Exploziile de la Petrila, Mina nu iarta... din nou...
![]() ![]() ![]() |
Exploziile de la Petrila, Mina nu iarta... din nou...
Vio |
![]()
|
||
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
e greu acolo...in vale..bine ca nici prin zona unde stai acu 20 de ani nu era bine.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Se pare ca este chiar mai grav:http://www.realitatea.net/
This post has been edited by cristio_79: 15 Nov 2008, 22:29 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Am vazut si eu. Am vazut in ce conditii pot lucra oamenii aia. Acolo daca e sa nu mori din cauza unei explozii ca cea de azi (Doamne Fereste!) poti muri in urma prabusirii unei cladiri de acolo. Sunt intr-o stare deplorabila... Si am vazut ca aceasta "lume" a minerilor nu este amintita in presa deloc... doar in cazuri tragice ca cel de azi....
Tara de bacanie... banuiesc ca bani pentru echipamente de protectie (modernizare in general) au fost alocati, poate nu cat ar fi trebuit dar o bucatita tot a fost data... dar au ajuns in buzunarele unora... si in Q7-le altora... RUSINE! |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Intre timp sunt 12 morti si 13 raniti... alti 4 salvatori intrati sa scoata primele victime au fost prinsi intr-o alta explozie... oameni care au facut un curs de salvator ca sa castige ceva mai multi nenorociti de bani... din cate am inteles unul dintre ei finalizase saptamana trecuta cursul de salvator, si de saptamana asta incepuse... si am vazut in imaginile transmise online de Realitatea printre rudele celor raniti si morti chiar figuri cunoscute... Doamne, ai mila de ei...
Imnul lor uitat... ...Si bineinteles ca sacalii si vulturii politici in cautare de voturi au inceput sa se invarta in jurul cadavrelor... doamne, ce mi-as dori cateodata sa mai am AKM-ul meu din armata!!! ![]() ![]() This post has been edited by Vio: 16 Nov 2008, 00:04 |
--------------------
Renault
Megane II
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am pe cineva care s-a ocupat de protectia chiar la aceasta mina, minerii isi opresc detectoarele de gaz, deoarece piuie mai tot timpul, intr-un fel au si ei o mica vina....nu sariti, doar transmit...
This post has been edited by Mutzunache: 21 Nov 2008, 11:47 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Vio |
![]()
|
E vorba de o complicitate criminala si sinucigasa perpetuata de muulti ani, de pe vremea cand "indeplinirea planului" era cuvantul cheie... acum a fost inlocuita cu realizarea "k"-ului, un k subunitar si prea mic insemnand ca nu iti iei salariul intreg...
Ce sa faci?... in mina apar des depasiri ale nivelului de metan, acuma daca la fiecare dai alarma si evacuezi zona, cand mai apuci sa dai si carbune, sa faci "k" si sa iti iei si amaratul ala de salariu macar intreg?... Oricum, nu minerii care accepta aceste riscuri si in capul carora (dupa cum s-a vazut) se sparg aceste riscuri sunt de vina, ci sistemul care ii indeamna, stimuleaza si constrange sa accepte aceasta complicitate sinucigasa... Am citit si auzit in mass-media in ultima vreme o gramada de prostii, mai nou toti se pricep si la minerit, inclusiv fatucile alea parfumate si intretinute de bogatani gretosi care isi zic ziariste si prezentatoare de tv... toata lumea vorbeste de retehnologizare etc... insa un lucru nu le e clar: retehnologizarea va imbunatati eventual situatia securitatii miniere, dar nu va conduce la disparitia accidentelor decat poate atunci cand vom ajunge la mina robotizata, cu conducerea procesului de extractie de la suprafata... MINA ESTE UN LOC PERICULOS SI ASA VA RAMANE MULTA VREME DE ACU INCOLO... |
--------------------
Renault
Megane II
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Vio |
![]()
|
Mie salariile listate pe acolo mi se par suspect de mici... se poate eventual sa fie asta salariul de baza fara sporuri... care sporuri umfla salariul de cateva ori in multe cazuri... Orice om din Vale stie mult mai multe decat scriu astia pe aici, si eu am auzit de valori muult mai mari...
