DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> zgomot dreapta la accelerare, dupa schimbarea vitezei (ca un huruit)

nicocleo55
post 10 Aug 2008, 19:41
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!
Am si eu o problema care a aparut recent mai acuta in sensul ca se aude mai tare.
Acum vreo 3-4000 km, la roata din dreapta, se auzea un huruit fin doar la viraj stanga, in service s-a facut o proba pe teren si au zis atunci ca totul este ok, acum cand schimb vitezele gen 2-3, 3-4 in mers drept si accelerez se simte un huruit sacaitor cca. 10 secunde pana prinde viteza apoi dispare, daca dupa schimbarea vitezei nu accelerez si pastrez viteza aceeasi ca la treapta anterioara si accelerez foarte fin sa maresc viteza huruitul nu se mai aude (totusi parca se aude un sunet de frecare fier foarte foarte fin)
Nu stiu unde sa ma uit!

This post has been edited by nicocleo55: 10 Aug 2008, 19:42

--------------------
Dacia 1310 L 1997
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
badboy_marius
post 10 Aug 2008, 21:26
Post #2

Membru autentic

From: Brasov

rulmenti:D

--------------------
Audi 80 1990 PM, 1.8S, 90CP
Dacia 1310 TX.
+
fiderzen
post 11 Aug 2008, 00:15
Post #3

Membru autentic

From: bucuresti-militari

sau chiar planetara smile.gif

--------------------
BMW e36 320i sedan
+
nicocleo55
post 11 Aug 2008, 19:15
Post #4

Membru incepator

cam cat costa o planetara + rulmenti si care este mai rentabila, am inteles ca sunt de 2 tipuri, scurte si lungi, pentru o dacie din 96-97 de care ar trebui? scurta?

oare de la aceasta problema sa joace masina sus-jos dupa ce trec de 65 de km la ora? acum cca.2 ani am pus brate noi (+4) + jenti noi + cauciucuri noi + echilibrare roti + unghiuri fixate (o gramada de bani) s-a diminuat putin jocul, pana acum cand a revenit mai puternic, ambele roti se rod pe exterior neuniform la tot unghiul de 360 grade exista o portiune de cca. 45 de grade unde s-a ros foarte mult

rotile de pe spate sunt intacte, dupa 2 ani uzura aproape nici nu se vede dar pe fata m-a streza la maxim chestia cu mancatul pe exterior, oare pot exista si alte cauze? am fost de 2-3 ori in service si ajung la acelasi rezultat dupa o perioada, am fost sfatuit sa ma duc la un service si sa mareasca putin distanta intre lonjeroane, desi cred ca nu este o solutie fiabila.

This post has been edited by nicocleo55: 11 Aug 2008, 19:16

--------------------
Dacia 1310 L 1997
+
brigada_diverse
post 11 Aug 2008, 19:19
Post #5

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

rulmentii....aia sunt mai ieftini
daca nu inceteaza te bagi la planetara

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
fiderzen
post 11 Aug 2008, 20:42
Post #6

Membru autentic

From: bucuresti-militari

eu tot din cauza la planetara zic ca auzi zgomotele alea wink.gif...du-te cu masina la cineva care se pricepe si spune`i sa se uite la planetara wink.gif...
daca te pricepi si tu poti incepe prin a ridica masina pe cric si a verifica daca roata are joc ( pivoti,rulmenti etc)...si sa ii verifici si planetara

--------------------
BMW e36 320i sedan
+
adejov_66
post 13 Sep 2008, 13:33
Post #7

Membru incepator

am avut o perioada de timp(cca. 2 luni) poate acelasi zgomot,am fost pe la diversi,am desfacut planetara stanga desi se auzea in partea dreapta zgomotul,dar(conform indicatiilor!)zgomotul se propaga!Apoi am fost ieri la un service,ne-am bagat sub ea,rotile n-au avut nimic,spoi mesterul s-a uitat la capota si mi-a aratat masca fata(masina am cumparat-o acum 4 ani second si a fost lovita,zicea mesterul)si acum si-a dat drumul probabil,s-a slabit si intr-adevar a miscat de ea si facea acelasi zgomot pe care-l auzeam eu dinauntru,cum zici,cand schimbam la viteze mici,cand eram intr-a 4-a,sau a-5-a,n-aveam probleme,o sa-mi pun ceva gen chedere de cauciuc acolo unde calca capota si sper sa mearga! Bafta!

--------------------
dacia 1310 Li 2000 Li - tm 07 pex
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 12:22
Forum Renault