MicroATX - ajutor carcasa, cine stie sa desfaca conserva?
![]() ![]() ![]() |
MicroATX - ajutor carcasa, cine stie sa desfaca conserva?
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca se desface ceva mai dificil. Miscarea e ceva de genul asta:
-apuci ferm lateralele cu palmele -o asezi cu cenzuratul in jos (sursa) -smucesti tabla in sus Daca nu merge repeta smucitura. Astea sunt o pacoste de desfacut. Dar stai sa vezi in momentul in care trebuie sa o bagi la loc... |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit, mersi.
Am o rugaminte la moderatori, daca se poate, inca nu inchideti topicul . Formatul asta microATX e de cosmar, s-ar putea sa mai am nedumeriri prima intrebare: Ce placa recomandati? Cum se pun placile PCI? Cele normale nu incap! Am musai nevoie de modem de dial-up . Parca nu-mi convine sa dau un milion in plus pentru unul extern This post has been edited by Ake: 10 Feb 2005, 21:28 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
bzip2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca te gandesti la P4 primul lucru care trebuie sa-l faci e sa schimbi sursa (banuiesc ca acolo nu a fost ceva mai mult de PII/Celeron/AMD ceva, iar de obicei desktop-urile nu au surse prea mari). Iti trebuie o sursa ATX12V, nu numai cu alimentarea aia patrata pt. P4, dar si sa poata scoate vreo 7-8A.
Pt. placa (de baza) - e microATX btw, arunca un ochi aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=12392 Placile PCI full-length inteleg ca nu incap ? nu toate sunt lungi - daca vrei iti pun o poza cu o placa video PCI, de lungime maxima ![]() pt. modem, unul intern pe PCI te rezolva... |
-------------------- loose bits sink chips
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
cred ca cea mai cinstita idee ar fi sa te duci frumusel sa vinzi carcasa aia si sa iti iei una asa cum trebuie
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca te uiti pe carcasa ai loc de 4 placi. Acum tre sa vezi daca iti intra cu placa aia (adica daca ai sloturi PCI pe ea).
Daca vrei sa pui P4 in ea iti trebuie neaparat o sursa care sa iti tina procesorul, asa cum zicea bzip2. Oricum, ma indoiesc ca vei putea sa bagi si coolerul pentru procesor in carcasa aia...desi nu stiu cat de inalta e, dar daca procesorul e pe partea cu sursa, cum stiu ca se intampla destul de des la carcasele astea...s-ar putea sa ai probleme. Mai bine iti luai o carcasa normala.... Varianta cea mai simpla ar fi sa imprumuti o placa pci de orice fel (sunet, retea, modem) si sa incerci sa o vari acolo si sa inchizi carcasa... |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
eu iti recomand sa vizitezi un site(nu pot decat cu reclama)www.pcmadd.com. Gasesti acolo la pc extra cate ceva care s-ar putea sa te duca mai ieftin decat ce ai
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Sfatul cuiva care se ocupa de calculatoare de multi ani: Vinde carcasa aia si ia-ti alta.
A mea a costat 750k noua, cu tot cu sursa si garantie 1 an si mai si arata bine. Merg pe ea si placi miniATX si ATX, eu am un Biostar cu via kt400 + XP 2400+ si am loc sa ma misc in ea. Cauta si vei gasi. BTW: daca totusi te hotarasti sa o folosesti p'asta si te intrebi de ce ti se reseteaza calcuatorul cand are el chef si fara nici o logica, sa stii ca e de la sursa (600K la majoritatea magazinelor). |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Ake |
![]()
|
Unde s-o vand? crezi ca o cumpara cineva
![]() Vreau sa-i bag o placa microATX si un procesor mai putin energofag (CARE?) si s-o folosesc la chestii casnice. Net, Office, muzica, jocuri - (SolitaireType) . O sa-l foloseasca baiatul meu sau sotia. Nu-mi dau seama ce procesor e mai nimerit (trebuie sa faca putina caldura) intre Celeron si Duron. Placi gasesc pe ambele platforme la 50(+,- 10)$ si au sunet, video si LAN integrate. cateva au si USB2.0 (2-8 buc) Sursa e super stranie. Are cam 1/3 volum dintr-o sursa normala dar cica scoate 350W. !? Ce nu stiu eu si as vrea sa va dati cu parerea. Am deja o multime de memorii PC133 si PC 100. Nu stiu daca merg pe placile mai noi. Nu vreau sa cumpar alta memorie ca e prea scumpa. @bzip QUOTE(bzip2 @ 11 Feb 2005, 02:47) Pt. placa (de baza) - e microATX btw, arunca un ochi aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=12392 unde e microATX? placa ta? This post has been edited by Ake: 11 Feb 2005, 13:37 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
2 sfaturi:
- cauta placa cu memorii SDRAM. Va fi mai greu de gasit pentru ca majoritatea acum sunt cu DDRAM. Pe combinatia microATX+SDRAM la o mica cercetare nu am gasit nici o placa de baza (de fapt am gasit doar una cu SDRAM care era ATX). Sfatul meu este sa vinzi memoriile SDRAM (care din fericire inca se mai cauta si sunt destul de bine apreciate) si sa cumperi DDRAM - daca optezi pentru platforma Intel fereste-te de PIV Prescott (caracteristica principala 1 MB memorie cache) si de Celeron D - ambele au tendinta sa se supraincalzeasca pentru un plus mic de performanta. Multa bafta, Vlad P.S. Eu nu as fi cumparat in viata mea o asemena carcasa ![]() |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
am eu prescot de 2.4 si merge super e cumparat cu coolerul original(box), dar nu am avut prob. E mai cald decat altele, dar e ok. Am si carcasa de auminiu, asa ca...
