ajutor!, need info
![]() ![]() ![]() |
ajutor!, need info
iubitordedacie |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|||
profex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 8 November 04 From: Slatina ![]() |
Sigur are 100/60 cm?
Asta inseamna 1 metru inalta, ce au facut aia acolo, chiar aveau nevoie de asemenea gaura? Daca-mi spui ca e o gaura rezonabila, ceva ca un 20/30 cm am o solutie ieftina si poti sa o faci singur, nu te costa aproape nimic. QUOTE(iubitordedacie @ 29 Jan 2005, 23:57) salut! mi-am montat si eu apometre, si acum am o gaura in perete sub lavoar, de vreo 100/60 cm. stie cineva unde as putea gasi o usita cu rama si balamale pe care sa o pun acolo cu ipsos? e tare inestetic, pe cuvant. sau poate are cineva alta idee cum as putea sa acopar locul ala, nu de tot, ca acolo sunt robinetii... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- OT-04-*** Profex
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
La 100/60 cm, n-am vazut. Gasesti tot felul de usite la Brico.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
deci am masurat-o exact: are 30.5/20 cm.
|
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
Asa mai merge: cumpara de la materiale de constructii ,sunt niste usite albe,care se prind cu spuna poliurietanica,
Daca peretele in care se afla gaura este de BCA poti lua usita aproximativ ca marime Daca peretele este din beton trebuie sa iei usita la dimensiunea exacta |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut in Brico. Se cheama "usita de vizitare"(parca).
E de la 150 pana la 600k(in functie de dimensiuni). |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
Asa mai merge: cumpara de la materiale de constructii ,sunt niste usite albe,care se prind cu spuna poliurietanica,
Daca peretele in care se afla gaura este de BCA poti lua usita aproximativ ca marime Daca peretele este din beton trebuie sa iei usita la dimensiunea exacta |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
profex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 8 November 04 From: Slatina ![]() |
La mine gaura e mai mica decat un format A4. O sa spun mai tarziu de ce ma refer aici la dimensiuni care practic nu au de a face cu instalatiile.
Am luat spuma poliuretanica (spuma de mare pe limbaj popular), am taiat-o pe dimensiunile exacte ale golului, am lipit peste ea o folie transparenta A4 din alea din care se pun coperti cu masinile de indosariat (cred ca se gasesc in orice papetarie). Ansamblul astfel realizat l-am introdus in golul din perete. Ca sa nu vina mirosuri pe acolo am lipit folia transparenta cu scoci. Daca nu gasesti format A3 care s-ar potrivi la tine poti sa pui 2 A4 suprapuse. Inconvenientul este ca daca aveti sobolani la subsol o sa vina sa roada spuma. Eu asa am patit si apoi am fost nevoit sa-i pun pe spate o tabla de aluminiu - e mai usor de indoit. Eu asa am facut si daca ar fi sa fac a doua oara as face la fel. De 5 ani nu am umblat acolo decat ca sa pun tabla de aluminiu cand m-a vizitat sobolanu'. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- OT-04-*** Profex
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
profex ce naiba spui tu acolo?
"spuma de mare" - banuiesc ca te referi la BCA este una si spuma poliuretanica este alta. Ma rog s-a inteles dar ideea este sa ai si acces la zona aia. Asa cu montajul tau cum faci? Il dai jos cind citesti apometrele sau repari ceva la ele? Sobolan ? bleah .... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
varianta cu usita e ideala. nu prea inteleg eu cum vine treaba cu spuma aia poliuretanica, pentru ca din cate stiu, atunci cand iese din tub este ca o pasta, abia apoi se intareste - atunci cum fixez cadrul usitei cu pasta? si daca as folosi ipsos sau ciment, care sunt mai estetice, ma gandesc ca tot de inconvenientul asta m-as lovi.
|
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
profex |
![]()
|
Am vrut sa zic polistiren (din ala folosit la izolatii termice la pereti).
Si apoi la mine apometrele sunt la vedere, sub lavoar, gaura a fost doar facuta ca sa poata aia sa faca aia legatura cu coloana de apa. QUOTE(costi @ 30 Jan 2005, 19:21) profex ce naiba spui tu acolo? "spuma de mare" - banuiesc ca te referi la BCA este una si spuma poliuretanica este alta. Ma rog s-a inteles dar ideea este sa ai si acces la zona aia. Asa cu montajul tau cum faci? Il dai jos cind citesti apometrele sau repari ceva la ele? Sobolan ? bleah .... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- OT-04-*** Profex
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
profex nu mai cita la fiecare post scrie doar cui te adresezi si e suficient
![]() iubi..dedacie faci in felul urmator: pui usita la pozitie si o fixezi provizoriu in perete/gaura (deschidere) ce ai tu acolo, dupa care injectezi spuma aia-dar putin ca expandeaza ca la balamuc- si gata. Dupa care spuma expandeaza, se intareste si voila ! Urmeaza chituire/gleduire, vopsire/zugravire si esti in rind cu lumea ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
profex |
![]()
|
Se poate fixa usa in pene de lemn inainte de a aplica spuma.
(asa fac astia care monteaza tamplarie de pvc sau al) Daca ai si un boloboc (nivel) poti sa o pui chiar bine. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- OT-04-*** Profex
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 06:33 |