixeaza sa nu aiba joc placutele?am avut exact aceeasi problema si era rupt unul din arcuri.L-am inlocuit si totul e ok.

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
aluibasarabeanu
post 10 Sep 2008, 02:01
Post #6

Membru autentic

From: CONSTANTA

sunteti foarte tari baieti!De opt luni incerc sa imi dau seama de ce clantane placutele...maine le dau jos...

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 18:11
Forum Renault