Irakul comparat cu Romania, O gafa a diplomatiei americane
![]() ![]() ![]() |
Irakul comparat cu Romania, O gafa a diplomatiei americane
13nov |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|||
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu te mira. Acum vreo luna si jumatate, doua, un alt oficial american a spus, referindu-se, la fel, la Irak si Romania, ceva care suna cam asa: "Daca nu putem instaura democratia in Irak, macar una ca in Romania sa fie." Sau cam asa ceva. Ideea era ca avem o democratie "second-hand", inferioara celei americane si altor state, care poate fi acceptata la masa celor mari, dar numai in anumite conditii.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
am vazut si io asta ieri...
acum ce sa zic, pentru ei e normala comparatia...pentru noi e jignitoare da ce pielea mea sa faci? scandal? nu e romanul genul...capul plecat scrie pe noi... |
-------------------- |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Nu am replica...
Pe bune, dar tre' sa fii prost rau, sa gasesti asemenari intre cele doua situatii. Adicalea o revolutie populara interna e acelasi lucru cu o ocupatie straina????? Eu nu tin minte nici avioane americane care aruncau bombe ca sa-l scoata pe Ceausescu, nici romani cu dinamita in chiloti umbland dupa militari americani, si nici sefi de trib romani cu armate personale dupa ei. E absolut absurd!!! Sunt stupefiat... Astia-s prosti RAU! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
Niste analfabeti inapoiati militienii astia mondiali!
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Astia sunt corijenti la politica externa!
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
de curand am vazut "ascensiunea si decaderea lui ceausescu" (tarziu recunosc).
am fost uimit de relatiile si discururile tinute de 2 presedinti americani+regina marii britanii la adresa "comunistului occidental". e scandalos. daca Germania inca plateste intr-un fel pentru holocaust, si america ar trebui sa plateasca pentru erorile diplomatice grave si nu numai (si cele militare, vezi Osama). |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Sunt superficiali in asimilarea informatiilor care nu-i privesc direct si personal. In plus, la ei stirile se prezinta intr-o forma de spectaculos comercial, totul se cumpara si se vinde. E important cum prezinti marfa. Stiri gen "stiri de la ora 17". Daca-i intrebi, pe strada, am curaj sa pun pariu ca 90% nici nu stiu unde-i Romania si unde-i Irakul. O societate din ce in ce mai putreda. Consecinta nefasta a amestecului de culturi.
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Nu stiu ce va mirati atata... 90 % dintre americani nu stiu nici macar unde se afla romania pe harta!
Am un coleg care a stat 3 luni in Seatle. Cand le spunea la americani ca vine din Romania, multi il intrebau ceva de genul: "unde e orasul asta?" sau "in ce stat american se afla romania" - deci nu stiu ce va mirati atata! Culmea a fost ca le mai zicea de Bucuresti si americanii spuneau ca au auzit de tara aia ![]() Numai bine! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt analfabeti, ci pur si simplu nu ii intereseaza.Au o armata puternica care pot sa o mute oriunde pe glob, au o moneda pe care se bate restul lumii, au o economie pur capitalista in care falimentul este ceva la ordinea zilei.
Plus cei mai multi americani muncesc cate 10-12 ore pe zi pentru a-si cumpara o casa, sau masina, nu prea ii intereseaza de europa sau de restul lumii.Apoi americanii sunt cei mai creduli cetateni care exista pe pamantul asta, orice ineptie pe care o zice cineva din administratia lor este apreciata, greu se prind cand sunt manipulati. Dar isi iubesc tara si au o mare admiratie pentru steagul lor, ptr. asta ii respect, dar ptr. ceea ce au ajuns sa faca acum in lume .....nu sunt mai prejos de comunistii care doreau peste tot aceeasi politica si acelasi sistem. |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnilor,
cred ca trebuie facuta o distinctie clara intre discursul unui om politic (care intr-adevar nu are voie sa faca greseli monumentale ca cea descrisa) si discursul unui "om de rind". Adesea se spune "americanii [sau multi dintre ei] habar n-au unde-i Romania pe harta". Citi romani stiu sa amplaseze pe harta Luxemburg-ul? sau Bratislava? sau Slovenia? Sigur ca - pentru romani - Romania este importanta. Dar USA este asa departe si mare, iar Romania - ca sa spunem lucrurilor pe nume - contraza din pacate asa putin in lume. Nu, nu sunt un sustinator al Americii dar incerc sa nu-i invinovatesc degeaba. os |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca intrebam romanii unde se afla Bhutan si ce capitala are, cati dintre ei credeti ca stiu? E orgoliul nostru, dar in coparatie cu SUA si noi suntem una din multele tarisoare fara importanta, ramase in urma.
