Zgomot la franare
![]() ![]() ![]() |
Zgomot la franare
melinte_lucian |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- BT 02 TMZ If it works, don't fix it!
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Da' care-i "frecarea" normala?
Oricum, e o oarecare probabilitate sa fie ceva defect la piesa noua. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
*SouL*PAnaIT* |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 20 January 08 ![]() |
Cat teau costat saboti?
|
--------------------
DACIA
NOVA
GT 1.6L 1997
- IF89PAN
|
|
melinte_lucian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 1 Feb 2008, 23:37) prin frecare normala am vrut sa zic frecare intre talpa sabotilor si tambur... nu pe canturi sau alte zone. Am fost intre timp la ei si au rectificat tamburii, i-au luat un pic la strung, si se aude mult mai putin... probabil ca sabotii noi nu veneau fix pe urma celor vechi... QUOTE(*SouL*PAnaIT* @ 14 Feb 2008, 00:53) nu mai stiu exact, imi pare rau |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- BT 02 TMZ If it works, don't fix it!
|
|
Blue_Eyes |
![]()
|
![]() Iulian Group: Members Posts: 48 Joined: 11 December 07 ![]() |
Acum o luna ma schimbat eu sabotii.Insa desteptii de la service au ''gasit '' si un cilindru care pierdea ulei, (desi acum imi tine pedaua parca mai jos ca atunci cand am bagat-o in service)
Deci: Cost saboti: 65 Ron perechea (aveau si de 200 ron, dar nu m-au tinut buzunarele) Cost interventie: 350 ron La asa teapa, nu ma mi prind aia prin service prea curand |
--------------------
Renault
Clio
Hatchback 1.4 16v 2002
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu iti freaca aiurea, zgomotu poate fi din cauza ca sunt noi, si dureaza ceva pana se formeaza pe tambur
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
piedone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 June 07 From: BUCURESTI / SECTOR 5 ![]() |
Salut!Am schimbat si eu sabotii,de asemenea cu o pereche "NEoriginala",cost 48 RON,chipurile de Alexandria.Ma rog,asa o fi,cine stie
![]() |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001/EUROPA
- B - 03 - T K B
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
piedone are dreptate,e nevoie de ceva uzura pana zgomotul dispare,,,imi pare f exagerat pretul (350ron) pt operatiune asta..eu am dat 50 ron la un mecanic cunoscut si totul merge perfect !
|
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|
ashesarchbeast |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 18 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o mica problema cu un zgomot pe la rotile din fata.....precizez ca sunt afon , praf , varza la mecanica tocmai de aia vreau sa intreb inainte sa ma duc cu masina in service..... In momentul cand franez se aude un zgomot destul de tare la roata din fata dreapta, exact cum s-ar freca metal pe metal....eu ma gandeam din ce mai stiu si eu asa despre masini ca e posibil sa fie de la placutele de frana
![]() |
--------------------
Ex Dacia
Super Nova
Europa 2002
- B 96 KOG “I want to die in my sleep like my grandfather… Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
|
|
cata_28 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 October 06 From: bucuresti ![]() |
te ai uitat mai ai toate placutele la locul lor..??
|
--------------------
dacia
supernova
2001
|
|
ashesarchbeast |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 18 October 07 From: Bucuresti ![]() |
nu am avut cand sa ma uit ca era 1 noaptea cand a inceput sa se auda oricum are programare maine dimineata la doctor! un schimb de placute 25 Ron manopera chiar mi se pare super ok!
|
--------------------
Ex Dacia
Super Nova
Europa 2002
- B 96 KOG “I want to die in my sleep like my grandfather… Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
|
|
nosboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
uneori cand franez se aude pe partea dreapta ca si cum s-ar freca 2 metale intre ele si cand virez la stanga , maine urmeaza sa dau jos etrierul si sa verific placutele, discul, garnituri, piston, etc. la ce as putea sa ma mai uit?
multumesc |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
1. placutele de frana posibil sa fi ajuns la fier
2. pune-i sigurantele care probabil nu le are |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
nosboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
ok
thx |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
NP
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
andrew14_maverick |
![]()
|
![]() Membru resemnat cu DSN... Group: Members Posts: 255 Joined: 14 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am patit-o asta seara. Eram pe Stefan cel Mare, voiam sa virez dreapta, am franat pentru a putea face treaba asta si atunci am vazut o bucata neagra destul de mare zburand din zona rotii stanga fata. Era chiar placuta de frana din exterior. Am avut un noroc chior ca nu aveam pe nimeni in fata, m-am mai dus vreo 10 metri si am tras usor frana de mana pana s-a oprit masina.
