Trepidatii!
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii!
llmihai |
![]()
|
||
![]() suparatu Group: Members Posts: 175 Joined: 27 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|||
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
avansul prea mare cumva?
Nu cumva o simti ca te scutura? This post has been edited by Mr_Devil83: 3 Jan 2009, 22:20 |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
llmihai |
![]()
|
Se simte ca si cum ar topai, nu stiu ce sa zic de avans.E pe injectie si nu am fost niciodata cu ea la tester.
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Ah, nu vasusem Li-ul
![]() Nu stiu ce sa zic, du-o la un tester si vezi ce zic aia. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ii dai de cap, sa-mi zici si mie, am exact aceeasi problema.
Din ce am mai vazut/auzit: fie un tampon motor prost, fie jenti patrate (dar zici ca nu-i cazul aici), fie planetare (cazul lui tata, trepidatia a disparut dupa ce le-a incarcat). |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
iti face intre 75-85 si dupa aia dispar?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
mmm...nu stiu cum face la initiatorul topicului, dar la mine cam da. in plaja asta topaie constant; dupa ce trec de ea, face intermitent, avand o anume repetitivitate (topaie cam vreo 10 secunde, isi revine, merge vreo 20 secunde, iar incepe, cel puntin asa estimez eu).
|
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
llmihai |
![]()
|
La mine topaie doar la 65-70-75 dupa care incepe si dispare.O planetara am incarcat-o dar nu sa cunoscut nici o diferenta.
La vara o s-o desfac si cea de-a doua sa vad cum se comporta. Daca a mai avut cineva asemenea probleme sa posteze. Multumesc. |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
ct_71_ccl |
![]()
|
![]() ct_71_ccl Group: Members Posts: 195 Joined: 3 February 07 From: constanta ![]() |
salut!
de la planetare e toata treaba(daca jantele si cauciucurile ok-echilibrate si fara jante patrate).problema asta am avut-o si eu si dupa ce am schimbat planetarele a disparut.spor! |
--------------------
dacia,renault
logan,clio
1,2 16 v - 2011;1,6 16 v - 2009
- ct 72 ccl,ct 71 ccl
|
|
cagulaa |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 24 September 08 From: Topoloveni ![]() |
oare sa aiba ceva si bieleta?///???
|
--------------------
dacia, Renault
1310, Clio Estate Dynamique 1,5 dCi 85 CP
1997
- @%& Totul trece, dar nu totul se uita!!!
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
am si eu aceeasi problema...da trepidatia nu pare sa fie de la roti sau de la planetare....mai drgraba e de la esapament.adica yo asa cred:D:D:D:D:
<span class='edit'>7 Jan 2009, 13:43:</span> cred k nu sta bine prins esapamentu si din cauza lui trepideaza toata masina pe dedesupt....parerea mea....poate mai vin si altii cu idei.... This post has been edited by gaboru4all: 7 Jan 2009, 13:44 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2008
- IF 11 RDU Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
NICK82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 20 November 07 ![]() |
Si eu am o problema asemanatoare la masina.La anumite turatii trepideaza ,dupa care trecand de aceste turatii...nu mai trepideaza.
Ma hotarasem sa fac echilibratul rotilor,dar cel de acolo mi-a spus ca daca volanul nu se misca cand trepideaza,nu necesita echilibrarea. As face geometria,desi nu sunt sigur ca asta ar rezolva problema. Cat despre esapament,nu credca acesta sa aiba asemenea efect asupra masinii sa o faca sa trepideze. |
--------------------
Dacia
Berlina
1999
- ph-xx-yyy
|
|
cagulaa |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 24 September 08 From: Topoloveni ![]() |
sa nu atinga galeria de scut, sa nu se fi slabit scutul, la mine se aude cand iau piciorul de pe acceleratie, si ma crizeaza
|
--------------------
dacia, Renault
1310, Clio Estate Dynamique 1,5 dCi 85 CP
1997
- @%& Totul trece, dar nu totul se uita!!!
|
|
llmihai |
![]()
|
Ce pot sa aibe planetare,ca sa trepideze asa?
