Din nou despre airbags..., (accident)
![]() ![]() ![]() |
Din nou despre airbags..., (accident)
roland |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.544 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
La taxi se poarta dezactivarea airbag-ului.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
roland |
![]()
|
Da, posibil... Acuma, daca a dat ala bine cu capul, o sa-i para rau ca l-a dezactivat... Mai ales ca se pare ca nu purta centura...
|
--------------------
.
.
.
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Eu as avea de punctat doua aspecte:
- daca nu purta centura de siguranta, e foarte bine ca nu s-a deschis airbag-ul, il putea omora (rupe gatul). Desi citisem pe undeva pe aici ca declansarea airbag-ului nu tine cont daca centura e pusa sau nu, poate cineva confirma? - Loganul e o masina cu garda la sol mai mare si are o tendinta naturala sa se "urce" pe cealalta masina in cazul unui impact frontal, caz in care (cred eu) deceleratia ar trebui sa fie mai moale (a se vedea http://www.daciaclub.ro/Renault-Espace-vs-...st-t137258.html , video postat de Stefan), prin urmare e posibil ca la cealalta masina sa se declanseze airbag-ul si la Logan nu. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
roland |
![]()
|
La primul aspect confirm, sigur sigur, nu se tine cont de centura. Nu exista senzor pentru asa ceva.
La al doilea aspect... deja e subiectiv, nu pot masura deceleratia si de aceea o sa iasa numai pareri. Nu am experienta in asa ceva incat sa spun, dupa cum arata masina, cat de tare a fost impactul (profesional vorbind). |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se poate specula la infinit.
Plusez eu: de unde stim ca nu era un Logan avariat si reparat fara airbaguri? Eu stiu 2 cazuri in care firma a decis ca sunt prea scumpe dar era nevoie de masini. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Se poate specula pe tema airbag; eu insa o sa ma refer la alte dou alucruri:
1. caroseria Logan-ului s-a comportat excelent: urmariti partea frontala deformata puternic (ceea ce e bine, caci se consuma energia de impact) si celula pasagerilor practic intacta. Bravo! 2. urmariti parbrizul deformat de loviturile cu capetele ocupantilor. Cu centuri probabil ca acestia ar fi scapat relativ ieftin din accident. Fiindca parbrizele cam sunt rezistente, nu vreau sa ma gindesc ce lovituri la cap au suferit ocupantii. Morala: purtati, fratilor, centura. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
roland |
![]()
|
Mda, recunosc ca am omis un aspect: sunt idioti care isi dezactiveaza airbagul sau isi repara masina si nu il mai pun. De ala ai nevoie o data in viata, poate, prefer sa stau pe tusa decat sa stiu ca l-am dezactivat dinadins.
|
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt mai idioti ca cei care pur si simplu nu au, e doar o chestie de bani.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Legat de purtarea centurii, taximetristii nu sunt obligati sa o poarte (prin lege), si nici nu o poarta. Asta induce si la client senzatia ca nu are rost sa-si puna centura.
Poate imi explica cineva care este motivatia legiuitorului pentru excluderea taximetristilor de la obligatia purtarii centurii. In alte tari cum este? Acuma referitor la airbag, eu din poze deduc ca trebuia sa sara dar nu a sarit. Sunt curios de ce, speculez ca Loganul a mai avut un accident in care a sarit si nu a mai fost inlocuit. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 27 Jan 2009, 18:54) La taxi se poarta dezactivarea airbag-ului. Care e motivul pentru care taximetristii il dezactiveaza? |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ca daca sare, le sparge bordu' si trebuie si inlocuit, cheltuiala suplimentara. Dar tinand cont ca nu prea poarta nici pasagerii centura, mai bine asa decat sa ia un airbag in freza. Parerea mea.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b64chr @ 27 Jan 2009, 12:41) Legat de purtarea centurii, taximetristii nu sunt obligati sa o poarte (prin lege), si nici nu o poarta. [...]Poate imi explica cineva care este motivatia legiuitorului pentru excluderea taximetristilor de la obligatia purtarii centurii. Au fost discutii aprinse la data realizarii legii privind necesitatea de a se putea misca liber si rapid conducatorii de taxi, pentru ca se lovesc de situatii periculoase, persoane agresive etc, iar centura de siguranta ar fi un pericol pentru viata lor, ca le-ar limita miscarile de autoaparare/fuga/etc. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
1. Daca ar fi avut centurile de siguranta, probabil ca scapau fara nicio zgarietura.
2. Cred ca taximetristii nu-s obligati sa poarte centuri pentru a scapa mai usor cand vrea vreun colorat sa-si spele sisiu-n ei. ![]() 3. De obicei firmele de taxi nu cumpara logan cu airbag in dreapta. 4. De cate ori ma urc in taxi (destul de rar, pentru ca nu-mi place stilul in care conduc dezaxatii astia - majoritatea, nu chiar toti) imi pun centura, chit ca se uita soferul (am vrut sa zic primatu', da nu zic) ciudat la mine. Pana una alta, CENTURAAAAAAAAAAAAAA!!! |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Normal ar fi clientul sa stea in spate !
