Contestatie pv, accident usor, politist rauvoitor
![]() ![]() ![]() |
Contestatie pv, accident usor, politist rauvoitor
deconectat |
![]()
|
||
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cum dracu' sa scrie agentul :"recunosc fapta"? E prea de tot, dar daca a facut-o, poate fi complicat pt el dar si pentru cel ce reclama asta, trebuie dovedit...
Depinde ce avarii are masina, eu m-as duce asa la ITP, Chiar daca te respinge, in functie de deficiente, iti da o perioada de 30 de zile... Ma gandesc ca la 5km / h , nu s-au produs cine stie ce stricaciuni. This post has been edited by BZN: 15 Jul 2008, 15:26 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Problema e ca abia acum am vazut ca a scris, pe ei i-a pus doar sa semneze.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
5. Viteza si distanta dintre vehicule
Art.48. - Conducatorul de vehicul trebuie sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze în functie de conditiile de drum, astfel încât sa poata efectua orice manevra în conditii de siguranta. Fa contestatie, presupun ca se vede clar ca agentul recunoaste fapta ![]() Daca o luam dupa articolul asta orice sofer aflat intr-o masina in mers si are accident e vinovat in caz de accident. This post has been edited by ady77: 15 Jul 2008, 15:57 |
--------------------
|
deconectat |
![]()
|
Multumesc, Ady77. Am stat de la 9 la 2 la politie, apoi am fugit direct la munca, asa ca nu am mai apucat sa caut articolul.
Mai mult ma ingrijoreaza problema cu itp-ul; sper sa am timp mai pe seara sau maine sa vad poate gasesc vreo solutie si la asta. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
ITP este ITP iar legea este clara.
Nota moderator: Mai asteptam putin si apoi, daca nu se cristalizeaza probleme de Asigurari si Daune, vom muta topicul la Legislatie sau Diverse. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
deconectat |
![]()
|
Imi poti spune unde gasesc informatii referitoare la itp in situatia asta?
Am deschis topicul la Asigurari si daune pentru ca in primul rand ma interesa sa stiu ce poate sa faca pentru a repara masina pe asigurarea celuilalt; imi cer scuze pentru incadrarea gresita. @BZN: Abia acum am vazut edit-ul tau. M-am gandit si eu la optiunea asta si pare a fi cea mai buna, insa nu mi se pare normal sa dea banii de 2 ori pt itp. ![]() This post has been edited by deconectat: 15 Jul 2008, 16:37 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu cred ca informatiile legate de ITP sunt cele care intereseaza ci OUG192/2002:
QUOTE(OUG 192/2002-Regulament de aplicare) ... Art. 237. - (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine în urmatoarele situatii: a) inspectia tehnica periodica a expirat;... Asta-i ! Accidentata, neaccidentata trebuie sa existe ITP valabil. Solutia data de BZN nici macar nu este sigura, este numai un paleativ cu care poti "aburi" un politist mai ingaduitor. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
deconectat |
![]()
|
Oricum o sa faca masina si sa ia itp-ul, doar ca nu are cand sa o faca pana ii expira itp-ul. Urma zilele astea sa mearga cu ea la itp...mai erau doar cateva maruntisuri de rezolvat...
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Se contesta PV in termenul legal.
2. Se merge la ITP in starea actuala si se obtine refuz cu solicitare reparatii. Asta acorda un termen suplimentar de 15 zile (nu stiu singur, dar parca asa era) pentru a se efectua reparatiile. 3. Dupa solutionarea PV, se repara masina legal si se face ITP. (preferabil sa se mearga cu reparatia la un service care are si ITP ca sa se combine cele 2 operatii). 4. Se depune plangere penala impotriva politistului pentru abuz in serviciu in dauna intereselor persoanelor. PV-ul anulat este cea mai puternica arma in acest dosar. 5. Dupa solutionarea dosarului penal (cand PV-ul a fost anulat nu se prea da NUP decat in caz de retragere a plangerii), se actioneaza politistul in proces civil pentru daune. 4 si 5 sunt optionale, daca aveti timp si chef sa ii aratati unui politist ce inseamna sa fii rauvoitor. Daca iti iei un avocat bun, in aprox 1 an jumate il faci pe politist de comanda (somer si cu datorii). |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Dosar penal se deschide cand se comite o infractiune, ori abuzul in serviciu nu cred ca constituie infractiune (in situatia data). PV-ul poate fi atacat pe "dol", adica "am semnat ca asa a zis politisul, fara sa-mi explice ce inseamana cele scrise in PV".
