EURONCAP introduce si protectia la impact din spate, Incepand cu feb. 2009
![]() ![]() ![]() |
EURONCAP introduce si protectia la impact din spate, Incepand cu feb. 2009
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mda au facut luna trecuta primele teste.....
ciudat este insa ca in europa aceste teste au fost introduse abia acum...in state se folosesc de vreo 5-10 ani.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Pai noi suntem mai de la tara asa si de-aia probabil
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Care noi ca-i vorba de toata Europa...
Eu zic ca-i un lucru bun ca masinile vor fi testate si la impact din spate. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Impactul din spate este o chestie care produce putin damage daca ai tetiere si scaunul ancorat bine in podea.
Eu am fost lovit in spate de o toanti care butona casetofonul cand am fost eu obligat sa opresc din scurt. Mi-a tras-o pe la 40 km/h si am avut senzatia ca a explodat o bomba cu hidrogen in portbagaj. Asa de puternic a fost socul si de tare bubuitura. Recensamant: Eu nimic. Prietena mea pe locul din dreapta statea aiurea pe scaun si s-a ales cu o durere la coloana in zona lombara Pasagerul de pe locurile din spate speriat de moarte si pentru ca nu a avut tetiera o durere cervicala care l-a tinut vreo saptamana. In schimb soferita care m-a lovit a fost bine tinuta de centura de siguranta iar capul s-a dus inainte si s-a lovit singura cu barbia in stern. Acuza dureri groaznice cervicale, a plecat de acolo pe targa in salvare si salvarea daduse drumu la sirene. Impactul a fost la viteza mica si nu s-a deschis airbagul soferitei. Daca se deschidea, probabil ca nu mai isi luxa gatul in halul ala. A fost prinsa si relaxata. Nu a vazut impactul venind sa se incordeze si ea. Pur si simplu butona casetofonul si bum. This post has been edited by Thanatos: 4 Dec 2008, 18:05 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE Five Indian cars fail global crash tests – Nano, Alto 800, i10, Polo & Figo Tata Nano scores zero stars in Global NCAP crash tests India Suzuki Maruti Alto 800 scores zero stars in Global NCAP crash tests India Hyundai i10 scores zero stars in Global NCAP crash tests India version of VW Polo sold without airbags scores zero stars in Global NCAP crash tests India Ford Figo scores zero stars in Global NCAP crash tests |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
dar vai.. fauve , hyundai si ford dau gherle asa de naspa la protectia la impact?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
asta denota faptul ca e greu sa faci dintr-o masina de gama superioara, una low-cost
|
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(aphophis @ 31 Jan 2014, 22:28) Postezi su tu sa te afli in treaba, ai citit ca nu au airbaguri? De aia au primit notarea respectiva, caroseria se comporta bine si la VW si la Ford, Loganul ar fi primit -1 stea daca ar fi testat-o fara airbaguri. Daca nici airbaguri nu are, si la 5800 de euro cat costa Polo Trendline in India, nu are nici ABS, ESP, centuri pirotehnice..toate astea conteaza la scor. Asa ca data viitoare gandeste inainte sa mai scoti cate o cugetare de genul celei de mai sus. This post has been edited by argon: 1 Feb 2014, 09:26 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
De unde stii ca punctajul mic e cauzat exclusiv de lipsa airbagurilor?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
La prima vedere, caroseria intr-adevar pare sa se comporte bine. Daca va uitati la crashtestul facut de EuroNCAP cu Polo 2009, caroseria pare sa se comporte la fel, evident apreciind ochiometric. Lipsa airbagurilor si a centurilor pretensionate fac ca manechinul sa se loveasca de volan si probabil si de partea de jos a bordului.
E posibil sa lipseasca si alte elemente de protectie, dar caroseria pare sa se fi deformat asa cum trebuie. |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Ssilviu, scrie în comunicat.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 1 Feb 2014, 12:08) Nu am zis exclusiv, toate elementele de securitate lipsa, nu doar airbaguri, ESP, ABS, lipsa Isofix, centuri pretensionate, Samd. La 5800 de euro cat imi iese transformat din rupii , au scos tot ce nu e 'necesar' . This post has been edited by argon: 1 Feb 2014, 15:13 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
pt. ca indienii se trantesc cam mult deolalta
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
E interesant ca de dragul de vinde pe piata din India, firme precum Ford, VW, Hyundai au riscat sa-si strice bunul renume facand masinile atat de nesigure.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pentru indieni sunt superok.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Corect. Avand in vedere cum sunt obisnuiti indienii sa circule cu trenul, masinile astea sunt chiar foarte sigure
![]() https://www.youtube.com/watch?v=PHelulhKe08 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Masina e aproximativ aceeasi ca pentru tarile cu apa calda.
E doar adaptata la nivelul de pret acceptabil din India, au fost scoase sistemele de siguranta care nu sunt obligatorii. Acu vreo 10 ani era si pe la noi Polo Happy fara ABS, doar cu 2 airbaguri parca, deci s-a mai vazut. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Acu' vreo 5 ani era treaba asta.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
argon |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 4 Feb 2014, 17:11) Masina e aproximativ aceeasi ca pentru tarile cu apa calda. E doar adaptata la nivelul de pret acceptabil din India, au fost scoase sistemele de siguranta care nu sunt obligatorii. Acu vreo 10 ani era si pe la noi Polo Happy fara ABS, doar cu 2 airbaguri parca, deci s-a mai vazut. Adica vreo 7 ani, ca acum 5 ani era obligatoriu ABS-ul si la noi. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Din 12.2008 e cotetu' de polo despre care vobeam eu.
This post has been edited by R19/16v: 4 Feb 2014, 20:23 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 19:44 |