De ce nu este bine sa bagi ulei mineral dupa sintetic?
![]() ![]() ![]() |
De ce nu este bine sa bagi ulei mineral dupa sintetic?
cristimm |
![]()
|
||
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|||
David |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 27 November 03 From: Cluj ![]() |
Eu asa stiu ca invers nu este recomandat, sintetic sa pui dupa ce ai mers pe mineral; explicatia in acest caz este ca componentii de curatare al motorului din uleiul sintetic pot dizolva unele depuneri ramase de la mineral.
|
--------------------
Opel
Zafira
2003
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Si ce e rau in asta? (dizolvarea depunerilor).
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ideea ar fi ca toate depozitele alea contribuie la etansari in anumite locuri, pe motiv ca tolerantele la piese sunt mai mari. Daca depozitele sunt dizolvate de uleiul sintetic, exista riscul sa incepi sa mananci ulei.
(Eu asa am auzit :? ) |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
cristimm |
![]()
|
Multumesc.
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
QUOTE Ideea ar fi ca toate depozitele alea contribuie la etansari in anumite locuri, pe motiv ca tolerantele la piese sunt mai mari. Daca depozitele sunt dizolvate de uleiul sintetic, exista riscul sa incepi sa mananci ulei. (Eu asa am auzit :? ) ai auzit bine, asa este, total nerecomandat, invers se accepta |
-------------------- |
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
Eu am auzit ambele variante: nici ulei sintetic in loc de mineral, dar nici ulei mineral dupa ce ai folosit sintetic.
Prima varianta (semisintetic dupa mineral) o voi testa eu pe motorul Daciei 1300. Rezultatele vor aparea prin luna octombrie. |
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
-
|
|
cristimm |
![]()
|
Ma scuzati dar s-ar putea sa revenim la topic:
Ce se intampla daca bagi ulei mineral dupa sintetic sau invers? |
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Pentru o masina noua, sau relativ noua, nu este nici o problema sa treci de la mineral la sintetic sau invers. Marea calitate a uleiului sintetic este ca pelicula se rupe foarte greu.
Singura problema posibila (= care se intampla, sau nu) apare la motoarele vechi, daca se trece de la mineral la sintetic. Ce inseamna motor vechi? Oricum peste 30000 .. 40000Km rulati. Uleiul sintetic are bune calitati de detergent, deci poate dizolva repede reziduurile depuse in timp, si pot aparea efecte secundare precum: infundarea unor canale inguste de ungere, scurgeri de ulei din motor pe la simeringurile invechite. Pentru a preintampina aceasta probleme, la motoarele vechi, trecerea de la mineral la sintetic se face ruland doua schimburi de semi-sintetic, si/sau ruland relativ putin (2000..4000 Km) primele schimburi de sintetic. Daca un motor vechi incepe sa consume (mai mult) ulei la trecerea la sintetic, inseamna ca oricum avea nevoie de o revizie a chiulasei (simeringuri / supape / ghiduri supape). |
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010
|
|
BORN4XXX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 March 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() nu va mai prostiti puneti dacia oil cu schimb la 5000 - 6500 km |
-------------------- CAM ATAT !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 18:36 |