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
bzip2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 September 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ake @ 11 Feb 2005, 13:26) [...] Vreau sa-i bag o placa microATX si un procesor mai putin energofag (CARE?) si s-o folosesc la chestii casnice. Net, Office, muzica, jocuri - (SolitaireType) . O sa-l foloseasca baiatul meu sau sotia. Pai atunci nu prea se justifica un P4 sau Celeron de P4 QUOTE Nu-mi dau seama ce procesor e mai nimerit (trebuie sa faca putina caldura) intre Celeron si Duron. Placi gasesc pe ambele platforme la 50(+,- 10)$ si au sunet, video si LAN integrate. cateva au si USB2.0 (2-8 buc) Duron-ul e hot, mai bine un Celeron. QUOTE Sursa e super stranie. Are cam 1/3 volum dintr-o sursa normala dar cica scoate 350W. !? Daca are si cativa ani buni carcasa aia, io n-as avea mare incredere in sursa. Oricum macar sa fie sursa ATX (dupa locurile de conectori PS/2 care se vad, asa ar trebui sa fie). QUOTE Ce nu stiu eu si as vrea sa va dati cu parerea. Am deja o multime de memorii PC133 si PC 100. Nu stiu daca merg pe placile mai noi. Nu vreau sa cumpar alta memorie ca e prea scumpa. @bzip2 unde e microATX? placa ta? Da, a mea. Desi pe site-ul Gigabyte zic a e ATX, mai degraba e mini/microtATX, pt. ca sunt placi ATX fullsize mai mari ca ea. Pai daca ai memori PC133/100i, si nu ai de gand sa le vinzi, atunci n-o sa ai probleme daca iti iei o placa cel mult generatie P3/Athlon/Duron, pt. ca deja de la P4/AthlonXP placile sunt numai cu DDR-SDRAM (exc. niste cazuri speciale de RIMM-uri). Deci oferta mea se pare ca pica. Bafta, ![]() |
-------------------- loose bits sink chips
|
|
Ake |
![]()
|
QUOTE(bj @ 11 Feb 2005, 14:15) P.S. Eu nu as fi cumparat in viata mea o asemena carcasa ![]() Pai tu crezi ca daca as fi vazut-o inainte as fi cumparat-o? Nu citisi ca am cumparat-o pe incredere ca fiind desktop ATX? . Am luat-o de la o prietena, mi-e jena s-o dau inapoi si de aceea vreau sa vad daca pot sa ma folosesc de ea in vreun fel. :Aici as fi avut nevoie de un smiley care-si da singur pumni in cap: Nu se paote pune unul? |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Pe carcasa aia cred ca ti-ar merge bine o VIA MVP3 sau Apollo Pro 133 (sper ca nu gresesc; aici vb din amintiri), si iti merge si memoria pe care o ai, insa vei folosi un procesor celeron de vreo 600 MHz (se preteaza destul de bine la overclocking) si asa te tine si sursa.
Altfel, schimbi tot, ca nu se merita. Daca ai SDRAM, vinde-l! Dpdv al raportului performanta/pret, NU se merita. Adica SDRAM e mai scump si muuult mai lent decat DDR. Un procesor rapid moare daca are SDRAM; o sa mearga poate la 60% din capacitate (maxim) pentru ca trebuie sa astepte dupa memorie. Gandeste-te si ca o placa de baza cu SDRAM e pe o tehnologie destul de veche si probabil nu va suporta mai mult de ATA 66 si atunci o sa-ti mearga si hardul incet. Si daca tot e o placa de baza mai veche, probabil o sa aiba AGP 1x sau 2x si atunci nu prea poti sa te joci pe el. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru o carcasa second iti recomand sa iti pui un anunt pe http://www.computergames.ro/forum/forumdisplay.php?f=42 . Sper sa nu fie considerata publicitate si am sa ma si explic: site-ul recomandat este o comunitate destul de bine conturata si de incredere in peisajul romanesc. Eu activez si acolo de vreo 2 ani si nu am avut motive sa ma plang. Liviu poate sa confirme (am vazut ca de curand e si el membru acolo).
In plus s-ar putea sa gasesti chiar un kit (placa de baza + procesor + eventual memorii) la preturi bune si de la oameni de incredere. Multa bafta! |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Ake |
![]()
|
Ok. problema s-a rezolvat.
Am gasit in debara prin cutiile cu piese vechi o placa Amptron cu un K7 la 1100 512 sdram . M-am chinuit ceva la montaj, am ars din greseala si un pendrive de 256. Acum am un calculator micut, care inauntru arata de parca l-ar fi calcat tractorul. Concluzii 1. Va recomand cu caldura acest model de carcasa in cazul in care vreti sa faceti un cadou dragut unui prieten pe care il suspectati ca va viziteaza nevasta cand sunteti in delegatie. In plus, puteti sa-i sugerati ca v-ar placea sa-l vedeti montat. Aveti toate sansele sa-l vizitati mai apoi la spitalul 9. Sau la spitalul de arsi daca aveti noroc 2. Daca aveti un prieten care vinde calculatoare (sau mai rau, ca mine, o prietena) spuneti-i ca va obliga de la firma sa cumparati din alta parte. Eu am terminat, multumesc tutulor! Se poate inchide. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 19:28 |