Schimbarea numelor strazilor, care e afacerea?
![]() ![]() ![]() |
Schimbarea numelor strazilor, care e afacerea?
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Sunt proactivi baietii, se pregatesc pentru inversarea polilor magnetici din 2012
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Actuala Ion Mihalache nu se mai cheama 1 Mai de foarte mult timp.
si cum ramasesem fara 1 Mai si acolo nu mai era nici un Compozitor probabil s-au gandit sa o redenumeasca. cred ca e ca la numerele de telefon dupa ce renunta cineva nu se dau in folosinta o perioada de timp, apoi se realoca. si asa ducem lipsa de nume de strazi si mai ales de localitati ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 17 Jul 2008, 13:31) Nu mai zic ca toti oamenii trebuie sa isi schimbe buletinele... etc. Ti-ai dat raspunsul singur. Taxa pt eliberarea cartii de identitate e 7 ron plus un timbru fiscal de 1 ron. Daca schimba denumirea unui bulevard s-au scos ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In ultimul timp nu prea au mai fost schimbate numele de strazi, in special dupa ce s-a adoptat legea ca cine propune schimbarea numelui strazii sa suporte costul inlocuirii actelor de identitate si a permiselor de conducere a celor care locuiesc pe strada respectiva (daca o propune primaria, primaria sa suporte, daca o propun cetatenii, sa suporte ei cheltuielile etc).
Insa, exista evident si anumite "interese" in cazul unor schimbari mai actuale si mai "dubioase". Cum ar fi de exemplu unele ... retrocedari... Multe strazi au avut mai multe nume in decursul existentei lor, iar unele care acum, cu o anumita denumire, sunt centrale, au avut alta denumire inainte, iar denumire actuala o avea o strada de pe la periferie. Si niste "smecheri", care trebuie sa recupereze niste terenuri de pe strada wwwww sa zic, care era la periferie dar care acum poarta numele de rrrrr, cer reconstituirea dreptului de proprietate pe strada wwwww actuala, care e alta si mai in centru. Evident, trebuie sa ai si ceva pile pe la primarie... Adica, in afara de tampenie sau motive puerile, ca vrea mai stiu care agaric dintr-o primarie sa dea o denumire la o strada cu numele varului de spita a 7-a a lui Mircea cel Mare, si in afara de cazuri reale de disconfort (sa zic str. Stalin), unele modificari au si motivatii mai subtile. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Macar ai ocazia sa-ti schimbi pemrisul inainte de termen, in acest caz, fara sa mai faci vizita medicala. Desi, in urma cu vreo 2 luni, cand mi-am schimbat permisul pe motiv de schimbare a numelui strazii, tanti de la ghiseu mi-a spus ca nu mai este obligatorie schimbarea permisului, dar daca eu am insistat, mi l-a schimbat.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
QUOTE(radian @ 17 Jul 2008, 13:07) Macar ai ocazia sa-ti schimbi pemrisul inainte de termen, in acest caz, fara sa mai faci vizita medicala. Desi, in urma cu vreo 2 luni, cand mi-am schimbat permisul pe motiv de schimbare a numelui strazii, tanti de la ghiseu mi-a spus ca nu mai este obligatorie schimbarea permisului, dar daca eu am insistat, mi l-a schimbat. Daca nu depasesti data expirarii la permis nu mai trebuie sa iti faci vizita medicala ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
klaus, foarte interesant ce zici tu !
Oricum, nu inteleg ce era rau in strada aia ce se chema Compozitorilor.. De zeci de ani toata lumea o stie cu acest nume. Si e clar ca inca 20 de ani de acum in colo tot asa ii vor zice ! Cam la fel cum tot vorbim in lei vechi desi sunt deja cativa ani buni ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
strada pe care am stat eu inainte se numea pana dupa revolutie viilor. la un moment dat au schimbat denumirea in varnav (asa se chema pe vremea lui eminescu, circula el p'acolo). hai ca mai merge, dar de ce de cand se cheama varnav au schimbat de 3 ori numerotatia? ca blocurile sunt tot alea, nu le-a mutat nimeni.
io cred ca in romania sunt multi prosti care fac ziua ce viseaza noaptea. de aia. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
![]() Daca arunc din balcon cu o piatra, ajunge pe Compozitorilor. Habar n-aveam ca-i zice 1 Mai. Cine stie unde e str. Gh. Manu? Io pana mor, tot Lemnea o sa-i zic. Si tot Ana Ipatescu o sa-i zic lui Lascar Catargiu. ![]() Da cum e sa intrerupi b-dul Dacia cu Mihai Eminescu, apoi sa continui cu Dacia? Cine stie cum i se mai spunea prelungirii? "b-dul celor doi...?" ![]() Faza cu retrocedarile e extrem de reala. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 19 Jul 2008, 01:35) io cred ca in romania sunt multi prosti care fac ziua ce viseaza noaptea. Nu confunda prostia cu smecheria |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Ori in harababura care e in primarie,au pierdut taurii harta orasului!!
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Bun topic!
Problema e serioasa pentru ca eu si cu ai mei de abia ne intelegem cand vorbim despre o adresa. ![]() Daca azi imi spuneai de Ana Ipatescu NU stiam care este, eu stiu doar de Lascar Catargiu si exemplele sunt multiple cand nu cunosc denumirile vechi. (taica-miu ii zice pietei Muncii, Bariera Vergului). |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 19:48 |