DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Suspendarea permisului auto pe perioada determinat

Carolina1984
post 22 Aug 2008, 22:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara,

Am o intrebare: mi-a fost suspendat permisul auto in baza OUG 195/2002, art. 106, insa in procesul verbal nu este mentionata nicaieri nici perioada de suspendare nici conditiile suspendarii. Agentul care a intocmit procesul verbal mi-a comunicat (verbal numai) ca suspendarea este pe 60 de zile, iar:
1. in cazul in care vreau sa se reduca la 30 de zile, trebuie sa fac examenul de cunostinte
2. daca nu fac examenul sau nu il aprob, se prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile (adica ajunge la 90 de zile)

Ceea ce nu am inteles si nu mi s-a explicat, este: este obligatoriu sa fac examenul si sa il aprob ca sa imi iau permisul inapoi? Sau in cazul in care decid sa nu fac examenul, suspendarea este de 90 de zile, la finalul carora imi recuperez permisul? ( N-am timp sa ma duc la examen )

Cautand in lege nu am gasit acest lucru prezentat explicit nici clar. Pe documentul pentru reverificarea cunostintelor, informatiile sunt contradictorii.

Ma puteti ajuta cu un raspuns? Va multumesc anticipat.

Carolina

--------------------
Audi Audi 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vali1971ro
post 22 Aug 2008, 22:30
Post #2

---------------------

QUOTE(Carolina1984 @ 22 Aug 2008, 23:10)
Buna seara,

Am o intrebare: mi-a fost suspendat permisul auto in baza OUG 195/2002, art. 106,
*

sigur??!! ai citit legea sa vezi ce spune 106? cool.gif

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
ZTV
post 22 Aug 2008, 23:37
Post #3

fost membru activ pe Daciaclub

Draga Carolina, sunt si eu in acelasi situatie ca si tine, intrebarea mea ari fi:

1- ai mai mult de 1 ani vechime? ( sau pe romaneste mai ai mamaliga? )

2- si eu sunt suspendat 60 zile, daca dau examenul pot sa reduc la 30, daca nu raman cu 60 de zile, in nici un caz nu 90.

Legea spune ca daca ai mai mult de 1 ani vechime la volan ( legal biggrin.gif ), si nu ai avut suspendare atunci poti sa reducu 1 ani. Stiu doar un caz, o colega a luat permisul in iunie 2007, in noiembrie 2007 avut un accident , neacordare de prioritate ( a ignorat indicatorul STOP ), a suspendat 60 de zile, fiind incepatoare a trebuit sa dea examen ( 13 din 15 ), dar !!! examenul era obligatoriu , si cele 60 de zile a ramas.

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
Brainie
post 3 Sep 2008, 12:57
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Carolina1984 @ 22 Aug 2008, 23:10)
1. in cazul in care vreau sa se reduca la 30 de zile, trebuie sa fac examenul de cunostinte
2. daca nu fac examenul sau nu il aprob, se prelungeste suspendarea cu inca 30 de zile (adica ajunge la 90 de zile)

Cine-o fi Carolina asta, de "face" și "aprobă" examene ? Unde or fi școlile serale de altădată, care se puteau "face" (= urma) și la 50 de ani, nu numai la 24.

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
ZTV
post 3 Sep 2008, 21:46
Post #5

fost membru activ pe Daciaclub

postare nr 3 nu este corect.

- cu vechime sub 1 ani, nu stiu care este legea acuma, dar cred ca a ramas cum stiu eu.
- iar cu examneul daca nu dai se majoreaza cu 30 de zile in plus, daca dai ramane 60, iar poti sa ceri sa reduca la 30 de zile

This post has been edited by tzuku: 3 Sep 2008, 21:46

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:22
Forum Renault