recuperare bani, pentru un produs neconform cu eticheta
![]() ![]() ![]() |
recuperare bani, pentru un produs neconform cu eticheta
david79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Te duci cu produsul si factura inapoi la magazin, cat mai repede. Daca refuza sa-ti returneze banii, trimite un mail la OPC.
P.S. Nu trebuie sa justifici in nici un fel motivul pentru care doresti sa returnezi produsul. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
david79 |
![]()
|
le pot demonstra ca nu se potriveste pentru dimensiunea scrisa pe cutie, in parcare imediat .
ma gandeam ca daca nu o rezolv amiabil, sun la OPC in secunda urmatoare |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu trebuie sa demonstrezi nimic, nu trebuie sa justifici nimic. Pur si simplu te-ai razgandit si nu mai doresti sa cumperi produsul respectiv. Pentru asta exista un termen limita, nu retin exact, 3 sau 7 zile de la data cumpararii.
Faptul ca produsul nu este conform cu datele de identificare de pe ambalaj, este deja o alta poveste, care, in caz ca refuza sa-ti returneze banii, ar putea fi un motiv distinct pentru o alta reclamatie la OPC. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
david79 |
![]()
|
merci radian
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Radian, vezi ca treaba cu termenul de returnare nu este specificata in vreo lege, dar la Selgros mi se pare ca au un termen de bun simt in care poti returna un produs cu probleme. Dupa cate stiu eu la Selgros ai 48 de ore pentru retururi.
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Nu stiu la Selgros,dar la Praktiker am returnat 25 mp parchet laminat pentru simplul fapt ca nu i-a placut unei fitoase dupa ce m-a pus sa-l cumpar.Oamenii de acolo au fost foarte amabili
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
david79 |
![]()
|
multumesc mult pentru raspunsuri
voi incerca maine dimineata si voi posta rezultatul |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Cei de la Praktiker chiar nu pun intrebari la retururi si se lauda cu asta, dar ei o fac din bun simt si respect fata de clientul nemultumit sau nehotarat si nu obligati de vreo reglementare iluzorie.
|
--------------------
.
.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
chestia aia cu returnatul cred ca e doar la magazinele online. La magazinele clasice nu se aplica. Asta pentru a nu mai motiva de ce dai produsul inapoi. Insa trebuie sa incerci pe chestia ca ce vand ei nu corespunde cu ce scrie pe eticheta (banui ca a produslui)
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
La cele on-line e reglementat clar, 10 zile pentru retur fara a prezenta vreun motiv pertinent sau nu.
|
--------------------
.
.
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Returnat in Carrefour produs IT pe motivul "Alegere gresita" fara nici un comentariu, banii pe loc. Asta a doua zi dupa cumparare.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Totusi alea 3 zile nu cred ca se aplica pentru un produs "desigilat"... Sau da? Oricum, e suficient faptul ca nu corespunde cu eticheta, dar intreb si eu...
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Eu il deschisesem, l-am scos, cand l-am dat inapoi nici macar nu s-au uitat in cutie, cel putin de fata cu mine.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
david79 |
![]()
|
gata, s-a rezolvat.
am fost la selgros, imi dadeau banii fara probleme, dar mi-au propus sa incerc sa montez si un alt set si s-a potrivit. probabil asta pe care il luasem a fost ambalat prost, cred ca era ptr. roti pe 17''. deci produsul mi-a fost schimbat, multumesc celor ce mi-au raspuns. se poate inchide |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() |
--------------------
.
.
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Din cate stiu este un articol in legea protectiei consumatorilor in vigoare unde scrie ca orice produs poate fi returnat in 48 de ore de la cumparea lui fara a da vreo explicatie vanzatorului.
This post has been edited by SilviuB: 1 Dec 2008, 19:27 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
radian |
![]()
|
Cu conditita sa ai documetul fiscal cu care sa poti dovedi ca ai cumparat produsul din magazinul respectiv.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(SilviuB @ 1 Dec 2008, 20:56) Din cate stiu este un articol in legea protectiei consumatorilor in vigoare unde scrie ca orice produs poate fi returnat in 48 de ore de la cumparea lui fara a da vreo explicatie vanzatorului. Te inseli, intra pe ANPC.ro sa citesti un pic legislatia. This post has been edited by Jack Daniel's: 1 Dec 2008, 22:04 |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 07:04 |