![]() De vreo 2 saptamani tot auzeam un scartait de la roata stanga fata cand luam de volan spre dreapta, dar nu i-am dat prea mare atentie. Era sa dau de belea din cauza asta. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima Rosie
- VL 09 DDD Ignorance is bliss.
|
|
nosboy |
![]()
|
o placuta de frana era tocita, avea 5.5mm
|
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 May 09 ![]() |
Salut . Problema mea e ca , de cateva zile cand pun frana se aude un troncanit si se si simte destul de tare. Vine din fata de jos , cam pe centrul motorului. Problema se manifesta doar cand pun frana la mersul cu spatele. Cand merg in fata nu se intampla nimic , dar cu spatele apare de fiecare data. Si mai am o problema la cutie .Cateodata cand schimb vitezele se aude ca si cum as schimba fier pe fier , mai ales cand masina este oprita. in mers nu imi pot da bine seama din cauza zgomotului. De la ce ar putea fi ? Mersi.
This post has been edited by Andrei_pack: 28 Jul 2009, 00:27 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Bieleta antirasturnare.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Daca ar fi bieleta anti-rasturnare, intai verifica. Te bagi sub masina si te uiti cam in dreptul schimbatorului. Este o bara rasucita, nu ai cum sa nu o vezi. In capat are cauciuc turnat. Misti de ea sa vezi daca mai sta in cauciuc. Daca se misca haotic, e clar ca trebuie schimbata. Pret : 40-60 srl, 100-120 uzina (originala).
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pmv_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 30 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Bieleta antirasturnare, aceiasi problema am si eu dar sa nu faci prostia sa iei de SRL ca patesti ca mine, dupa o luna se duce.
|
--------------------
dacia
super nova
2001 Rapsodie
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu am luat de srl, si are cateva luni bune, si nu s-a rupt
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
stiu ca am schimbat bucsiile de pe bara antirului (4 bucsii) . banuiesc k nu e vorba de aceeasi bara nu ? dar problema de la cutia de viteze de la ce ar putea sa fie?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu, bucsile de la bara stabilizatoare sunt altele. Ti-am spus. Pune un pres langa masina si uita-te sub ea prin zona de sub schimbator. Este o BARA rasucita. Nu ai cum sa nu o vezi. Iese in evidenta.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Asta trebuie sa verifici tu.
Guma aia din mijloc trebuie sa fie lipita de interiorul piesei metalice.Daca nu este cumpara alta de origine. Attached thumbnail(s) tampon.JPG ( Size: 11.13k ) Number of downloads: 233 |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
stiu unde este . mersi pentru poza. imi aduc aminte ca ultima data cand a fost masina ridicata pe elevator chiar m-am uitat la acea bieleta. deci sa inteleg ca din cauza acelei bielete se aude schimbatorul fier pe fier , si ar mai fi una la cutie?? pentru ca la mine se aude acel troncanit la franare in fata . Ca sa am acces la cea de-a doua bieleta trebuie dat jos scutul si tot tacamul nu?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
Am o dilema .....eu am schimbat piesa asta ieri,dar nu am fost atent cum a fost pusa initial si nu prea mai stiu pozitia originala..cum se monteaza ,cu mustiucul ala alb in jos sau in sus?Eu cred k l-am pus cu ala in jos....se intampla ceva?
Hai ma nene,nu stie nimeni??Maine ma duc la munca,barem sa rezolv problema! This post has been edited by marcykone: 30 Jul 2009, 18:42 |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:04 |