Motor Wankel
![]() ![]() ![]() |
Motor Wankel
f_ionik |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 10 August 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition
|
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
ca sa primesti un raspuns la subiect, da-ti mataluta locatia
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca nu ai nici o sansa sa gasesti un motor cu piston rotativ in Romania. Sunt asa de rare masinile echipate cu tipul asta de motor incat nu cred ca ai vreo sansa.
Dar poti incerca pe la dezmembrari (mai mari). |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Motorul cu pricina al gasesti pe mai multe tipuri de mazda, chiar si mai vechi.
|
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca Mazda sunt singurii care produc masini cu asa ceva. Deci trebuie sa gasesti o mazda rx7 facuta praf pe la vreo dezmembrare (ca rx8 e prea noua si sunt doar vreo 3 la noi).
Deci sansele tale scad asimptotic catre 0 .. |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
rx7 parca nu avea motor rotativ .
rx6 si mai jos aveau. |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
motor wankel mai gasesti si pe lada zhiguli (parca asa se scrie). Aratau ca lazile normale (1200, 1500) doar ca erau pt kgb. Evident, nu stiu unde gasesti
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu pe Jiguli, pe Samara au pus un rotativ.
Edit tarziu: uite aici samara cu motor rotativ. Eu am zis de asta pentru ca este inca in fabricatie. Nu stiu daca se poate importa in Romania, dar nu strica o intrebare la dealer. Poate aduc si motoare. http://www.geocities.com/MotorCity/Speedwa...46/vaz2108.html http://www.monito.com/wankel/vaz.html Rotativul rusilor e similar cu cel de pe RX-7. This post has been edited by tatabobu: 9 Feb 2005, 10:51 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
http://digilander.libero.it/cuoccimix/ENGL...sse4(lada2).htm
mai multe detalii despre Lada Zhiguli cu motor wankel, si alte lazi cu motoare rotative |
--------------------
Dacia
1300
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
aloooo...
omul vrea sa stie UNDE gaseste motor rotativ, nu pe ce masina ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Ov |
![]()
|
pai mai intai tb sa stie pe ce masini se gaseste, ca sa stie unde sa caute
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Da' ce iti veni coane cu motoru' Wankel ca ma facusi curios? ce vrei sa faci cu el?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Cristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
O fi, n-o fi on topic, dar o zic:
![]() Nu ai spus cam ce putere ai nevoie. Daca nu e mare, atunci poti cauta motoare de barci (d-alea care se ataseaza in spate), chiar la mica publicitate. Un procent destul de mare din acestea au motoare Wankel, procent mult mai mare decat in cazul masinilor/motocicletelor. |
--------------------
Dacia
Solenza / Logan
- B
|
|
309 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 20 November 04 ![]() |
|
--------------------
Peugeot
309 GTI Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Mazda RX intotdeauna a avut motor rotativ.
|
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
309 |
![]()
|
|
--------------------
Peugeot
|
|
309 |
![]()
|
|
--------------------
Peugeot
|
|
tatabobu |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
309 |
![]()
|
Tare... mi-a placut!
![]() |
--------------------
Peugeot
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
tatabobu |
![]()
|
QUOTE(sstanescu @ 9 Feb 2005, 17:39) interesant.....se aude frumos motorul ala (vezi filmuletele) |
--------------------
DACIA
1300
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
nu i-ati raspuns, si nici pe el nu il doare asa tare...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
tatabobu |
![]()
|
Ba i-am raspuns! Poate suna la importatorul Lada sau Mazda, gaseste pe net contactele rspective, si poate intreba de un motor nou. Uzat la noi nu prea cred sa gaseasca.
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
LeMartin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 25 August 04 ![]() |
stiu ca e complet off-topic, dar nu m-am putut abtine...
A fost facuta pentru a functiona in Siberia MWAHAHAHAHAHAAA!!! ![]() Attached thumbnail(s) TUNING_NIVAMARCH2.JPG ( Size: 28.36k ) Number of downloads: 139 |
--------------------
Dacia
SLZ Europa 2004 alba
- B-XX-XHV
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ideea lui nu e rea:
Motoarele Wankel sunt mici ca dimensiuni si cilindree dar au putere mare O reteta de succes, dar au consum mare (17-35) si fiabilitatea lor e destul de problematica. Solutie: Cauta la dezmembrari Mazda RX-7 sau mai veche sau daca intr-adevar esti doritor du-te in Germania si adu una 1700 Euro de prin 80. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Lucian123 |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 9 Feb 2005, 19:49) Ideea lui nu e rea: Motoarele Wankel sunt mici ca dimensiuni si cilindree dar au putere mare O reteta de succes, dar au consum mare (17-35) si fiabilitatea lor e destul de problematica. Solutie: Cauta la dezmembrari Mazda RX-7 sau mai veche sau daca intr-adevar esti doritor du-te in Germania si adu una 1700 Euro de prin 80. Asta era la modelele mai vachi. RX-8 e cu totul altceva. |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
bzip2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Si as adauga la avantaje:
- foarte putine piese in miscare (in jur de 7), fata de 40 la un motor clasic - motor intr-adevar echilibrat, cu vibratii aproape inexistente - centru de greutate scazut al masinii, datorat formei motorului, care permite montarea lui mult mai jos - putere litrica foarte mare (din pacate nu si cupluk specific la fel de mare) - RX8-ul de ex. are 1.2 L (2 camere de 600cmc) si 240 si ceva de CP. dezavantaje: - nefiind folosit pe scare larga, dezvoltat continuu doar de Mazda (se pare), inca nu a ajuns la un nivel de fiabilitate comparabil cu motoarele actuale (probleme de etanseitate intre camerele de ardere...) - emisiile poluante sunt mai mari, dar se incadreaza in norme - consumul marisor, dar la 240CP nu mi se pare mult 14-15 % - NU ai alternative pe piata auto ... Bafta la cautat, si sa ne tii la curent ! |
-------------------- loose bits sink chips
|
|
f_ionik |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 10 August 04 ![]() |
Pentru autorul primului reply, sunt din Bucuresti.
Am mai intrebat si pe alt forum, dar acolo nimeni nu era interesat. ![]() Va multumesc pentru raspunsuri. Motorul de pe Mazda RX8 se gaseste in doua versiuni, ambele cu 2 rotoare a cate 654 cmc fiecare: - 192ps/141kW @ 7000rpm (7500 rpm max) 220Nm @ 5000rpm transmisie cu 5+1 viteze - 231ps/177kW @ 8200rpm (9000 rpm max) 211Nm @ 5500rpm transmisie cu 6+1 viteze Stiu ca diferenta dintre ele este legata de presiune, dar nu m-am documentat despre ce este vorba. This post has been edited by f_ionik: 10 Feb 2005, 00:20 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:48 |