Faruri ca noi!, Demontare/montare sticla.
![]() ![]() ![]() |
Faruri ca noi!, Demontare/montare sticla.
Marco24 |
![]()
|
||
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|||
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
super tutorial asa da colegi forumisti
![]() ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Si oglinda farurilor se poate schimba/reconditiona??
This post has been edited by ionut.tanase: 3 Feb 2009, 11:22 |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Oglinda nu prea cred ca se gaseste de cumparat, mai mult ca sigur nu. De reconditionat cred ca s-r putea cu u spray special sa se aplicde din nou luciul acela... cred ca se gaseste pe piata asa ceva.
Marco cat ai dat pe sticla de la faruri? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
QUOTE Cele 2 sticle au costat 50 ron |
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 3 Feb 2009, 12:05) Oglinda nu prea cred ca se gaseste de cumparat, mai mult ca sigur nu. De reconditionat cred ca s-r putea cu u spray special sa se aplicde din nou luciul acela... cred ca se gaseste pe piata asa ceva. Marco cat ai dat pe sticla de la faruri? Spray special nu exista, ce vezi tu acele Crome efect sunt proaste tare. Oglinda nu se poate "reconditiona". Daca ai probleme cu oglinzile schimba farurile cu totu... |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Da stiu ca sunt proaste... aceeasi problema e si la stopuri, cand am curatat zona aceea cromata, daca dadeam mai tare cu carpa se stergea cu totul si ramanea culoarea plasticului. Pentru cine nu stie un far nou costa intre 90-130 roni.
This post has been edited by Maskatu: 3 Feb 2009, 12:49 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
Nu recomand sa vopsiti oglinda. Incercati s-o curatati. Daca nu merge mai bine cumparati un far nou sau incercati la dezmembrari.
This post has been edited by Marco24: 3 Feb 2009, 21:36 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Problema nu era la ghilimele, ci faptul ca raspunsul la intrebarea lui Maskatu era in primul tau post.
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
QUOTE(Marco24 @ 3 Feb 2009, 14:07) ..nea' Zanga, am pus sticle in ghilimele daca esti asa sensibil. Nu recomand sa vopsiti oglinda. Incercati s-o curatati. Daca nu merge mai bine cumparati un far nou sau incercati la dezmembrari. greu al naibii cu cititu asta... omu iti facuse un bine si ii aratase altuia ca trebuie sa citeasca mai bine tutorialu si tu sari la el... misto... sau nu are nimeni dreptu de a posta raspunsuri aici? si vrei tu sa demonstrezi ca le ai pe toate sau ce? sau poate vrei si tu drepturi de moderator pe topicu asta si nu stii cum sa faci. |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Marco24 felicitari in primul rand in al doilea rand se pune putin silicon pentru ca surplusul pe interior sa fie foarte mic atunci cand sticla e presata pe plasticul farurilor. Pentru curatare nu recomand carpa uscata sau pensula ci mai degraba folositi aer comprimat de la un compresor care da 3-4 atmosfere. Si daca tot se ia sticla de la stopuri se investeste in leduri smd de inalta intensitate si gata.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Marco24 |
![]()
|
Off:
Mi-am cerut scuze fata de Zanga, a fost gresala mea. Tester..tu ce faci aici, esti avocatul poporului...omul se poate apara si singur. Nu am toate raspunsurile si nici moderator nu vreau sa fiu, poate vrei tu!!! Oare de ce-mi bat eu capul cu oameni ca tine(daca vrei sa-mi reprosezi ceva, sau poate sa ma injuri, scrie pe privat). ![]() P.S. Multumiri : ti3sto si djasu 82(si nu numai) ![]() L.E. Acum am vazut ca Tester este compatriotul lui Zanga..asa se explica. ![]() This post has been edited by Marco24: 3 Feb 2009, 22:25 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
ma uit pe site-ul asta prin topicuri si mereu vad ca cineva se contrazice cu cineva.oameni buni forumul asta e facut sa ne ajutam intre noi nu sa ne certam sau mai rau sa ne injuram.daca aveti ceva de rezolvat treceti la cafenea sau pe privat si lasati topicurile "curate".scuze de off topic da nu se mai poate
![]() * voi de ce credeti ca au inchis topicul "diferente intre logan si dsn" precum si alte topicuri??? ![]() ![]() This post has been edited by ianys_andrey: 3 Feb 2009, 22:00 |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ma scuzati ca intervin pe aria SuperNovei, dar pe aria de la Solenza nu am gasit asa ceva. Stiti cumva daca se gaseste sticla de far si pentru Solenza? In Mangalia am intrebat azi si nu au.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Marco24 |
![]()
|
...mare adevar graieste ianys_andrey.
