DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> sudanezi la Timisoara

radian
post 16 Dec 2008, 17:52
Post #1

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Aproximativ 100 de refugiați sudanezi, majoritatea originari din Darfur, au părasit tabăra improvizată din deșertul irakian și se îndreaptă spre România, în cadrul unui program de reinstalare, a anunțat marți Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), citat de MEDIAFAX.

Un prim grup de 97 de refugiați s-a urcat la bordul unui avion cu destinația România și alte 42 de persoane îl vor urma luna viitoare, a relatat putătorul de cuvânt al UNHCR, Ron Redmond.

Acești refugiați au fugit din Sudan la sfârșitul anilor '80, dar situația lor în Irak s-a agravat puternic după invadarea țării de o coaliție condusă de Statele Unite, în 2003.

Ei au fost de atunci victime ale "violențelor, șantajelor, expulzărilor și agresiunilor", dar nu mai vor să se întoarcă în Sudan, potrivit UNHCR.

Refugiații sudanezi au încercat să părăsească Irakul, după ce 17 dintre ei au fost uciși de grupuri de insurgenți în perioada decembrie 2004 - februarie 2005, dar au ajuns din întâmplare în tabăra K-70, situată în deșert, aproape de Al Rutbah, la 75 de kilometri est de frontiera iordaniană, a explicat Redmond.

"Acolo, ei au fost expuși la condiții climatice severe și la hărțuiri din partea milițiilor", potrivit UNHCR.

Datorită unui acord dintre Guvernul iordanian și cel român, cei 97 de refugiați au părăsit capitala iordaniană Amman cu destinația România, unde vor fi primiți într-un centru de tranzit de urgență la Timișoara, înainte de reinstalarea lor definitivă.

Cotidianul ( http://www.cotidianul.ro/aproximativ_100_d...ania-67837.html )

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 16 Dec 2008, 19:16
Post #2

Membru autentic

From: TM

Si care e problema sau stirea asa de interesanta?! La TM este un centru de TRANZIT pentru refugiati din astia. Au fost si cateva sute de uzbeci . Au fost preluati de aici de alte tari dipuse sa le dea azil.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Marty
post 16 Dec 2008, 21:47
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pai da, ma, la Timisoara ii primesc, ii spala, ii tund, ii barbieresc, ii aduc la greutatea optima, ii imbraca cit de cit si ii pun pachet pentru Jermanea. Iar cind s-or apuca sa bage vastu' prin magazine p-acolo or sa zica ca-s romani, deh, vin de la Timisoara.wink.gif
Apropos de refugiati, imi povestea un elvetian cu taxu', patron de magazin de electrocasnice, a auzit de niste refugiati bosnieci pe nu stiu unde prin elvetia si a facut un transport cu niste televizoare mai vechi (dar functionale) pe care le avea prin depozit, vreo 30 de bucati. Camionul s-a-ntors indarat, incarcat cu aceleasi televizoare si cu un mesaj de la bosniecii respectivi: "Nu putem primi aceste televizoare intrucit n-au telecomenzi".

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Executron
post 16 Dec 2008, 22:56
Post #4

Membru fan UAP

From: Bucuresti

In Darfur (Sudan) este o situatie extrem de periculoasa si disperata pentru locuitorii fiind localizati in mijlocul unui razboi civil in care multe tari din cornul africii (cum este denumit) s-au implicat cu consecinte pozitive sau mai putin pozitive.

Instabilitatea in zona dominata intr-un fel de Etiopia care se afla in conflict cu Eritreea, Somalia, posibil Djibouti, Sudan etc a facut ca situatia sa fie extrem de tensionata si viata pentru locuitori extrem de grea.

SUA sunt implicate destul de puternic in zona (mai ales Somalia) dar in mod tipic este acolo nu pentru a ajuta oamenii sa treaca peste situatie sau pentru mentinerea pacii si pentru a aresta/captura membrii Al'Qaida ce se spune ca fac parte dintr-ul gruparea anti-guvernamentala ICU.

Mai multe detalii pe net.

Este foarte bine ca Romania se implica pentru a da o mana de ajutor unor oameni MULT mai saraci ca noi.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
bion
post 16 Dec 2008, 23:18
Post #5

Membru autentic

From: TM

Martinezule aia din bosnia veneau din fosta YU unde aveau TV color +telecomanda inca de prin 1972 cand deda Tito a obtinut-o pe cai diplomatice ( adk santaj) pe de gratis dela veru` Willy din Nemacka. Posibil ca unii dintre refugiatii aia bosniaci sa fi fost la"munca" si pin Svait(z)eria.
Referitor la aia de tranziteaza lagarele din RO din cate stiu beneficiaza de ceva fonduri ONU si sunt tinuti sub supraveghere ;unii de pe la capatul lumii nici nu prea stiu unde se afla(telul lor e GO WEST). Am avut de a face cu sutele de uzbeci care bungheau in cel mai bun caz trei vorbe rusesti si care la TM circulau cu autobuze speciale, insotiti etc....

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Markos
post 17 Aug 2014, 17:04
Post #6

fost programator

From: Scursurești Vale

Nu știu dacă mai sunt sudanezii-n urbe, dar cică o vor boicota țiganii avuți, pe motiv de persecuție sleep.gif

Romii spun că au tot dreptul ca o dată pe an să vină acasă și să tragă o petrecere pe cinste. Anul acesta numărul romilor de mătase care au venit în Timișoara a fost mai scăzut ca în alți ani. “Vă spun că foarte mulți nu au mai venit acasă în aceast an. Au preferat să plece în concedii în altă parte. Este ultimul an în care am venit și eu. Și ca mine sunt foarte mulți. Țiganii timișoreni nu au făcut niciun rău, unii încearcă să ne compare cu cei din Oltenia și din alte părți, unde toți sunt bandiți și interlopi. La noi toți au familii, sunt cetățeni onorabili în Germania și în alte țări. Dacă nu ar fi fost așa eram de mult închiși, pentru că în Germania legea e lege. În România, în schimb, toată lumea fură. De la cel mai înalt nivel la cel mai mic. Dar toți arată spre noi, când de fapt românii fură mai mult decât țiganii. Eu am plătit 500 de euro unui român numai să nu îmi fure mașina. Asta este realitatea. Sigur că e gălăgie la nuntă, dar toată lumea are dreptul să facă o petrecere după tradiția lor”, a mai declarat Nonu Cârpaci.

This post has been edited by Markos: 17 Aug 2014, 17:06

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 17:29
Forum Renault