DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Clisee de marketing, stereotipii verbale si scrise

neumann
post 19 Sep 2008, 16:06
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Spermezeu

Mi se pare interesant ca toate articolele din diverse reviste auto sunt pline de astfel de stereotipii si de exprimari aproximative, astfel incat practic nu spun nici de bine, dar nici de rau despre o masina, fiind pur si simplu o peltea menita a pierde timpul cititorilor.

Spre exemplu, foarte multi spun: "cu aceasta masina nu exista cale de mijloc, fie o vei iubi fie o vei uri." Practic, niste baieti destepti incearca o radicalizare a opiniilor, ca daca iti place catusi de putin, sa-ti inchipui ca de fapt o iubesti si sa dai navala s-o cumperi. Aduce valoare fix zero in articol, personal mie nu mi s-a intamplat pana acum sa zic ca aia e masina perfecta, sau sa existe masini la care sa nu gasesc macar 2-3 lucruri bune.

Va astept pe acest topic cu astfel de exemple, comentate sau nu.

Inca un nimic despre nimic:

Linii expresive, forme bine proporționate și un aspect dinamic

Asta e favorita mea:
plastic placut la atingere

Chiar cumparati masina dupa ce o pipaiti pe indelete cu ochii inchisi, pentru a vedea ce senzatii va produce aceasta mangaiere a plasticului?
Inteleg, scaunele sau materialul de pe scaune trebuie sa fie placute la atingere, ca stai tot timpul in contact cu ele. Dar bordul? Nu e ajuns ca arata bine? Trebuie sa fie si placut la atingere?

This post has been edited by cristianco2002: 19 Sep 2008, 16:18

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 19 Sep 2008, 16:33
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu mor cand vad reclama la Nissan Tida (cea cu catelul de plus, zice ceva de genul "confortul nu a fost nicidata mai bun") si pe aia de la Renault cu pompa de motorina in miniatura (pune o picatura in rezervor -"mega-motoare, nano-consumuri").
Oricum industria este plina de clisee si termene inventate destul de nefericit, cel mai stresant fiind ca le repeta la nesfarsit.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
eXtenSion
post 19 Sep 2008, 17:14
Post #3

Membru autentic

Mie imi place reclama de la Renault. Nu mi se pare goala de continut. Consuma putin! biggrin.gif

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
giany911
post 19 Sep 2008, 18:30
Post #4

Aproape util

From: Bucuresti

Mie imi place aia cu Nu vezi Clio in service, m-am dus cu un Clio si am petrecut 3 ore asteptand, pe motiv ca 'mai dureaza putin'.

This post has been edited by giany911: 19 Sep 2008, 18:31

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
hash
post 19 Sep 2008, 23:02
Post #5

calculatorist

reclamele sunt motivul principal care m-au determinat sa inlocuiesc televizorul cu Internetul. consum ce vreau, cat vreau, cand vreau si cum vreau, nu ma conditioneaza ei cu continut ca pe cobai. practic la TV nu mai ai timp sa filtrezi ce vezi, ti se sugereaza ce sa gandesti, pentru ca programul curge.

uitati-va la un copil mic cum se uita la TV. la reclame nu va puteti intelege cu el. e capturat complet de lumea de acolo. imaginile se succed cu repeziciune, continutul e colorat, contrastant chiar, voit exagerat, captivant - ca un fel de betie cu informatii. pentru cei slabi de inger, devine un surogat existential. distrugator de inteligenta.

--------------------
- - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 23:05
Forum Renault