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 27 Jan 2009, 13:12) Au fost discutii aprinse la data realizarii legii privind necesitatea de a se putea misca liber si rapid conducatorii de taxi, pentru ca se lovesc de situatii periculoase, persoane agresive etc, iar centura de siguranta ar fi un pericol pentru viata lor, ca le-ar limita miscarile de autoaparare/fuga/etc. A fost vehiculata chiar si propunerea de montare de geam antiglont, geam care ar fi dublat valoarea multor masini de taxi. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.544 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Shush @ 27 Jan 2009, 13:21) Normal ar fi clientul sa stea in spate ! Cum se sta in alte tari ...![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma scuzati ca-ntreb, da' io-s mai prostovan in ceea ce priveste Loganu', da' nu cumva trebuie sa ai centura pusa ca sa-ti pocneasca airbagurile?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
nu
|
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Am vrut sa urc intr-un taxi in fata, dar soferul m-a indrumat politicos spre un loc in spate. De fapt am patit asta de doua ori. De atunci ma urc direct in spate, cand circul cu taxi-ul.
This post has been edited by bendix: 27 Jan 2009, 15:53 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
stifler_cale |
![]()
|
![]() cine-i bun,e prost...e definitie... Group: Members Posts: 174 Joined: 28 September 07 From: Alba Iulia ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
2007 abs plus
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
QUOTE(os @ 27 Jan 2009, 11:53) 2. urmariti parbrizul deformat de loviturile cu capetele ocupantilor. Cu centuri probabil ca acestia ar fi scapat relativ ieftin din accident. Fiindca parbrizele cam sunt rezistente, nu vreau sa ma gindesc ce lovituri la cap au suferit ocupantii. Morala: purtati, fratilor, centura. sa nu uitam ca de curand poetul Grigore Vieru a murit exact din aceeasi cauza ![]() |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(Bulldog @ 27 Jan 2009, 13:02) Ca daca sare, le sparge bordu' si trebuie si inlocuit, cheltuiala suplimentara. Dar tinand cont ca nu prea poarta nici pasagerii centura, mai bine asa decat sa ia un airbag in freza. Parerea mea. al dracu bord, casant mai e ![]() ca or fi degeaba capacele alea pe care scrie SRS Airbag, alea raman acolo si bordu se sparge... foarte... gandita faza ![]() This post has been edited by SSilent: 27 Jan 2009, 21:37 |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu toate masinile au acel capac. Si nu vb-eam doar de Logan
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi-au sarit airbagurile la golf 5.
Morala: a sarit cel din stanga..da aveam centura pusa..dar a sarit si cel din dreapta si nu era nimeni acolo. airbagul din dreapta a crapat plansa bord..deci nu cred ca la loganul are materiale mult mai bune decat golful astfel incat nicioadata nu o sa crape plansa. Cat despre pus/nepus airbagurile: daca trebuia sa platesc din buzunar reaparatiile recunossc cinstit ca nu ii puneam airbagurile. Nu din zgarcenie ci pentru ca reprezinta mai mult de 30% din valoarea masinii, si avand nevoie de masina intai as fi reparat-o ca sa pot sa merg sa-mi fac treaba si cand as fi avut bani le puneam. |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
La Logan airbagul dreapta nu e "ascuns" sub bord, ci e piesa sa spun asa separata, capacul care crapa in caz de declansare facand parte din ansamblul airbag, nu din bord.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
rbu_tuninq |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 December 06 ![]() |
la logan ...airbag ul soferul cum se deschide ?...pot pun piele pe mijlocul volanului..partea cu DACIA si airbag ?
|
--------------------
dacia
LOGAN
2005 preference +++
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
nu
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(rbu_tuninq @ 23 Feb 2009, 16:26) la logan ...airbag ul soferul cum se deschide ?...pot pun piele pe mijlocul volanului..partea cu DACIA si airbag ? nu stiu exact cum influenteaza, se rupe ori in margini ori in mijloc, dar oricum eu nu as recomanda DELOC sa pui orice pe suprafata aibagului. oricum ce sa le faci daca nu poarta centrua, loganul se comporta bine la impact la viteze normale, deci centura putea face diferenta de a se da jos putin scuturati, sau cu pelvis rupt, contuzii, coloana vertebrala rupta etc. si sandero (parca sunt aceleasi scaune ca la logan) am auzit ca a luat "average" la whiplash (care isi tin tetierele restu ...). loganul nu are senzor de presiune pe scaun, daca e prea scund/ la centura daca nu o poarta sa nu declanseze ? ca am auzit ca iti rupe coloana daca lovesti airbagul fara centura oricum o singura morala la poveste, purtati centura. This post has been edited by emil_t: 23 Feb 2009, 16:59 |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:20 |