problema pozitionare stergator stang, daca-l ridicati se freaca de muchia capotei fata
![]() ![]() ![]() |
problema pozitionare stergator stang, daca-l ridicati se freaca de muchia capotei fata
Andrul |
![]()
|
||
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|||
jelly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 702 Joined: 3 October 07 From: București ![]() |
Cablajul este pentru airbagurile montate in scaun,in nici-un ca pentru incalzire
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Laureate
- B030431 Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Am patit aceasta problema si la alte masini. Raspunsul "oficial" a fost ca acestea se ridica doar cu capota ridicata. Banuiesc ca si la acest model merge aceasta "optiune" fenomenala.... deh... trebuie sa ne complicam viata...
|
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
La unele masini se prevede ridicarea stergatorului intr-o pozitie intermediara obtinuta prin intreruperea contactului la un moment oportun cu stergatorul in functiune (mercedes E-klasse vechi, sufera de acelasi feature si s-a rezolvat cu doua randuri scrise in manual despre cum se ridica corect stergatorul)
Intr-un alt mod, aceeasi chestie se intampla si la S-guard, care are un compartiment special in care se afla stergatorul (nu se poate ridica stergatorul cand e oprit pentru ca nici macar nu il vezi). Desigur aici este tocmai invers.. a fost proiectat special pentru asa ceva. La sandero (imo: si la e-klasse-ul amintit) au fost mici scapari de proiectare (si sunt multi producatori cu astfel de scapari) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Sa vezi ce fain cand vine unu sa-ti spele parbrizul...
Sau cand iti sterge parbrizul la spalatorie... ca stie ala ca trebuie sa ridice intai capota... Trebuiau sa puna stergator cu "incheietura" pe brat. Am vazut si la Renault Scenic aceeasi problema. |
--------------------
.
.
.
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Am un sandero langa bloc dar nu m-am dus sa ma uit.
Totusi ...am o intrebare : Nu se pate rezolva problema schimband pozitia stergatorului pe ax ?? , Adica sa il mutam un pic mai sus, bineinteles in limita posibila...nici sa stea prea sus nici sa iasa de pe parbriz la cursa maxima. Sper ca s-a inteles ce vreau sa zic...in ciuda explicatiei cam intortocheate. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
roland |
![]()
|
Nu stergatorul loveste, adica nu partea care sterge parbrizul, ci bratul lui.
|
--------------------
.
.
.
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Asta am inteles.
Nu stiu exact cum e la logan/sandero dar la slz bratul stergatorului are patre cam de 3 cm care se prinde pe ax si abia apoi urmeaza acea parte a bratului care se rabate. Rotind bratul pe ax astfel incat lama pe parbriz sa stea cu vreo 2-3 cm mai sus se schimba automat si pozitia bratului fata de capota, cand este ridicat. (ma refer la acea parte a bratului care se rabate. Este vorba de stergatorul din stanga (la sofer). Planul in care se ridica face un unghi mic cu muchia capotei. Rotind stergatorul marim unghiul intre muchia capotei si planul de rabatere si e posibil ca bratul sa nu mai atinga. (asta daca stergatorul are configuratia amintita...o parte care se imbina cu axul si apoi "balamaua") Este doar o parere si trebuie verificat...dar eu zic ca e posibil sa mearga. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
roland |
![]()
|
Bun. M-am uitat la un Sandero si intr-adevar, daca ridici de brat o sa loveasca in capota. Ideea e ca exista brate de stergator care au punctul ala de unde rabati la o distanta mai mare de ax, undeva la 10 cm.
V-am spus, pe un Renault am vazut ambele variante (era acealasi model de Renault), una lovea alta nu. Deci, cred ca un alt model de brat ar rezolva problema. Oricum, tin sa subliniez, ca nu ar trebui sa fie problema noastra, a clientilor. 9 Sep 2008, 13:13: Uite despre ce vorbesc, incheietura la distanta fata de ax. [attachmentid=1627470302] This post has been edited by roland: 9 Sep 2008, 13:13 |
--------------------
.
.
.
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Sa vezi fericire cand bivolii de prin parcari or sa ridice stergatoarele pentru a-si manifesta dominatia asupra petecului de pamant respectiv
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
roland |
![]()
|
Parca si solenza avea brate stergator cu incheietura departe de ax. Puteau pune d-alea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Cata prostie.
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mai sunt si altii la fel de nesanatosi.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Gandeste-te ca stai in Sandero-ul tau nou nout si la stop vine "del Boske" sa iti spele parbrizul...
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
N-am zis ca-i bine, ii total aiurea, doar ca nu is singuri astia de la Dacia care au facut prostia asta.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Eu tot n-am inteles cum naiba poate sa loveasca bratul stergatorului in capota??? Vorbiti de capota de la motor? adicatelea aia de acopera motorul?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
roland |
![]()
|
Da, de capota motor. Axul stergatorului e mult sub capota si, cand ridici stergatorul, loveste. Sunt destule Sandero pe strada. Uita-te la unul...
|
--------------------
.
