Accident cu masina inmatriculata in UE, -Italia-
![]() ![]() ![]() |
Accident cu masina inmatriculata in UE, -Italia-
tkx |
![]()
|
||
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|||
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Din cate stiu in alte tari casco si cartea verde(RCA pe romaneste) se fac de catre aceeasi companie. Cel mai bine dai un telefon la compania respectiva si vezi daca este sau nu asigurat.
Sa intelg ca nu avea nici un document de culoare verde printre acte? This post has been edited by murfi: 16 Oct 2008, 10:59 |
-------------------- |
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
masina era noua, inmatriculata de 2 luni in italia. la noi stiu ca nu o poti inmatricula pana nu ai rca. ma gandesc ca si la italieni e la fel. numai ca tipul nici nu stia ce acte are.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Prin tarile civilizate nu exista Casco si RCA. Exista asigurarea obligatorie (3rd party) cu posibilitate de extensie ca "Comprehensive". Adica aceeasi asigurare acopera si masina proprie si bunurile avariate de sofer.
Nu stiu exact cum e in italia insa sunt mari sansele ca acea asigurare sa fie buna sa te repare si pe tine. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
![]() Cred ca cea mai buna metoda ar fi sa-ti dea ciumpalacul numarul parintilor lui si sa le ceri lor plata reparatiei! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
tkx |
![]()
|
in ultima instanta asta am sa fac. deocamdata eu nu am nici un act constatator, decat am dat o declaratie. au zis ca ma suna azi dupa ce verifica daca are sau nu asigurare. sa astept sa ma sune sau ma duc peste ei?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu vad ce este de asteptat. O asigurare exista sau nu exista si trebuie prezentata la cerere.
Daca pustiul nu stie de asigurare ar trebui sa aplice legea, nu sa caute acul in carul cu fan, sa se dumireasca pustiul ce si cum. I-au facut testul alcooscop? Daca da, sa consemneze acolo concluziile si sa elibereze PV. Chestia este ca daca-i o berlina (Dacia) mai veche, mare lucru n-o sa recuperezi pe asigurare. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
tkx |
![]()
|
alcool-testul s-a facut in prezenta mea si a fost 0,00. politistii ca vor sa vada daca are asigurare, ca sa imi fie mie mai usor sa nu mai alerg prin tribunale, pt ca, au zis ei, daca consemneaza ca nu are asigurare chiar daca o gaseste dupa nu se mai poate face nimic.
sunt constient ca n-o sa fiu despagubit complet mai ales ca avariile sunt importnate: aripa spate dr., usa spate dr., rotile strambe de la puntea spate, fuzetele indoite, puntea deplasata, posibil amortizoarele strambe. impactul a fost din lateral in roata din dreapta spate. masina era parcata langa bordura. astfel ca amble roti sunt inclinate cam la 30 de grade ("unghi de cadere") masina era destinata programului rabla, dar in primavara. s-ar putea ca evenimentul asta sa -i grabeasca sfarsitul. am intrebat la remat si o primesc si avariata. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
adi_ar |
![]()
|
Atunci stai calm, roaga-te sa aiba asigurare, te adresezi la BAAR, incasezi ce-i de incasat (ca dupa descriere e "totala") si-o dai in rabla ma-sii asa cum este.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
tkx |
![]()
|
aseara tarziu am primit asigurarea si procesul verbal (scrie intr-un colt ca tine loc de AR, banuiesc ca e vb de autorizatie de reparatie) insa am observat 2 chestii:
1. asigurarea are valabilitate exact din ziua accidentului (16. oct), mai mult ca sigur a fost facuta repede in italia de parintii lui; 2. nr politei e trecut gresit in procesul verbal. pot avea probleme din cauza asta? This post has been edited by tkx: 17 Oct 2008, 07:03 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ tkx
Sa inteleg ca socrul tau nu are Casco la masina lui? Daca cumva are CASCO, repar-o pe CASCO si nu te mai doare capul. Daca nu are CASCO, o vei repara pe RCA-ul masinii din Italia. Acum chiar nu mai conteaza daca masina din Italia are RCA sau nu. Daca nu are RCA sau sunt probleme cu polita pe care ti-a dat-o, o sa te despagubeasca Fondul de Protecitie a Victimelor Strazii din Italia (la ei, se numeste la fel ca si la noi, in restul tarilor i se spune Fond de garantare). Avantajul tau este ca sti cine te-a lovit. Pentru mai multe informatii: http://www.baar.ro/ http://www.fpvs.ro/ Da un telefon la FPVS (Fondul de Protecitie a Victimelor Strazii) si te lamuresc ei ce trebuie sa faci mai departe. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
da, o sa ai probleme!
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
@tkx vezi sa nu fie facuta pe genunchi in ro! pentru ca sunt unii care fac asa ceva! au asigurari in alb si ti le fac pe loc! si greseala de pe procesul verbal trebuie adusa la cunostiinta organului!
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
tkx |
![]()
|
nu are casco pt ca masina e veche dacie din '87 si o foloseam rareori. nici macar rca nu mai are de ceva vreme.
polita nu am de unde sa stiu daca e falsa sau nu. oricum eu o sa incerc sa-mi recuperez banii prin asigurare, daca nu merge incerc apoi cu fpvs (nici macar nu siam ca exista ![]() din nr de asigurare sunt gresite ultimele 3 cifre car se disting destul de greu. ma gandesc ca n-a fost cu intentie. pana una alta am sunat la baar dar nu a raspuns nimeni. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 06:57 |