Nu imi troncane nici una. |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
intre 75-85 intra caroseria in rezonanta.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 8 Jan 2009, 15:30) la mine intra caroseria in rezonanta la orice viteza ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
QUOTE(baranga @ 9 Jan 2009, 11:37) la mine intra caroseria in rezonanta la orice viteza ![]() ![]() ![]() lasa ca acum ai tobe sport ![]() |
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
eu cu vechiul motor pe care l-am avut pe masina, la fel mi se intampla, dar cand l-am dat jos, am vazut de ce. cateva arcuri de la discul de ambreaj sarisera din locul lor, s-au desprins dintr-o parte,deci nu isi mai faceau treaba.
am citit pe urma intr-un manual de dacia si (foto): nu prea se vede, dar citez ce scrie acolo, un alineat "Discul de ambreaj este prevasut cu un sistem de amotizare a vibratiilor torsionale ale arborelui cotit al motorului.(...) astfel exista posibilitatea unei miscari relative prin intermediul arcurilor elicoidale (cele de pe disc)" This post has been edited by badboy_marius: 9 Jan 2009, 17:40 Attached thumbnail(s) Pag.106_107.jpg ( Size: 380.47k ) Number of downloads: 303 |
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
jcdenton |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 1 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Vin si eu cu aceeasi problema: "topait" intre 75-85km/h. Pana acum:
- am schimbat 4jante+cauciucuri de pe masina veche (care avea aceleasi manifestari) - 2 echilibrari la 2 vulcanizari diferite - geometrie ok - schimbat jante pe fata cu 2 buc. noi-noute Rezultat ZERO. Cauciucurile au cam 1.5 ani si ~20.000 km, nu prezinta probleme. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2010
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
am scris eu mai sus o posibila cauza. nu credeti ca poate sa fie si de acolo? la mine cel putin...asa a fost, din pacate
|
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
salut!
Am si eu aceeasi problema la Daciuta mea, mentionez ca am facut geometria rotilor, echilibrare si schimbat cauciucuri. Am observat o diminuare in trepidatii, dar nu s-a remediat problema. Ce ziceti, planetarele sa fie? |
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
pentru cei ce au schimbat ambreiajul: verificati cutia sa fie bine prinsa de motor, cu TOATE suruburile stranse (am patit-o)
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
llmihai |
![]()
|
Salutare.Revin cu aceesi problema.Mai nou am observat ca imi trepideaza si pe la 30-40km/h.Poate sa fie de la planetare?
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
NICK82 |
![]()
|
Am facut echilibrare la roti...si trepidatiile ink nu au disparut.
Banuiala mea este ca acestea vin de la ansamblul ambreiaj -cutie de viteza. Daca cineva a avut asemenea probleme si le-a rezolvat astept sugestii. |
--------------------
Dacia
Berlina
1999
- ph-xx-yyy
|
|
llmihai |
![]()
|
Tu ai trepidatii sau topaie??
La mine se simte cum topaie.Si am cumparat cauciucuri noi, echilibrat roti, verificat genti si tot degeaba. |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
NICK82 |
![]()
|
miscari stanga -dreapta.
|
--------------------
Dacia
Berlina
1999
- ph-xx-yyy
|
|
jcdenton |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 1 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu informatii proaspete culese de la un sofer mai "mecanic" decat noi; explicatia data de el mi se pare cel putin plauzibila: problema este echilibrarea, care nu se face pe gaurile de la prezoane (care sunt "centrate" corect relativ la janta) ci pe gaura centrala, care in majoritatea cazurilor nu este centrata bine.
Solutia e echilibrarea pe gaurile de la prezoane; daca cineva stie unde se poate face treaba asta in Bucuresti, il rog sa ne impartaseasca si noua informatia. This post has been edited by jcdenton: 21 Jan 2009, 12:30 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2010
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(jcdenton @ 21 Jan 2009, 12:29) Revin cu informatii proaspete culese de la un sofer mai "mecanic" decat noi; explicatia data de el mi se pare cel putin plauzibila: problema este echilibrarea, care nu se face pe gaurile de la prezoane (care sunt "centrate" corect relativ la janta) ci pe gaura centrala, care in majoritatea cazurilor nu este centrata bine. Daca stai sa te gandesti un pic treaba sta cam asa .. gaurile de la prezoane sunt date si ele pe un anumit diametru , diametru care este si cota de divizare fata de centrul gaurilor prezoanelor ( centrul gaurilor prezoanelor este pe acel diametru ) Atat centrul gaurii centrale cat si diametrul de divizare pe care se afla centrul gaurilor prezoanelor este acelasi deci dpdv al meu nu este plauzibila explicatia respectivului .... ![]() Eventual apar probleme datorita aparatului cu care se echilibreaza Atasez si un desen la ceea ce am scris mai sus ... This post has been edited by Minel: 21 Jan 2009, 13:47 Attached thumbnail(s) Explicatie.JPG ( Size: 40.18k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 14:56 |