Problema macara, Se invarte manivela in gol
![]() ![]() ![]() |
Problema macara, Se invarte manivela in gol
HIV |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 September 08 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|||
badboy_marius |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
schimbi macaraua. nu prea poti sa o repari pentru ca acolo unde se invarte manivela, sistemul este capsulat, nu se poate desface. e prins in nituri, sau e sudat, sau nu stiu exact cum e , dar ideea e ca nu poti umbla sa repari macaraua acolo.
poti sa inchizi geamul cu mana, il ridici , si pe dinauntru, bagi niste hartie, sau de preferat sa adaptrezi un cauciuc pe care sa-l bagi intre geam si fata de usa. cauciucu e cel mai bun pentru ca la gropi , geamul nu o sa-ti cada, in schimb la hartie, lemn sau alte imporvizatii....o sa cam alunece. asta pana iti cumperi o macara. poti de la dezmembrari ca e ieftina. primul pas e sa dai fata de usa jos. dupaia o sa vezi ca macaraua e prinsa in 3 suruburi, le desfaci, tragi macaraua in sus sa poti scoate geamul, si pe urma o scoti prin usa, pe interior, ca are o gaura mare acolo. sa o pui pe cealalta inapoi e invers. fi atent ca si manivela e prinsa de macara printr-o piulita, sa nu uiti de ea. bft This post has been edited by badboy_marius: 7 Oct 2008, 17:54 |
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
HIV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 September 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Macara pot sa fac rost si acuma , trebuie doar sa o dau jos de pe daciutza lui muma`mea
![]() PS: Nu urca geamul , am incercat sa-l imping , sa-l trag etc. Parca e cimentat . |
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
so fi blocat...mai bine ia pe unu care se pricepe si ai sa vezi acolo ca nu are rost sa te chinui singur.
|
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
HIV |
![]()
|
Pff...dupa lupte seculare ce au durat aproape 3 ore am reusit sa schimb macaraua dar am bulit iar garniturile de pe margine (la alea am lucrat azi) .Am tras , am impins , muuulte am facut, am dat jos geamu de vreo 4 ori dupa ce in prealabil l-am potrivit...asta e, bine ca s-a terminat ! Acuma ma gandesc ce bine era daca nu ma enervam si taiam tapiteria
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
ce-ai facut ma ?
![]() |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Nu trebuia schimbata, problema ta era o saiba despicata sarita si o articulatie iesita.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
HIV |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Se-ndreapta. Mai mult, se pot modela-n asa fel incat sa apese foarte bine pe stergatoare (asa se numesc lamelele din cuciuc). Daca sunt irecuperabile, gasesti la dezmembrari cate vrei.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
pfoaii mama... imi amintesc de zilele cand aveam si eu cateva zile de mecanica
![]() 8 Oct 2008, 23:02: continuam !! ![]() ![]() This post has been edited by POWERbyDAciaVsWERo: 8 Oct 2008, 22:02 |
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
HIV |
![]()
|
QUOTE(POWERbyDAciaVsWERo @ 8 Oct 2008, 21:59) pfoaii mama... imi amintesc de zilele cand aveam si eu cateva zile de mecanica ![]() A , nu , stai linistit ca la un moment dat eram 4 care ne chioream la geam ca nu statea bine ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
=)))) =))) tare !!!!!!!!!!!! mai trebuia o fata cu voi si ... einstein era mic copil ;;) =))) =)))
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Aceeasi problema de rahat o am si eu, pur si simplu nu se ridica geamul drept. Cum ati reusit sa o rezolvati pana la urma? La mine trebuie sa ghidez geamul cu mana ca sa il pot impinge pana sus pe chedere.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
yon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
o problema asemanatoare o am si eu la geamurile spate se lasa de capatul dinspre usa din fata in jos cam 5 6 mm sub nivelul chederului . exista o rezolvare la problema? eu unu il deschid si il inchid la loc dar dupa ceva timp iarasi se lasa jos, as vrea o slutie definitiva daca stie cineva
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
HIV |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 10 Oct 2008, 18:57) Aceeasi problema de rahat o am si eu, pur si simplu nu se ridica geamul drept. Cum ati reusit sa o rezolvati pana la urma? La mine trebuie sa ghidez geamul cu mana ca sa il pot impinge pana sus pe chedere. asa face acu si la mine dupa ce am schimbat macaraua , dar nu imi mai bag talentatele degete . Din ce am vazut eu , probabil e montata putin stramb macaraua. Nush ce sa zic , desfa portiera si joaca-te putin cu macaraua si geamu . Vezi , poate reusesti ceva . Dar oricum , sfatul meu este sa nu te iei dupa sfatul meu ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
Dimitri |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 September 09 From: Constanta ![]() |
La mine e un pic aiurea ideea ca fac sala de fortza atunci cand inchid geamu merge incredibil de greu de cand am schimbat usa ca m-a lovit un cretin in parcare... stie cnv cum as putea sa o rezolv?
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
scoti macaraua afara si vezi ce e cu ea, o cracesti putin, eventual ceva vazelina.
Nici mie nu imi mergea macaraua dreapta pe spate in sensul ce de coborat geamul il coboram normal, dar de urcat trei sferturi de rotatie scapa si unul prindea. S-a rezolvat cu doua ciocane ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
daniel93 |
![]()
|
![]() Membru cu serie mare Group: Members Posts: 456 Joined: 21 October 08 From: Vatra Dornei ![]() |
am si eu probleme cu macaralele... la toate usile
![]() stanga spate se invarte in gol si ramane geamul 1 cm deschis, nici nu urca nici nu coboara, dreapta spate merge binisor, dar cam greu, la sofer tzacane si prinde in hopuri, dreapta nu scapa, dar tre' sa ai cv in stomac ca sa il inchizi... am vazut o dacie a unui mosnegutz, mergeau macaralele super usor, prindeai de geam si il ridicai, se invartea si macaraua ![]() oare in timpul mersului nu ii coboara geamurile singure? ![]() |
--------------------
Dacia
1300/1310 TLX
1976/1988 Opel Astra F C20LET cu cheaturi
Ford Focus 1.8 TDCI Logan 1.4 mpi Gunoaie romanesti, si plastice fara valoare |
|
endre |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 8 September 09 ![]() |
Salut!sunt nou venit in gasaca!
Am si eu o Dacie 1310 iesit din fabrica in 1988. In privinta cu macaralele,ele sunt facute in asa fel incat sa nu poata fi reparate. Eu am incercat sa fac din doua una dar o saptamana m-a tinut.A trebuit sa iau una noua. ![]() |
--------------------
Dacia 1310 TLX
berlina
1988
- CV 01 FUP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:32 |