probleme cu cutia de viteze
![]() ![]() ![]() |
probleme cu cutia de viteze
pricop andrei |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 22 April 08 From: iasi ![]() |
|
||
--------------------
dacia solenza
dacia solenza
2004
- is 06 cnr
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Calci ambreiajul pana la capat ... ? Cu uleiul in cutie cum stai?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
pricop andrei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 22 April 08 From: iasi ![]() |
mersi mult am sa ma uit la ulei in prima faza daca nu trebuie sa caut in alta parte sa nu fie rulmentul dus
mersi This post has been edited by pricop andrei: 4 Aug 2008, 19:25 |
--------------------
dacia solenza
dacia solenza
2004
- is 06 cnr
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
ar fi cazul sa te uiti la ulei...sa nu patesti ce am patit eu joi dim la 4 pe autostrada spre mare.......nu am verificat uleiu in cutie ,,,,,,si mi-a sarit din a 5-ea.....si dupa aceea a inceput sa caraie...si sa fluiere.....si cand mam uitat nu mai aveam ulei .....si deabia am gasit ulei ..si furtun sa il bag....asa ca uitate la ulei.....bafta
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
Nec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 372 Joined: 11 February 08 From: Constanta ![]() |
de la rumentu de presiune se aude acel carait eu zic ca ar fi cazu sa schimbi ambreiaju si cablu nu e urgent dar in timp trebuie sa il schimbi pentru ca te saturi de pedala aia tare si nu sti cand ti se poate sparge placa de presiune si te lasa in drum
This post has been edited by Nec: 5 Aug 2008, 02:15 |
--------------------
Solenza
Scala
2003
- CT -- PMR
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Cel mai probabil e vorba de rulment...dar zgomotul ar trebui sa aduca mai mult a rontait (asa ca de diesel) decat a carait (cum se aude cand nu nimeresti treapta de viteza si ...caraie...
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
pricop andrei |
![]()
|
mersi, am sa schimb tot kitul si gata ca ma streseaza caraitul asta.
mersi inca o data |
--------------------
dacia solenza
dacia solenza
2004
- is 06 cnr
|
|
miki_slz |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 132 Joined: 29 March 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca sa nu mai fac alt topic am zis ca scriu aici. Cand folosesc frana de motor si dau din 4 - 3, agata putin sau daca turatia e putin mai mare caraie. Din ce cauza paote fi? Face aceasta treaba numai cand dau din 4 in 3 si chiar cu ambreiaul calcat la podea.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
maciu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 28 September 08 From: severin ![]() |
myky! sa nu se fi tocit (in grosime) furca de cuplare viteza 3-4. sau au joc nucile (sau cum s-or chema) de la coloana schimbatorului. CRED. Am intimpinat problema asta la o RABA!!!
This post has been edited by maciu: 3 Oct 2008, 21:53 |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- mh 22 teo
|
|
miki_slz |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 132 Joined: 29 March 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cand dau din 2 in 3 nu face de loc carrrr. Dar cand dau din 4 -3 asa face ca si cum nu as calca ambreiajul si culmea ca il calc la maxim. O sa verific azi uleiul din cutie dar nu cred ca e de acolo problema. Schimbatorul merge foarte usor, poti schimba si cu un deget atat doar ca ma supara faza cucraitul din 4 in 3.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
Miki slz , nu cred ca e din cauza uleiului. La mine parca agata ceva cand schimb din 4 in 3 , din 5 in 4 deci in general cand dau in viteza mai mica. Uleiul in cutie e la nivel bun , si nu am avut niciodata probleme cu cutia. Mentionez ca desi apas pana in capat ambreiajul uneori nu aud si nu simt nimic , iar alteori parca a innebunit. Ma gandesc sa nu fie in cutie , ceva cu probleme insa in cazul asta nu am nici cel mai mic habar asa ca nu ma bag .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
miki_slz |
![]()
|
Doar la turatii mari 2500 3000 face si numai din 4 in 3.
This post has been edited by miki_slz: 5 Oct 2008, 02:07 |
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Cand dau din 2 in 3 nu face de loc carrrr. Dar cand dau din 4 -3 asa face ca si cum nu as calca ambreiajul si culmea ca il calc la maxim. @miki_slz: din manifestarile descrise, inclin sa cred ca este o problema de SINCRON(in cutia de viteze). Este vorba de sincronul pentru viteza a-III-a, sincron care, cand retrogradezi(schimbi din a-IV-a in a-III-a), nu mai "aduce la turatie"(de fapt nu mai franeaza) pinionul de viteza a-III-a. Nu intru in detalii momentan. QUOTE Doar la turatii mari 2500 3000 face si numai din 4 in 3. Cu cat mai mare turatia, cu atat mai mare caraiala, deoarece(explic la modul simplist) tu realizezi un cuplaj(adica angrenezi) 2 piese mecanice aflate in miscare de rotatie diferite. Rolul sincronului(asa cum ii sugereaza si numele) este de a SINCRONIZA anumite viteze de rotatie, astfel incat sa se poata realiza angrenarea. Sper ca este destul de usor de inteles. Investigheaza intai si reglajul/starea tehnica a ambreiajului si a timoneriei de comanda CV. Intr-un final, daca n-ai depistat insa problema, indreapta-ti atentia si catre sincronul mentionat mai sus. Numai bine. This post has been edited by variable_dynamics: 7 Oct 2008, 16:55 |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
miki_slz |
![]()
|
Mersi mult! am inteles perfect explicatiile.
|
--------------------
Dacia
Solenza/ NOVA GTI
2004 Scala /98
- CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 17:50 |