Intrebare :, stie cineva unde se repara o baterie de laptop?
![]() ![]() ![]() |
Intrebare :, stie cineva unde se repara o baterie de laptop?
Mihay_88 |
![]()
|
||
![]() fan megane :) Group: Members Posts: 428 Joined: 12 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Privilege
1.5
2006
- B 999-XXX Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
|
|||
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu se repara. De obicei sunt capsulate. Si in afara de asta n-am auzit sa se vanda elementi de baterie separat.
|
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Maine, poimaine o sa intrebati unde se repara pungile din carfur rupte.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Lasa bre, ca p-alea si le vulcanizeaza fiecare acasa cu fierul de calcat...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
De obicei costa intre 300 si 400 de lei o baterie noua. Intereseaza-te pe gpbatteries.ro si baterie-shop.ro.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
uite un raspuns de pe alt forum:
Variantele de reparare sunt destul de complicate.In interiorul bateriei sunt mai multi elementi. De obicei nu se distrug toti elementii in acelasi timp. Ar trebui sa gasesti o baterie identica sau sa identifici tipul de element si sa incerci sa cumperi altii noi dupa ce in prealabil ai stabilit cati elementi sunt morti. Informativ, pentru LI-Ion, un element de 2500 mA e aprox 11 euro (fara transport inclus...). Sursa: http://www.price.ro/t-21464 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Altii specializati in baterii: http://www.4lifetime.ro/
http://www.oktal.ro/oferta_acumulatori+laptop__0_0/ http://www.baterii-laptop.ro/ |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
M-am interesat si eu de aceasta problema. E cum a mentionat OAP. Reparatia e destul de facila, doar schimbarea unor elementi care se face foarte usor.
Problema e ca adesea schimbarea acestora presupune costuri aproape egale cu achizitionarea unei noi baterii... Ti-as recomanda si Ebay pt tipul tau de laptop. Adesea bateriile sunt de 3-4 ori mai ieftine si nu e mare riscul daca iei de la surse serioase. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
O baterie de laptop originala are niste impedimente la a schimba niste elementi si gata.
1. Carcasa e lipita cu incredere, se deschide destul de greu si cu oarece stricaciuni. 2. elementii bateriei (care sunt ca niste baterii de altfel, rotunzi si cam de aceeasi dimensiune cu o baterie AA) au niste lamele de legatura intre ei lipite cred ca prin presare. Se desfac a naibii de greu. Iar lipirea pe un element nou presupune temperaturi ridicate pentru lipirea pe suprafata destul de mare a tablitelor de contact. 3. multe baterii de laptop sunt "inteligente", stiu numarul de cicluri de incarcare/descarcare, nivelul de incarcare ramas etc si la schimbarea elementilor sa nu se constate nici o imbunatatire. S-ar mai putea in cazul unei baterii descarcate sub limita de sesizare din partea partii electronice de control incarcarea "pe direct" a fiecarui element si astfel trezirea bateriei cu incarcatoare care suporta asa ceva (gen http://www.f64studio.ro/det.php?id=293&pid=3868 ) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Citeva Germanos-uri se dedau la asa ceva. Nu stiu daca toate! Ala de la Romarta sigur are asa ceva.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.680 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(klaus @ 31 Jul 2008, 13:51) 3. multe baterii de laptop sunt "inteligente", stiu numarul de cicluri de incarcare/descarcare, nivelul de incarcare ramas etc si la schimbarea elementilor sa nu se constate nici o imbunatatire. Confirm, degeaba se schimba elementii daca nu se reprogrameaza "cip-ul" din carcasa acumulatorului. (la schimbarea elementilor nu o sa tina la capacitate maxima, or sa se "uzeze" mult mai repede in timp, iar indicatorul de baterie al laptop-ului o sa indice bateria descarcata tot timpul>>asta a fost rezultatul dupa ce s-au schimbat elementii la un latop ibm thinkpad)This post has been edited by IRONICK: 31 Jul 2008, 18:09 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Mihay_88 |
![]()
|
![]() fan megane :) Group: Members Posts: 428 Joined: 12 April 07 ![]() |
nici nu ma asteptam sa nu fiu luat la misto pentru inca cateva raspunsuri in +.nu ma itereseaza oricum ceea ce credeti voi "desteptii".
era o simpla intrebare.dar oricum am gasit deja raspunsul.ar fii un "atelier" pe la universitate care se ocupa de asa ceva.oricum multumesc.daca rezolv o sa va dau mai multe detalii. |
--------------------
Privilege
1.5
2006
- B 999-XXX Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
|
|
klaus |
![]()
|
Maestre, as observa ca pe aici nu e prea mult misto, ci sunt destul de multe raspunsuri la obiect.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.557 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai elementi noi si elemeti vechiin aceioasi baterie tot degeaba! Elementiii unei baterii trebuie sa aiba capacitati cat mai apropiate, altfel termina incarcarea in momente diferite si se prajesc.
Asa ca in afara de pagube la carcasa eu zic sa iei alta! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.680 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(klaus @ 1 Aug 2008, 17:49) ci sunt destul de multe raspunsuri la obiect. Nici un bine nu mai poti sa faci in ziua de astazi ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Dacă nu ați răspuns ce dorea omul să audă/vadă.....v-ați căutat-o cu lumânarea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.104 Joined: 11 February 04 ![]() |
am avut problema asta si am ajuns la concluzia ca e cu 20 eur mai scumpa o baterie noua decat una refacuta. Am preferat sa cumpar baterie noua.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am testat mai demult minunea si a mers. In general elementele alea, au si ele o dimensiune standard si anume 4/3A, eu le-am luat de la gpbatteries.ro, au fost ~20ron/bucata acum ceva timp
In rest sunt aceleasi impedimente care s-au mai spus (reprogramare cip, carcasa cu defecte, lipituri intre elemente foarte anevoiaoase) - eu nu am reprogramat nici un cip intrucat nu avea (laptop p3 de pe vremea lu bunica) si o mica adaugire.. aici vorbim de elemente, intrucat elementi nu exista, este o varianta deformata al aceluiasi cuvant. E o greseala des intalnita, dar tot greseala ramane. This post has been edited by Asi: 3 Aug 2008, 07:02 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
ebay zic si eu - insa atentie la bateriile ce nu sunt originale ("compatibile", "100% compatibile", sau pur si simplu nu amintesc ca-s "genuine"), rata de probleme e destul de mare (uzura rapida, capacitate mai mica decat cea declarata, software de mg. defectuos, etc.); bineinteles, in unele cazuri pretul s-ar putea sa compenseze aceste posibile neajunsuri - si cu putin noroc poate nimeriti una de la un producator ceva mai priceput. Personal prefer o baterie originala, riscul e mai mic, pretul in general mai mare (tocmai ce mi-am luat una ptr. T41-ul meu, de pe ebay. Noua&originala, ~155RON cu tot cu transport, 3h+ autonomie acum, alta viata
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
any news?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 15:26 |