DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> bieleta directie(sau cum s-o numi)

uscatu83
post 21 Jul 2008, 14:18
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Turnu Magurele - Bucuresti

Salut forumistilor. De ceva timp am un joc stanga-dreaptala la roata stanga si troncane prin gropi. Din curiozitate m-am apucat de facut constatare singur si am gasit buba. La iesire din caseta de directie este un burduf si in interior este o bieleta(nu stiu exact cum se numeste) si de acolo are joc. As vrea sa o cumpar si sa o schimb, dar nu stiu cum este prinsa. spre roata este infiletata, dar spre caseta nu am vazut nici un filet. puteti sa ma lamuriti si pe mine cum se scoate de acolo si cum ii zice exact sa stiu ce sa cer la magazin?

--------------------
Dacia Super Nova cu Ac. 2001
Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b13mat
post 21 Jul 2008, 17:28
Post #2

Membru autentic

tocmai am schimbat bieleta pe dreapta! Vezi sa fie bun capul de bara daca nu totul costa vreo 40 ron import sau 60 dacia! Inspre capul de bara e infiletata cum ai zis si tu, iar spre cutie la fel, numai ca nu se vede pentru ca din fabrica nu are trasata nici o urmas, scrijelita sau cum vrei tu! Deci numai cu moxul am reusit sa o desfac dar foarte greu! Probabil cei din service au o scula cu maner mic sau ceva de genul asta! Am dat scutul jos ca sa am loc dar tot foarte foarte greu a fost! Sincer fara mox nu stiu cum ai putea sa o desfaci! Incearca mai intai sa desfaci saiba dinspre cutie pt. ca daca ai reusit sa o mistei macar 1 centimetru poti sa o desfaci cu mana apoi! Sper ca ti-am fost de ajutor! Apropo, in service costa manopera 80ron sad.gif Spor la treaba

--------------------
Renault Laguna 2 phase 2 1.9 dCI 2005 privilege - B 13 MAT
+
Urs
post 21 Jul 2008, 17:37
Post #3

Membru autentic

From: Siret

Le-am schimbat anul trecut prin noiembrie in service, iar apoi a trebuit sa-mi faca directia (chiar daca se respecta numarul de filete la capetele de bara, e posibil ca ele sa nu aiba aceeasi lungime ca anterioarele).

Attached thumbnail(s)
IMG_4375.JPG ( Size: 123.87k ) Number of downloads: 885
IMG_4378.JPG ( Size: 168.56k ) Number of downloads: 985
IMG_4379.JPG ( Size: 126.46k ) Number of downloads: 971
IMG_4376.JPG ( Size: 154.43k ) Number of downloads: 987

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
uscatu83
post 22 Jul 2008, 08:11
Post #4

Membru autentic

From: Turnu Magurele - Bucuresti

Merci mult pt informatii. Urs, tu ai schimbat tot ansamblul, dar la mine trebuie schimbata doar bieleta, fata burduf, capat de bara si tija dintre capatul de bara si bieleta. Din ce am vazut eu se demonteaza separat si banuiesc ca se gaseste si ca atare, fara tot ansamblul.

--------------------
Dacia Super Nova cu Ac. 2001
Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
+
b13mat
post 22 Jul 2008, 09:15
Post #5

Membru autentic

Se gaseste separat, dar tot vei trebui sa faci geometria (la mine bieleta era mai lunga decat cea veche, deci numarul de spire nu a mai fost acelasi)! pt. geometri autosoft.ro 60 ron facuta pe 19.07.2008

--------------------
Renault Laguna 2 phase 2 1.9 dCI 2005 privilege - B 13 MAT
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 05:51
Forum Renault