.
.
|
|
love |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 27 February 08 ![]() |
frati sanderisti!
Stiti cand merge sandero cel mai bine? Atunci cand este incarcat! ia incercati hai sa va mai zic cateva ....ce-am observat si eu la al meu , In afara de chestia cu stergatorul sa va asteptati si la altele: de ex eu la 3000 km!!! nu 30000 am deja un zornait ciudat la motor. Ce credeti ca au spus baietii de la Dacia? Defectiune din fabrica la pompa de apa!!!!da ma la 3000km Bun(am zis)-fie se schimba ....asta e .....norocul celui dintai... Cand au dat pompa de apa jos au descoperit o scurgere de ulei la pinionul de antrenare al pompei?????!!!!!!!tot la 3000km.Oare masina asta are ceva bun pe ea in afara de imbracamintea de volan din piele pusa de mine?? 3 Oct 2008, 20:55: frati sanderisti! Stiti cand merge sandero cel mai bine? Atunci cand este incarcat! ia incercati hai sa va mai zic cateva ....ce-am observat si eu la al meu , In afara de chestia cu stergatorul sa va asteptati si la altele: de ex eu la 3000 km!!! nu 30000 am deja un zornait ciudat la motor. Ce credeti ca au spus baietii de la Dacia? Defectiune din fabrica la pompa de apa!!!!da ma la 3000km Bun(am zis)-fie se schimba ....asta e .....norocul celui dintai... Cand au dat pompa de apa jos au descoperit o scurgere de ulei la pinionul de antrenare al pompei?????!!!!!!!tot la 3000km.Oare masina asta are ceva bun pe ea in afara de imbracamintea de volan din piele pusa de mine?? This post has been edited by love: 3 Oct 2008, 20:55 Attached thumbnail(s) IMG_1233.JPG ( Size: 228.94k ) Number of downloads: 2114 IMG_1233.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 1706 |
--------------------
dacia
solenza clima
2003-clima
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Au scazut preturile la Solenza? Nu mai cumpara nimeni?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(love @ 3 Oct 2008, 21:55) ![]() Da, bre, stergatorul din dreapta e bun - ala nu atinge nimic. Oricum esti off-topic rau. Adica suntem. QUOTE(Slider @ 1 Oct 2008, 22:10) Eu tot n-am inteles cum naiba poate sa loveasca bratul stergatorului in capota??? Vorbiti de capota de la motor? adicatelea aia de acopera motorul? Uite asa: This post has been edited by Stefan: 4 Oct 2008, 19:50 Attached thumbnail(s) 14.jpg ( Size: 62.46k ) Number of downloads: 2199 15.jpg ( Size: 67.64k ) Number of downloads: 2244 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Prima poza e perfecta.
Se vede clar ca daca se modifica pozitia stergatorului se rezolva problema. Tot ce trebuie facut e sa se pozitioneze stergatorul un pic mai sus pe parbriz. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Oare se rezolva pe garantie ?
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Si la Clio 3 atinge dar acolo nu se plange nimeni. Daca nu va convine incercati repozitionarea stergatorului cu 1 cm mai sus si se rezolva problema elegant.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
laurentiu123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 October 08 ![]() |
incearca sa modofici pozitia capotei.
|
--------------------
dacia
sandero 1,6 laureat
2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate mai degraba modifici tu pozitia ursului. Il mai plimbi oleaca.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Dca tot va dispera asa de mult stergatorul ala, de ce nu va puneti voi brate de export? Ca alea nu sunt drepte ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
laurentiu123 |
![]()
|
klaus incearca tu sa schimbi pozitia ursului ca vad ca te pricepi.Pentru schimbarea pozitiei capotei -se coboara capota din balamale din partea stanga cu 2 milimetrii. Daca incerci sa modifici pozitia stergatorului poti sa ai surpriza ca iti iese din geam.
|
--------------------
dacia
sandero 1,6 laureat
2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(laurentiu123 @ 27 Oct 2008, 19:53) klaus incearca tu sa schimbi pozitia ursului ca vad ca te pricepi.Pentru schimbarea pozitiei capotei -se coboara capota din balamale din partea stanga cu 2 milimetrii. Si mai ramane si la linie, nu-i asa?QUOTE(laurentiu123 @ 27 Oct 2008, 19:53) Daca incerci sa modifici pozitia stergatorului poti sa ai surpriza ca iti iese din geam. ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
laurentiu123 |
![]()
|
Problema aceasta am avut-o la masina mea si am modificat pozitia capotei.Trebuie sa te uti la linia capotei (luftul din stanga era mai mare decat cel din dreapta).Eu am propus o slutie care m-a ajutat la masina mea.Am incercat si sa modific pozitia stergatorului dar mie mi-a iesit din geam si nu l-am ridicat decat atat cat sa nu mai loveasca in capota.Merita incerat.
|
--------------------
dacia
sandero 1,6 laureat
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:14 |