Oricum, cred ca reporterul astora o aflat neste chestii de la vreo baba shashaita, de tot ii da in sus si in jos cu cabana Ru(sh)u, cand ea e Rusu toata ziua... |
--------------------
Renault
Megane II
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
Ca unul din cei care lucreaza inca in "zacamint"(mineritul din valea jiului) si direct productiv, la un abataj mecanizat, va spun ca e greu ,iar salariile pot spune ca sunt de mizerie ,chiar daca per ansamblu lumea stie ca minerii cistiga bine. Un salariu de miner cu 2 simbete lucrate(zice-se platite dublu) nu depaseste 2400-2700 roni in conditiile in care te ajuta k-ul(coeficientul de realizaea a planului).Reporterii si cameramanii care au stat pe la poarta minei Petrila au salariile muuuuult mai mari(intre 3500-4000 de roni)in conditii de lucru incomparabile. Pacat ca de mineri se stie doar de bine de cind cu dobitocul si ineptul de "lider maxim" (poetul maxim cozma) si doar atunci cind se intimpla o nenorocire ca cea de la Anina sau Petrila. Sa nu credeti ca numai la Petrila sau Anina au fost si vor fi probleme ,Livezeni,Lupeni sau ma stiu eu unde prin vale sunt la fel si daca nu se intimpla acum ..............insemna ca "in mina-i DUMNEZEU cu noi " dar pina atunci cind va uita iar de mineri si ..................ufff ce de am scris, scuze dar parca iti vine sa pui mina pe o mitraliera si sa faci ce a facut Gadafi si mai ales in burtalaii si nesimtitii din parlament
|
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
''''Drama de la Petrila continua: al 13-lea miner a murit la Urgenta
Unul din cei trei mineri de la Petrila internati la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala a decedat, luni dimineata, in urma unui stop cardiorespirator, a declarat pentru purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, medicul Bogdan Oprita.Potrivit acestuia, Florin Balba, care avea arsuri pe o suprafata mare de corp si un traumatism cranio-cerebral, a murit la ora 4.45, in urma complicatiilor suferite. La Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala se mai afla doi mineri de la Petrila, unul fiind in stare critica, dar stabila, iar altul cu o stare mai buna. Doua explozii au avut loc, pe 15 noiembrie, in mina Petrila. In urma deflagratiilor, 12 mineri si salvatori au murit, iar alti 14 au fost raniti. Opt din cei 14 raniti in exploziile de la mina Petrila au fost adusi, in 16 noiembrie, in Capitala. Cinci dintre ei au fost internati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, unde au fost operati, iar alti trei mineri au fost internati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Alti sase mineri au fost internati la Spitalul de Urgenta din Petrosani, ei fiind externati, miercuri dupa-amiaza, intrucat evolutia starii lor de sanatate a fost buna'''' |
--------------------
------
------
------
|
|
raul007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 26 April 08 ![]() |
Dumnezeu sa il odihneasca. Sper sa fie ultimul.Din cei 8, 4 au murit intoxicati.Grea moarte.
|
--------------------
renault
megane 2.2 1,6/16v
2008
- hd06cby
|
|
Vio |
![]()
|
@tzavalau: io ma refeream la salariile sefilor din CNH date de ziarul din linkul anterior, nu la cele ale minerilor... de alea stiu ca sunt mult mai mici decat ar trebui sa fie...
![]() ![]() This post has been edited by Vio: 26 Nov 2008, 20:50 |
--------------------
Renault
Megane II
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(Vio @ 26 Nov 2008, 20:48) @tzavalau: io ma refeream la salariile sefilor din CNH date de ziarul din linkul anterior, nu la cele ale minerilor... de alea stiu ca sunt mult mai mici decat ar trebui sa fie... ![]() ![]() pai stii ........pe linga spagile de rigoare si alte "drepturi" cistigate muncind din greu se ajunge chiar binisor la vreo 10000 roni sau peste "generalul".astia sunt bagati si prin tot felul de comisii,iar mai nou salariul este confidential la tot ce inseamna structura de conducere(se zvoneste ca s-au dublat si sunt platiti in functie de realizarile de sarcini).au avantaje de genul celor din parlament:masina de serviciu(vw passat de ultima generatie,au costat 10 masini 1000000de euroi)telefoane platite de cnh(in genul a peste 2-3000 de minute incluse in abonamente)etc............intr-un cuvint(care-s 2 ![]() |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Totusi, de ce naiba e normal sa trimiti oameni vii, sanatosi, cu familie si copii sa scoata CADAVRE din mina? DE CE?!
This post has been edited by eXtenSion: 1 Dec 2008, 16:44 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
tzavalau |
![]()
|
QUOTE(eXtenSion @ 1 Dec 2008, 16:44) Totusi, de ce naiba e normal sa trimiti oameni vii, sanatosi, cu familie si copii sa scoata CADAVRE din mina? DE CE?! Pai ......cu cadavrele? ce facem?le lasam acolo?Gindeste-te ca o mina se intinde pe o gramada de hectare si sunt km intregi de galerii care au rolul (in afara aceluia de a asigura accesul la locul de munca)de a dirija aerul proaspat catre locurile de munca si de la locurile de munca pe cel viciat afara.Ori in cazul in care cei care au murit ramin acolo cam ce crezi ca va mirosii a trandafiri?Asta pe linga faptul ca si familia omului il vrea inapoi nu? ![]() |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
eXtenSion |
![]()
|
Din cate stiu eu era o mina dezafectata si cei ce au murit reuperau echipamentul. Asa au zis la stiri. Deci daca ramaneau cadavrele acolo nu stiu care ar fi putut fi problema.
