DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> INDICATOR CONSUM INSTANTANEU RELANTI, INDICATOR CONSUM INSTANTANEU RELANTI

corbex
post 23 Oct 2008, 19:50
Post #1

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

Group: Members
From: bucuresti

Am ceasuri de logan pe solenta. cu calculator de bord. Consumul instantaneu la mersul in gol il afiseaza numai daca acesta este mai mare de 1l/h. as ruga pe cei care se pricep sa-mi spuna daca se poate face ceva pentru a obtine afisarea acestui consum si atunci cind e mai mic de 1l/h, eventual cu doua zecimale.
Acum sa explic si de ce mi se pare necesar.
Clculatorul de injectie regleaza automat relantiul la 800 rpm., asa ca, nu-ti poti da seama ca ceva nu merge chiar cum trebuie (bujii uzate, dereglate, nepotrivite, senzori care nu functioneaza in parametri). In cazul unui motor dereglat din cauzele enumerate mai sus, sau din altele, pentru a-i mentine turatia la 800, calculatorul de injectie va trebui sa comande imbogatirea amestecului, iar asta s-ar vedea imediat reflectata in consum.
Cu motorul reglat corect, ar trebui sa ai un consum minim la relanti. ori de cite ori apare o dereglare, consumul va creste si vei stii ca trebuie sa remediezi ceva, cu mult inainte ca ceea ce merge prost sa se strice de-a dreptul.
De asemenea se va putea stii daca bujiile sint reglate corect, sint in stare buna, sint tipul care trebuie.

This post has been edited by corbex: 23 Oct 2008, 19:52

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bolidu
post 23 Oct 2008, 19:59
Post #2

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

Buna ideea... dar consumul la relantiu din testul de ace nu arata cu zecimale ?

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
corbex
post 23 Oct 2008, 20:02
Post #3

Pai despre consumul ala e vorba, dar nu-l afiseaza decit daca e mai mare de 1, adica atunci cind calci putin acceleratia.

--------------------
+
bolidu
post 23 Oct 2008, 20:22
Post #4

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

Pai da, dar consumul la relantiu ti-l mai arata si cand ai viteza peste 40km/h si masina pe liber cu toate ca ala este destul de irelevant si este mereu peste 1.5 l si ti-l exprima in L/100km si din moment ce masina e pe liber 100 de km ii poti face in 30 min sau 2 h... Cred ca trebuie umblat prin tabloul de bord si invatat sa afiseze si sub 1L cu conditia ca si injectia sa stie lucrul asta ... Destul de complicat dar si eficient deasemenea.

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
corbex
post 23 Oct 2008, 21:56
Post #5

Calculatorul de bord al altor masini, chiar renault, il afiseaza si la relanti. poate fi o problema de soft sau de conexiune. Sa vedem daca ne poate ajuta cineva. Ar fi un mijloc foarte simplu de diagnostic. Ar putea fi relevant si pentru starea de uzura a motorului (camasi, segmenti, supape).

--------------------
+
Banu1974
post 23 Oct 2008, 22:21
Post #6

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

si eu am pe solenza de logan si lafel.nu arata decat de la 30km/h.am pus aceasta intrbare celui care mi le-a montat si raspunsul a fost ca asa sunt facute ele.nu se poate face nimic.si omu" e profi....

This post has been edited by b64chr: 23 Oct 2008, 23:21

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:17
Forum Renault