A gresit rau de tot amabasadorul SUA in ROMANIA, dar nu trebuie sa avem pretentii ca cetatenii obisnuiti sa stie unde e Romania. Pe 15 ianuarie au fost reportaje cu romani ce nu stiau un vers din Eminescu, dar noi suntem destepti! This post has been edited by madalina: 25 Jan 2005, 22:02 |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@madalina: vine, limba engleza, vine... (sau sa zic "americana"?)
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
os |
![]()
|
Se prea poate sa fi ramas eu in urma. Se prea poate ca materialul de la curs sa fi fost tradus "profesionist" - din pacate am vazut si de-astea si se pare ca DEX sprijina mai degraba aceasta a doua ipoteza. De fapt, statul cu pricina se numeste oficial de citiva ani (nu stiu exact de la ce data) Uniunea Myanmar si m-as fi asteptat la mai mult de la un curs de nivel universitar.
Uite ce zice DEX la cautarea dupa Birmania (din pacate numai indirect): BIRMÁN, -Ă, birmani, -e, s.m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Birmaniei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Birmaniei sau birmanilor (1), referitor la Birmania sau la birmani. – Din n. pr. Birmania (derivat regresiv). Trimis de paula, 21/06/2002. Sursa: DEX '98 Cautarea dupa Burma intoarce: BÚRMĂ s. v. inel, verighetă. Trimis de siveco, 04/08/2004. Sursa: Sinonime Are cineva o enciclopedie la indemina? os This post has been edited by os: 25 Jan 2005, 12:19 |
--------------------
.
.
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca v-ati basicat exagerat si nici nu aveti o ideea coerenta asupra imaginii reale pe care o are Romania pe plan international. Faptul ca nu fac diferenta intre Bucharest si Budapest nu inseamna ca trebuie sa ne simtim ofensati. Un sondaj de acum multi ani a relevat ca inafara de Berlin si Paris nu prea mai exista capitale cunoscute din Europa pe tarimul celor liberi.
Iar daca ai curiozitatea sa citesti despre politica romaneasca pe Euronews de exemplu nu vei gasi niciodata sintagma Iliescu - social democrat. Headlineurile, de altfel corecte, sint de genul: Former communist leader, Ion Iliescu.... |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Inainte de a spune asa ceva ambasadorul american trebuia sa studieze un pic istoria Europei si a Orientului Mijlociu. Cultura europeana si popoarele ei difera fata de cele orientale. Atacuri sinucigase si fanatism religios nu stiu sa faca parte din cultura europeana, a romanilor cu atat mai mult. Poate acum cateva sute de ani pe vremea inchizitiei si a cruciadelor am putea vorbi de fanatism religios european. Americanii au crezut ca pot aplica modelul invaziei sovietice din Ungaria si Cehoslovacia la Irak. Am impresia ca si-au construit niste sabloane pe care ei cred ca le pot aplica oriunde in lume. S-au inselat si din pacate asta le erodeaza credibilitatea.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
"Daca intrebam romanii unde se afla Burma si ce capitala are, cati dintre ei credeti ca stiu?"
Probabil ca nu stiu dar nici nu o sa sustina ca e salata sau alte alea ,si daca ii intrebi de birmania s-ar putea chiar sa te surprinda -nu cu capitala |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
vedeti ca-i zice myanmar acu'...
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
poshtashul |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Regie ![]() |
QUOTE(BH07ATX @ 25 Jan 2005, 13:30) Eu cred ca v-ati basicat exagerat si nici nu aveti o ideea coerenta asupra imaginii reale pe care o are Romania pe plan international. Faptul ca nu fac diferenta intre Bucharest si Budapest nu inseamna ca trebuie sa ne simtim ofensati. Un sondaj de acum multi ani a relevat ca inafara de Berlin si Paris nu prea mai exista capitale cunoscute din Europa pe tarimul celor liberi... Problema nu este ca americanii de rand nu stiu deosebirea dintre Bucharest si Budapest, problema este ca ambasadorul intr-o tara ar trebui sa stie putin din istoria acelei tari. E ca si cum eu m-as duce la servici, dar nu stiu care e biroul meu, ce ar trebui sa fac, unde e serviciul, pentru cine lucrez? Marea majoritate a americanilor nu stiu unde e Romania. Mare chestie. Pana una alta se pare ca noi ne chinuim sa ajungem acolo, si nu invers, deci noi ar trebui sa stim unde e America. Apropos: cati dintre voi stiu unde e Parisul (in ce parte a Frantei, nu ca e in Franta)? |
-------------------- Welcome to the Real World!
It SUCKS! - You're gonna LOVE IT! |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
glumesti probabil cu parisul...
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 18:52 |