DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cota parte indiviza, intrebare

Ov
post 1 Oct 2008, 11:30
Post #1

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Reparatiile si imbunatatirile intr-o asociatie de proprietari se efectueaza in functie de cota parte indiviza a fiecaruia.

Intrebarea este: de unde se poate obtine (in mod oficial) un tabel cu cota parte indiviza a fiecaruia? Mentionez ca administratorul/presedintele nu are asa ceva si nu stie de unde sa faca rost.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 1 Oct 2008, 11:33
Post #2

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

De la cadastru, daca TOTI apropritarii si-au "facut" cadastru. Altfel, dupa ureche.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
RainHawk
post 1 Oct 2008, 11:34
Post #3

Dus cu pluta.

Group: Members

Sau din contractul de V/C al fiecarui apartament. Scrie ceva pe acolo. La noi asa au facut.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
Ov
post 1 Oct 2008, 11:39
Post #4

duda e ca unii proprietari nu vor sa arate contractul smile.gif prin urmare n-avem cota pentru cateva apartamente.

Alta treaba ciudata e ca la apartamente identice (acelasi etaj, aceeasi pozitionare, alta scara, tevile trec la fel prin casa, nu sunt pe colt sau la ultimul etaj, au balcoanele identice, etc) am cota parte indiviza diferita smile.gif la unele chiar grosolan (unul are 1,18% si altul 2,07%). Asta de la ce se trage ?

--------------------
Dacia 1300 1972
+
AL
post 1 Oct 2008, 11:46
Post #5

Member

la finantele publice ale administratiei locale, unde se plateste impozitul pe cladire, exista o fisa si o declaratie data de fiecare... de acolo cred ca poti obtine... dar nu prea ei calitate sa ceri... doar asociatia... in orice caz, asociatia ar trebui sa aiba acordul de asociere semnat de fiecare proprietar, prin care sa se stabileasca si sa se recunoasca cotele indivize de proprietate, respectiv de participare la deciziile blocului si la chetuielile comune (salarii etc. ... altele decat cele masurate sau care se impart dupa persoane)...

parerea mea e sa faci scris la asociatie, pentru ca e de datoria lor sa aiba situatia... altfel cum calculeaza cotele de intretinere?... daca nu vor, sesizeaza primaria de care apartine imobilul, serviciul responsabil cu controlul si indrumarea asociatiilor de proprietari... vor pune ei ordine!

cota indiviza ar trebui sa fie la fel la apartamente identice... insa pot exista diferente de care tu sa nu stii, datorita unor instalatii/dotari etc. diferite... ele trebuie sa reiasa din carte tehnica a imobilului pe care asociatia ar trebui sa o detina...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Ov
post 1 Oct 2008, 11:49
Post #6

pai normal ca nu ma duc eu ci il trimit pe administrator, eu doar m-am sfatuit cu el si m-am oferit sa aflu unde trebuie sa se duca smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
+
apunake
post 1 Oct 2008, 11:54
Post #7

Membru incepator

Caz 1: In mod normal se trece in contractul de asociere, asta in caz ca s-au constituit ca Asociatie de Proprietari.
Caz 2: Daca nu, te poti folosi de cartea tehnica a imobilului. Trebuie sa aiba.
Caz 3: documentatie cadastrala. Asta e cazul jalnic.

Vezi HG 1588/2007 art. 8 alin 3 lit e parca si art. 45 si 46

--------------------
+
Cipiotul
post 1 Oct 2008, 12:09
Post #8

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

QUOTE(Ov @ 1 Oct 2008, 11:39)
Alta treaba ciudata e ca la apartamente identice (acelasi etaj, aceeasi pozitionare, alta scara, tevile trec la fel prin casa, nu sunt pe colt sau la ultimul etaj, au balcoanele identice, etc) am cota parte indiviza diferita smile.gif la unele chiar grosolan (unul are 1,18% si altul 2,07%). Asta de la ce se trage ?
*

sper sa nu se considere reclama:
http://www.fapr.ro/FAPR/manuale/documente/...te_indiviza.pdf

citez din acel document:
Suma cotelor-parti indivize exprimate in procente (de exemplu: 3,1 % apartinand proprietarului X) ale tuturor proprietarilor din cladire sau tronson de cladire sau scara pentru care s-a constituit asociatia de proprietari trebuie sa fie egala cu 100. Daca rezultatul nu este egal cu 100 (aspect des intalnit), conform cotelor-parti indivize inscrise in actele de proprietate, atunci cota-parte indiviza se recalculeaza conform formulei de mai sus de baza fiind suprafata utila specificata in actul de proprietate

This post has been edited by Cipiotul: 1 Oct 2008, 12:12

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
Ov
post 1 Oct 2008, 12:29
Post #9

@Cipiotul - Multumesc mult, cred c-am lamurit-o. In cazul nostru suma indivizelor depaseste 100 smile.gif si prin urmare administratorul (proprietar de garsoniera) calculeaza in functie de suprafata utila si eu (proprietar de 3 camere 04.gif) insistam sa calculeze dupa cota indiviza. Prin urmare cred ca are dreptate asa ca voi considera cazul inchis smile.gif. Cunosc administratorul si am acces la toate documentele blocului deci nu se pune problema ca m-ar fi "vrajit".

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 05:54
Forum Renault