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrianne @ 16 Jul 2008, 08:25) Dosar penal se deschide cand se comite o infractiune, ori abuzul in serviciu nu cred ca constituie infractiune (in situatia data). PV-ul poate fi atacat pe "dol", adica "am semnat ca asa a zis politisul, fara sa-mi explice ce inseamana cele scrise in PV". citat din Codul Penal al Romaniei, din 28/06/2004, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 575 din 29/06/2004 Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor Art. 315. - (1) Fapta funcționarului public care, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu intenție nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o vătămare a intereselor legale ale unei persoane se pedepsește cu închisoare strictă de la un an la 5 ani. (2) Fapta prevăzută în alin. (1), dacă a fost săvârșită de un funcționar sau de o persoană care exercită un serviciu de interes public, se pedepsește cu închisoare strictă de la un an la 3 ani sau cu zile-amendă. QUOTE(Tudor @ 15 Jul 2008, 20:06) ,,,,,,,,,,,,,, 2. Se merge la ITP in starea actuala si se obtine refuz cu solicitare reparatii. Asta acorda un termen suplimentar de 15 zile (nu stiu singur, dar parca asa era) pentru a se efectua reparatiile. ,,,,,,,,,,,, termenul este de 30 de zile. atentie, in functie de problemele masinii e posibil ca in cele 30 de zile sa nu ai voie sa circuli cu masina. in astfel de cazuri, "revenirea" (=foaia aia cu refuzul) doar iti permite sa platesti mai putin a 2-a inspectie. problemele care nu-ti permit sa circuli sunt, in general, cele pt care se opreste talonul: probleme la frane, la directie, instalatia de iluminare (semnalizatoare, pozitii, faruri)... This post has been edited by Smiley: 16 Jul 2008, 09:23 |
-------------------- |
|
deconectat |
![]()
|
Am fost la itp si i-a dat revenire cu drept de circulatie. Acum urmeaza sa faca masina.
Daca repara masina pana la solutionarea contestatiei se mai pot recupera banii de la firma la care are rca celalalt, sau trebuie actionat in instanta respectivul? |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
daca o repara pe casco, firma la care casco recupereaza banii de la rca-ul vinovatului
|
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
deconectat |
![]()
|
Din pacate nu are casco la masina. E din '96 si nu prea se mai poate face casco la ea.
![]() |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nu cred ca mai poti recupera nimic ,si mi se pare logic, atat timp cat nu se face o constatare a daunei
![]() Bafta ! |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Smiley:
Multumesc pentru clarificari. deconectat: Situatia e complicata. Strict procedural se ajunge la judecata. Fara hartie de la politie nu esti primit la asiguratorul RCA, iar pana sa obtii hartie de la politie mai dureaza. Urmeaza sfatul lui BZN poate reusesti sa rezolvi ceva. Cauta dupa seria sasiu si vezi daca poti afla unde are RCA celalalt sofer. Depune la ei o cerere oficiala in care soliciti sa iti intocmeasca o constatare oficiala a daunelor. Explica situatia in care te aflii si de ce nu poti astepta cu masina nereparata solutionarea daunelor. Ia numar de inregistrare la aceasta solicitare. Pe adresa din PV trimite o scrisoare cu confirmare de primire in care il inviti pe celalalt sofer implicat sa participe la constatarea daunelor in service autorizat. Ii indice data, ora si locatie si ii ceri ca daca nu se poate prezenta sa iti comunice oficial asta si sa propuna o alta constatare in termen de max 3 zile. Oricum, mergi in service autorizat, solicita ca inainte de reparatie sa faceti poze (fa-le tu) la toate reperele indicate de angajatul service-ului ca de schimbat sau de reparat, inclusiv cele afectate indirect. Fa poze si la masina per total (sa se vada nr de inmatriculare) + serie sasiu (cea de pe caroserie) + bord cu kilometrii. Cere service-ului sa iti faca o constatare oficiala, semnata si stampilata. Daca vine si cel implicat, intocmiti proces verbal de mana, in care fiecare parte poate scrie observatiile proprii. Dupa reparatie, cere deviz detaliat si factura, ca sa ai pe ce recupera banii de la asigurator. Succes! |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
deconectat |
![]()
|
Multumesc, pentru raspuns, dar incep sa cred ca nu prea merita.
![]() Suma de recuperat nu e chiar asa de mare si nu cred ca merita alergatura, mai ales ca exista si riscul sa nu recupereze nimic. Masina este un tico si dauna e in jur de 10 milioane, poate chiar mai putin daca nu va necesita revopsire aripa aia. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Tudor |
![]()
|
Varianta redusa este:
1. contestati PV 2. scoateti de pe site CSA din baza CEDAM print cu asigurarea RCA (confirmarea existentei) a celuilalt sofer. 3. mergeti la asigurator RCA si solicitati efectuarea inspectiei. Daca accepta si deschid dosar e perfect. Daca refuza solicitarea verbala, insistati un pic, daca tot refuza depuneti solicitare scrisa si luati numar de inregistrare pe copie dupa solicitare. 4. mergeti la service si le spuneti sa faca constatare oficiala a daunelor (in mod normal orice service face asta fara sa ii solicitati, pur si simplu inregistreaza starea in care se afla masina cand ati predat-o service-ului) si dvs. faceti poze (cat mai multe, nu uitati de nr de inmatriculare, serie sasiu si km) 5. faceti reparatia 6. cand platiti luati factura si deviz detaliat al lucrarilor 7. dupa ce obtineti anularea PV, cu raspunsul oficial de la politie, reveniti la asigurator, unde solicitati sa va despagubeasca. Chiar si cu acest set de acte "redus" aveti sanse sa recuperati din bani. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:57 |