cutie de viteze?, suiera intr-a 5-a
![]() ![]() ![]() |
cutie de viteze?, suiera intr-a 5-a
valiciobanu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 October 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ulei mai are?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
valiciobanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 October 08 From: Pitesti ![]() |
maersk!
merci de promptitudine,ma uit la ulei imediat ce ajung acas' sper ca pe vineri merci |
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca ai ulei cit trebuie, as zice sa ignori suieratul ala. nu inseamna nimic rau.
La serii intregi de berline si la majoritatea novelor pinionul de a 5-a scotea un oarecare fluierat. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
QUOTE(corbex @ 10 Nov 2008, 21:33) Daca ai ulei cit trebuie, as zice sa ignori suieratul ala. nu inseamna nimic rau. La serii intregi de berline si la majoritatea novelor pinionul de a 5-a scotea un oarecare fluierat. la logan pe la 80-90 nu mai stiu sigur se aude un suierat dar foarte incet si asa e fost de noua. tu verifica uleiul daca ai ulei si intra bine in viteza nu ai probleme. |
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Și la mine șuieră a treia (Logan) și am mai auzit și la multe altele, pun asta pe seama insonorizării puternice și a cutiei făcute mai la ieftineală. A făcut de nouă așa.
La R9 (asemănătoare cu SN) pinionul de a 5-a era primul sensibil la lipsa de ulei. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Mikelyno |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 11 October 07 ![]() |
Pai si cum se poate remedia problema?
Am avut un Renault 19 tot cu motor de 1400 benzina si am avut problema asta la treapta a 4-a. Multi mi-au spus ca ar fi vorba de sincronul treptei de viteza, insa la Solenza, suiera incepand de pe la vreo 80 km/h in treapta a 5-a. La inceput nu se auzea nimic. Ulei este ... si tot asa face. Exista alta solutie? sau Alta e cauza? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
- B 34 CUP
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu se poate remedia. fluieratul provine de la rezonanta indusa in pinion de circulatia uleiului. Doar sa schimbi pinionul cu altul care sa fluiere cu o octava mai sus sau mai jos, cu costurile aferente....
![]() Nu-i pacat de banii si timpul tau? This post has been edited by corbex: 11 Nov 2008, 15:02 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Mikelyno |
![]()
|
Dar la inceput, nu se auzea nimica.
![]() 13 Nov 2008, 11:38: Nemultumirea mea este ca acest suierat pe care-l am la solenza, se aude din ce in ce mai tare cu cat cresc in viteza ... pe la 130 km/h, zici ca am pus ceaiul pe foc si fierbe de da in clocot ![]() Si mai mare-i nemultumirea ca la masina de servici, care e tot o Solenza (rapsodie), nu suiera nimica ![]() This post has been edited by Mikelyno: 13 Nov 2008, 11:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
- B 34 CUP
|
|
corbex |
![]()
|
Daca fluieratul creste asa puternic in intensitate odata cu viteza, ar putea fi vorba si de un rulment. desi rulmentii ar trebui sa fluiere in orice treapta de viteza.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
frate..am mai spus si o mai repet de 1000 de ori....am patito eu cu fluieratu in a 5-ea...si nu e de joaca.......inseamna ca nu prea mai ai ulei in cutia de viteze.....si in scurt timp o sa iti sara si din viteza....si nu prea mai poti sa o folosesti pe a 5-ea....asa ca cel mai bun sfat dute cumparati ulei de cutie.....si dute la service sa il schimbi....iti treb cam 3.5 L.......si iti zic sa nu incerci sa inlocuiesti tu ulei....ca nu ai cum sa bagi ulei in cutie...ca se afla sub baterie......cam pe la jumatatea motorului....bafta...si nu o lasa asa.......ciao
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Se poate inlocui uleiul de la cutie si acasa.Ai nevoie de cheie pt buson de scurgere,o palnie si un furtun si bineinteles uleiul
![]() "Sucesuri" ![]() |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
Mikelyno |
![]()
|
Corbex ... ideea e ca suieratu' respectiv se aude de undeva din afara, ca se aude mai tare daca deschid geamul. Asta e nelamurirea ... ca nu stiu de unde vine.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
- B 34 CUP
|
|
corbex |
![]()
|
Poate rulmentul de roata? desi, de obicei, asta mai degraba huruie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
e si normal sa se auda mai tare daca deschizi geamu....ca zgomotu vine de sub capota....da treaba ta crezi ce vrei si faci ce vrei doar e masina ta....eu ti-am zis ce am patit tot din cauza asta......bafta
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
Mikelyno |
![]()
|
Si atunci de ce se aude din partea dreapta ... nu se aude din mijloc, de unde ar trebui sa se auda daca era ceva la cutie, asa cum se auzea si la R 19, ci se aude din partea dreapta, si se aude mai tare daca deschid geamul drept. La geamul stang nu se aude nimica.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
- B 34 CUP
|
|
driv3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 14 September 04 From: bucuresti ![]() |
Subscriu la problema cu zgomotul din viteza a 5-a...si da, dupa un timp incepe sa sara din viteza...inca nu stiu de la ce e dar o sa verific uleiul de la cutie...si la mine se aude tot cam de pe mijlocul masinii. O sa revin cu info cand stiu ce a fost exact.
|
--------------------
Renault
megane 2.2
1.5 DCI Megane RN 1.9D oldschool
|
|
driv3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 14 September 04 From: bucuresti ![]() |
Da aia e ! Daca va suiera intr-a 5-a e clar din cauza ca nu are destul ulei (sau deloc!) in cutia de viteze. Am completat cu ulei pana la plin (2L !!!) si e ok acum nu mai scoate nici un zgomot. Aviz amatorilor...
|
--------------------
Renault
megane 2.2
1.5 DCI Megane RN 1.9D oldschool
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
salutare.vin si eu cu o problema.tocmai ce am schimbat kitul de ambreiaj si acum imi fluiera in treapta 5 de pe la 80 km in sus.de la ce ar putea fi?uleiul din cutie e cam cu 4-5 mm sub buson.crede-ti ca de la asta ar putea fi?mentionez ca inainte de schimbarea kitului nu facea nici un fel de zgomot.va multumesc anticipat
|
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
pedros |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 December 09 ![]() |
Incep sa cred ca suieratul in cutie al treptelor a 3-a si a 5-a este ceva general la cutiile arucate de francezii pe daciile noastre
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008
- CL 79 GYA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:18 |