Iar o familie dispusa sa trimita pe altii sa moara pentru niste cadavre e... (egoista e putin spus). |
--------------------
facebook
groups
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
de unde vroiai sa stie ca sunt morti? speranta exista intotdeauna, poate se puteau salva...si daca erau morti, unde mergea familia sa aprinda o lumanare si sa duca o floare? la gura minei? ti-e foarte usor sa vorbesti din fata calculatorului.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Se stia ca sunt morti pentru ca se vorbea de recuperarea cadavrelor. Oricum, sunt multe cazuri cand se face chestia asta, nu doar in cazul de fata. Ma refer la punerea vietii altora in primejdie pt niste morti.
Eu sincer iti spun ca daca as sti ca cineva din familia mea e mort undeva, nu as dori nicio clipa sa isi riste altii viata ca sa imi aduca acasa un cadavru. Mi se pare o bataie de joc. Iar asta cu "lumanarea" e ca obsesia babelor care se calca in picioare pt niste moaste. Iar dupa spun ca dumnezeu le incearca rabdarea. In asta consta memoria cuiva, deplasarea intr-un loc in care se descompune un trup? Sau asta ne dorim de la cei dragi, sa stea in cimitir? Daca asta voi face dupa ce mor, hoinareala prin lumea asta + intalniri la ora fixa deasupra mormantului in momente cheie, mai bine ma reincarnez. In fine, nu vad ce are daca pui o lumanare la biserica, in casa... De ce atat de important sa fie la cimitir? Eu mai mult ma gandesc la bunicii mei cand trec pe langa patul unde au stat cand am fost mic sau prin camera lor, decat in cimitir. Totusi, daca am fi putin mai logici si cumpatati nu cred ca ne-ar face rau. This post has been edited by eXtenSion: 1 Dec 2008, 20:30 |
--------------------
facebook
groups
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 1 Dec 2008, 20:22) Eu sincer iti spun ca daca as sti ca cineva din familia mea e mort undeva, nu as dori nicio clipa sa isi riste altii viata ca sa imi aduca acasa un cadavru. Mi se pare o bataie de joc. nu ai de unde sa stii sigur ca cineva e mort pina nu se constata decesul! Pina atunci cum a spus si argon ramine speranta. S-au gasit supravietuitori si dupa 20 de zile de la producerea cutremurelor. Problema ce se pune in cazul recuperarii supravietuitorilor este siguranta si profesionalismul celor care o fac! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Deci vrei sa spui ca daca ar fi o prapastie si unul cazut in ea, mort de 14 zile, nu s-ar duce nimeni sa recupereze oasele? Eu ma indoiesc. De cazurile astea vbesc, cand e sigur ca sunt morti.
In plus, nu e vina mea ca cei de la stiri au spus ca se recupereaza cadavrele. Credeam ca o fi fost o explozie atat de mare ca nu puteau supravietui, ca s-a surpat mina samd. In fine. |
--------------------
facebook
groups
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
hmm, si cum poti fi sigur ca au murit???
minuni se intimpla. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Pai uite, daca se scufunda un submarin si le ia X zile sa il gaseasca. Daca cei dinauntru aveau oxigen pentru X-2 zile, sigur au murit. Sau daca e o avalansa, sunt prinsi turisti sub zapada, iar dupa 5 zile nu i-au gasit... Mai are rost sa isi riste cineva viata sa le caute corpurile?Bine, acuma nu are rost sa facem presupuneri ca s-ar fi ascuns in nu stiu ce pestera, ca doar salvamontistii stiu cum arata relieful acolo. Presupunem ca se stie sigur ca i-a luat avalansa. Sa zicem ca i-au vazut altii, care au avut norocul sa fie in alt loc.
Cu seismele etc e altceva, ca acolo nu sunt factori care sa puna viata in pericol dupa sfarsitul prabusirii casei samd. Deci sunt sanse de supravietuire. Repet, eu am spus ce am spus, deoarece au spus la stiri ca mergeau dupa cadavre. Ma gandeam ca stiu ei de ce spun asta. |
--------------------
facebook
groups
|
|
raul007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 26 April 08 ![]() |
au anuntat ca 4 au murit intoxicati asta inseamna ca au trait destul de mult si ca au cam suferit.Asa e regula nu lasi pe nimeni neingropat(munca de salvare e voluntara daca vrei te duci daca nu refuzi) deaia au intrat dupa cei ramasi.De exemplu daca esti pe munte si ramai blocat suni la 112 si trimit o echipa de salvamontisti sti ca vin si nu mai intri in panica incerci sa supravietuiesti
1 Dec 2008, 23:54: o cantitate asa de mare de tampeni spuse pe toate programele de stiri mau infiorat (inclusiv expertul de MARINESCU si IANCU senatori sau ce or fi)incat ma intreb daca in alte cazuri la care nu ma pricep nu spun la fel de multe tampenii This post has been edited by raul007: 1 Dec 2008, 22:54 |
--------------------
renault
megane 2.2 1,6/16v
2008
- hd06cby
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 22:36 |