DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Numere de telefon pe viata, Numere de telefon pe viata

dacialoganmcv
post 20 Oct 2008, 05:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am auzit la radio că din toamna acestui an numerele de telefon, fix și mobil, nu vor mai depinde de operatorul de telefonie. Adică te poti muta la alt operator de telefonie, de pe fix la fix și de pe mobil la mobil, fără să mai trebuiască să renunți la numărul de telefon pe care deja îl deții iar pentru acest transfer există o taxă care cică o va plăti cel la care mergi. Interesant !

Da, interesant, dacă ai un număr ușor de reținut sau cu care te-ai obișnuit vei putea să schimbi operatorul de telefonie fără să îl pierzi dar vine reversul medaliei, dacă știi că cineva este în rețea cu tine și îl suni la o anumită oră cu intenția să profiți de avantajele abonamentului tău dar colegul tău s-a mutat în altă rețea și nu te-a anunțat, pe tine și pe restul 100 de persoane din agenda personala… și țeapă, până te prinzi de șmecherie sau își spune el încarci puțin factura. În plus că nu vei mai știi, cu toate că în procent de 90% poate se va păstra, cărei rețele corespunde un anumit prefix.

Dar probabil că vor apărea reacții, se vor face schimbări, vor fi niște condiții, că așa e la noi, nimic nu e final.

--------------------
Dacia / Logan MCV / 2006 / Preference / Gris platine
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kaspersky
post 20 Oct 2008, 05:36
Post #2

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

interesanta treaba, tu suni pe cineva ca sa profiti de "avantajele" abonamentului sau ca ai sa-i comunici ceva?

Operatorii au obligația de a transmite în mod gratuit un ton distinctiv, prin care utilizatorii să fie avertizați că apelul respectiv este terminat în altă rețea decât cea în care este originat apelul. Alternativ se poate transmite, gratuit, un mesaj vocal prin care utilizatorii finali să fie avertizați că numărul apelat a fost portat

sursa

This post has been edited by kaspersky: 20 Oct 2008, 05:36

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Cipiotul
post 20 Oct 2008, 07:46
Post #3

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

daca nu ma insel si acum e asa ... legat de sunetul distinctiv ... cel putin eu am sesizat chestia ... suna altfel cand sun de pe vodafone pe vodafone si vodafone - orange ...

legat de chestia cu "abonamentul cu minute in retea" ... vezi ca au aparut extra optiuni cu minute nationale (eu am 240 min nationale pe "oranj")
cred ca cel mai mult o sa sufere fanii "adio bip" radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
ceribros
post 20 Oct 2008, 07:56
Post #4

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Eu din ce am inteles, esti anuntat inainte de operator ca apelezi in alta retea........

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
bj
post 20 Oct 2008, 14:49
Post #5

membru de nevoie

From: Bucuresti

QUOTE(Loganel_AG @ 20 Oct 2008, 05:07)
Dar probabil că vor apărea reacții, se vor face schimbări, vor fi niște condiții, că așa e la noi, nimic nu e final.
*

Stai linistit ca dispozitia nu se va schimba. Vom putea sa ne pastram numarul cand ne mutam in alta retea.
Ce pot sa iti spun este ca sunt deja cateva tari in care s-a implementat sistemul si in care nu au fost probleme foarte mari.
Oricum tarifele de telefonie tind sa scada si incet incet nu vor mai ajunge asa o mare problema. Acum cel mai afectati vor fi consumatorii mici, care pe de o parte sunt cei mai dinamici, dar si cei mai informati.
De fapt e o balanta perpetua: daca vrei ceva ieftin, trebuie sa faci singurel anumite lucruri; daca platesti mai mult au grija operatorii de servicii o parte din grijile tale.

Asadar, cei carora le e frica sa fie arsi la buzunare: ochii mari, informare si asta este smile.gif

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
ga!nusha
post 20 Oct 2008, 14:54
Post #6

Still here

From: Paris

QUOTE(Loganel_AG @ 20 Oct 2008, 06:07)
Am auzit la radio că din toamna acestui an
*

Adica de maine dry.gif

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 10:04
Forum Renault