DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Macara de geam, cum se unge?

b77csd
post 1 Nov 2008, 23:38
Post #1

Membru

Group: Members

Geamurile mi se deschid si mai ales inchid greu. Am vrut sa ung macaraua, si in ideea ca se va strica daca o folosesc uscata insa nu mi-a fost clar cum s-ar face asta.
Am scos furtunul acela prin care se deruleaza o chestie metalica odata cu coborarea geamului,am pus un pic de vaselina in el si l-am remontat, dar rezultatul nu e grozav.

Stie cineva cum se face?

Mersi

--------------------
Dacia Nova GTi/Logan Laureat dci 1999/2006 - B77CSD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TAI
post 2 Nov 2008, 23:08
Post #2

Membru autentic

From: Hunedoara

Ai facut exact ceea ce trebuia ca sa ungi macaraua.
Daca merge greu macaraua inseamna ca nu culiseaza usor geamul pe chedere.

--------------------
Dacia Nova GT-1999 Dacia 1100-1970 - Alfa Romeo 75-1987
+
b77csd
post 3 Nov 2008, 20:39
Post #3

Membru

Mersi!
Pentru chedere se poate ceva? Oare trebuie spălate?

--------------------
cheers,
serban
+
gti98
post 7 Nov 2008, 19:16
Post #4

Membru autentic

La Nova mea, macaralele au suferit/sufera de urmatoarea problema: cele din fata, mai ales pe stanga, tind sa se deschida aproape singure (geamurile). In spate, merg (foarte) greu.
Pentru mers greu, desi incepe sa fie cam rece, e cazul sa demontezi macaraua (e relativ simplu, partea dificila e pozitia in care trebuie lucrat) trebuie spalata (bine) angrenarea pinionului actionat de manivela cu piesa (cablul) spiralata, apoi unsa (s-a acumulat praf in vaselina originala)(angrenajul e capsulat prin nituire; eu am taiat niturile si am reasamblat cu suruburi (de 5)....)
In fata, datorita actionarii frecvente, uzura a "compensat" tendinta de imbacsire (am inlocuit deja pinionul de la sofer, deoarece nu am gasit exact modelul meu de macara!)
Relativ dificil e si de demontat/remontat tapiteria usii (dupa reinsurubarea mecanismului macaralei se recomanda spalarea mainilor pentru a nu murdari tapiteria de panza - la berline se folosea un vinilin negru, imun la mizerie!)
Spor la lucru!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
Onyx
post 7 Nov 2008, 21:32
Post #5

:)

la mine cele de pe spate merg usor...in fatza la sofer acceptabil.insa in dreapta ca sa ridic geamul (mi-ar trebui ceva hidraulic biggrin.gif ) merge f greu. Am desfacut fata la usa si am vazut k nu e chiar accesibil locul acolo. Mi-am bagat eu mainile prin gaurile alea ale usii si am reusit sa o ung...dar acu mtot degeaba (ba chiar acum merge in hopuri). Ma gandeam la niste geamuri electrice...da e cam mult de munca si nu stiu pe nimeni care se pricepe sad.gif.

--------------------
Opel Astra Bertone 2001 - Bucuresti
EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi
+
b77csd
post 9 Nov 2008, 20:50
Post #6

Membru

QUOTE(gti98 @ 7 Nov 2008, 21:16)
Pentru mers greu, desi incepe sa fie cam rece, e cazul sa demontezi macaraua (e relativ simplu, partea dificila e pozitia in care trebuie lucrat) trebuie spalata (bine) angrenarea pinionului actionat de manivela cu piesa (cablul) spiralata, apoi unsa (s-a acumulat praf in vaselina originala)(angrenajul e capsulat prin nituire; eu am taiat niturile si am reasamblat cu suruburi (de 5)....)

De fapt la asta se referea intrebarea mea initiala. Eu am desfacut paralipipedul acela in care intră manivela de geam (era prins in 4 suruburi) de pe ușă si am vazut ca ramane cam in aceeasi pozitie înauntrul ușii. Nu m-am prins cum e prins înauntru si cum l-as putea scoate. Ca sa fac operatia inauntru imi trebuie o măiestrie de ginecolog.
Cred ca problema mea e ca nu stiu in ce consta mecanismul macaralei.

--------------------
cheers,
serban
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 16:52
Forum Renault