DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Compartiment motor, Spalare motor

pedrovl
post 12 Jan 2005, 10:57
Post #1

pedrovl

Group: Members

Nu stiu daca e bun sau nu topicul propus, dar daca sunteti de acord cu el v-as ruga sa scriem aici numai despre probleme sau aspecte legate de compartimentul motor. Una dintre ele ar fi spalarea acestuia. Mie tot timpul mi se spune ca e total interzis sa-l speli cu jet de apa....bla, bla..... Voi ce pareri aveti. L-ati spalat? Ati avut probleme dupa aceea? Cat timp a trecut de la spalare? Cum ati procedat?

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cip_01
post 12 Jan 2005, 15:19
Post #2

Membru incepator

am spalat motorul de 3 ori intr-un an.
fara nici o protectie(calculator,injectie...), la spalatorie cu carwash ul
nici o problema.ATENTIE:nu spalati acasa cu furtnul sau galeata.
am patit-o cu cielo(mers 1/2 de zi in 3 cilindrii).

--------------------
dacia solenza scala - b34yhz
+
Gabi
post 12 Jan 2005, 16:19
Post #3

Preacuvincios moderator

From: Bucuresti

pedrovl s-a mai discutat aceasta problema si la DSN. In manualul de utilizare se interzice cu desavarsire spalarea compartimentului motor sub jet de apa. Ca il stergi frumos cu o carpa umeda este altceva ( eu unu asa fac)
Avand in vedere ca s-a mai discutat acest post se inchide.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
pedrovl
post 13 Jan 2005, 08:39
Post #4

pedrovl

QUOTE(Gabi @ 12 Jan 2005, 16:19)
pedrovl s-a mai discutat aceasta problema si la DSN. In manualul de utilizare se interzice cu desavarsire spalarea compartimentului motor sub jet de apa. Ca il stergi frumos cu o carpa umeda este altceva ( eu unu asa fac)
Avand in vedere ca s-a mai discutat acest post se inchide.
*

Eu am deschis topicul propunand sa se discute mai multe probleme legate de compartimentul motor si intrucat m-am lovit de problema mizeriei la motor, am inceput cu asta.....Dar daca se considera ca nu are rost se poate inchide. No problem.

--------------------
+
Gabi
post 13 Jan 2005, 09:50
Post #5

Preacuvincios moderator

pedrovl nu e vb ca nu is are rostul.
S-a incercat o discutare a acestui subiect si s-a ajuns la concluzia ca nu prea merita. ( dpdv al unora)
Eu unu la berlina veche faceam la fel ( o carpa umeda si stergeam usor usor cam odata pe saptamana sambata dimineata cand imi spalam masina)
La zls fac la fel o sterg. De pus furtunul cu presiune mi se pare un pic riscant
Avand in vedere ca nu ma dau banii afara din casa nu as incerca acest lucru pentru ca intotdeauna va exista posibilitatea de a intra apa undeva prin componentele electronice si atunci ... am cam pus-o daca trebuie sa schimb vreuna.

--------------------
+
pedrovl
post 13 Jan 2005, 11:57
Post #6

pedrovl

QUOTE(Gabi @ 13 Jan 2005, 09:50)
pedrovl nu e vb ca nu is are rostul.
S-a incercat o discutare a acestui subiect si s-a ajuns la concluzia ca nu prea merita. ( dpdv al unora)
Eu unu la berlina veche faceam la fel ( o carpa umeda si stergeam usor usor cam odata pe saptamana sambata dimineata cand imi spalam masina)
La zls fac la fel o sterg. De pus furtunul cu presiune mi se pare un pic riscant
Avand in vedere ca nu ma dau banii afara din casa nu as incerca acest lucru pentru ca intotdeauna va exista posibilitatea de a intra apa undeva prin componentele electronice si atunci ... am cam pus-o daca trebuie sa schimb vreuna.
*

Multam. Citind si pe la DSN (si eu am avut dar nu m-am incumetat sa-l spal) si luand in considerare majoritatea opiniilor am ajuns la concluzia ca nu trebuie spalat. Din pacate eu nu prea am timp sa-l sterg asa ca probabil la primavara va fi prima "curatare" cum spuneti voi si care pare sa fie mai sigura.

Asa cum am scris, am propus topicul si pentru alte aspecte de la compartimentul motor. De exemplu am descoperit mai multe fire de la far, de la cutia aia neagra (care nu stiu ce e) din dreapta langa far, care au inceput sa se decoperteze. Adica protectia de plastic de pe ele se exfoliaza. Le-ati izolat cu ceva ? Sau nu e nici o problema .

Si inca ceva. Am pus chedere de dacie pe toata suprafata marginii de la motor. O veste buna!!! Nu mai intra mizeria la motor cand rulezi in spatele unui camion sau pe ploaie.

--------------------
+
Gabi
post 13 Jan 2005, 15:01
Post #7

Preacuvincios moderator

QUOTE(pedrovl @ 13 Jan 2005, 13:57)
.....
Si inca ceva. Am pus chedere de dacie pe toata suprafata  marginii de la motor. O veste buna!!! Nu mai intra mizeria la motor cand rulezi in spatele unui camion sau pe ploaie.
*

Hmm asta e chiar interesant. O sa iti urmez sfatul si ma duc sa caut cheder pentru acolo

--------------------
+
bogdan_o
post 13 Jan 2005, 16:41
Post #8

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Cutia aia neagra de care zici tu e cutia cu relee si nu e bine sa ti se duca protectia de pe fire. Poate face Doamne-fereste scurt si in cel mai fericit caz ramai cu caruta in drum. In cel mai nefericit, fugi cu galetile sa o stingi. Mie mi-au izolat firele respective care se frecau de tabla de pe acolo cand am fost in servce. Dar asta se intampla anul trecut. Cica directiva Dacia.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
pedrovl
post 14 Jan 2005, 09:21
Post #9

pedrovl

QUOTE(bogdan_o @ 13 Jan 2005, 16:41)
Cutia aia neagra de care zici tu e cutia cu relee si nu e bine sa ti se duca protectia de pe fire. Poate face Doamne-fereste scurt si in cel mai fericit caz ramai cu caruta in drum. In cel mai nefericit, fugi cu galetile sa o stingi. Mie mi-au izolat firele respective care se frecau de tabla de pe acolo cand am fost in servce. Dar asta se intampla anul trecut. Cica directiva Dacia.
*

Eu zic de cutia din dreapta jos langa far dar o sa ma uit si la cea de relee si daca zici ca ti-au izolat firele trec si eu la treaba ca vad c nu-i de gluma. S-a exfoliat protectia la fire. Nu se vede sarma dar o sa fac cum ai zis ca nu am chef de probleme.

--------------------
+
pedrovl
post 25 Jan 2005, 14:02
Post #10

pedrovl

As avea o intrebare(rugaminte) pentru moderatori? Am deschis acest topic pentru a discuta mai multe probleme legate de compartimentul motor si am inceput cu spalarea acestuia, aspect despre care lucrurile sunt lamurite. Intrucat nu sunt un expert in "ale internetului" va rog sa modificati, daca se poate, partea de sub numele topicului, (spalare motor) pentru ca eu am vrut sa se discute si alte probleme ce pot aparea "sub capota" si probabil cei care citesc vazand dedesubt doar "spalare motor", posteaza in alta parte chestiuni care pot fi gasite aici. Va multumesc.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:07
Forum Renault