Iulikk ai p.m. |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Am primit. Multumesc frumos pentru ajutor.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(ianys_andrey @ 3 Feb 2009, 21:59) ma uit pe site-ul asta prin topicuri si mereu vad ca cineva se contrazice cu cineva.oameni buni forumul asta e facut sa ne ajutam intre noi nu sa ne certam sau mai rau sa ne injuram.daca aveti ceva de rezolvat treceti la cafenea sau pe privat si lasati topicurile "curate".scuze de off topic da nu se mai poate ![]() * voi de ce credeti ca au inchis topicul "diferente intre logan si dsn" precum si alte topicuri??? ![]() ![]() Ei hai mai andrei...de ce au inkis topicul cu diferentele.....Ala a fost un topic in care oamenii sa se laude cu masinile lor.Poti sa recitesti topicul si vei vedea ca doar 2-3 posturi au respectat tema topicului.Si oricum topicul ala nu avea nici un rost.Cel mult te puteai amuza pe seama posesorilor de logan care sareau ca arsi cand le spuneai ca super-nova este mai buna ca Loganul(masina comparabila cu marci de renume gen...audi..vw....mercedes...bmw si multe alte dupa parerea lor) Spre deosebire de topicul cu diferentele asta este foarte util.Ai ce invata din el. Felicitari celui care a facut tutorialul.Am mai vazut unul asemnator despre antifonare(zeci de poze care iti aratau ce ai de facut pas cu pas) ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Marco24 |
![]()
|
..sa-ti fie cu folos Iulian
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
valetin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 February 09 ![]() |
Buna tuturor celor care scriu aici si manifesta grija in ceea ce priveste starea tehnica a masinilor folosite. Si eu utilizez o supernova rapsodie luata ca backup car in 2002 si care are doar 180.000 km pana acum . nu este singura masina pe care o folosesc dar este cea mai "surprinzatoare" ca dinamica. Evident problemele de rigoare in ceea ce priveste caroseria dar in rest ok. si-a meritat banii (cei putini). Motorul si-a facut treaba cu prisosinta. si inca mai face acest lucru. De mentionat ca reviziile le-a facut doar la service. Catalizatorul a crapat si el. S-a topit pur si simplu obturand evacuarea. Acum merg fara dar la sfarsitul lunii tb sa montez unul nou pt ca voi merge la ITP.
Merg f mult seara si noaptea. calitatea functionarii instalatiei de lumini ma intereseaza in mod special. Ma intereseaza reconditionarea farurilor DE UNDE AI CUMPARAT STICLA PT FARURI !!! Ca niciodata nu gasesc asa ceva. Sunt cateva chestii pe care le schimb mereu la aceasta masina. Cauciucuri, FARURI si PROIECTOARE ! pt ca sar pietre si mi se sparg tot timpul. ![]() La un moment dat ma intrebam daca nu se gasesc faruri cu sticla ranforsata cu kevlar ![]() ![]() Dar stiu ca singura varianta este sa am un set de rezerva in portbagaj. Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara sticla de faruri si de proiectoare ca m-am saturat sa cumpar lunar faruri si proiectoare complete. Preventiv am montat suplimentar un set de proiectoare cu lupa sub bara din fata pt a avea un sistem de rezerva cand mi se sparg proiectoarele de ceata. Nu le folosesc decat pe ceata si s-au dovedit extrem de utile in anumite momente . singurul repros adus ar fi ca difuzeaza prea mult. ... si nu sunt etanse ![]() ma bate gandul sa montez la faruri o instalatie de curatare in mers pt ca am uzat balamaua de la portiera stanga de cate ori am coborat iarna aceasta sa sterg farurile. Inca o intrebare: Unde gasesc chedere de prtbagaj ? ca la mine la galati nu gasesc. In rest mai pot spune ca i-am adus mici imbunatatiri de genul: stergatoare mai lungi bosch pt vant frontal plus alte doua seturi de rezerva in portbagaj (in caz de furt), cauciucuri 175/75/R13 (de iarna) , duralube, prize multiple de bricheta cu invertor 220V , detector radar , gps si alte chestii utile la drum lung. 10 Feb 2009, 22:29: MINUNEEEE AM GASIT STICLE PT FARURI SI PROIECTOARE ! Ca sa fiu sigur ca nu mai caut si data viitoare mi-am luat 2 de dreapta (ca sa schimb imediat o sticla) si unul de stanga + 2 de proiector ceata (st+dr) Am copiat postul lui Marco24 pt a pune in practica metoda sa. siliconul il am deja. Urmeaza sa schimb si parbrizul, sa rezolv cu petele de rugina si apoi o vopsea... sa schimb amortizoarele pe fata (sunt f moi) si are un comportament aiurea la mici denivelari... This post has been edited by valetin: 10 Feb 2009, 22:29 |
--------------------
SuperNova
Rapsodie in blue
2002
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Salutare!
Colegu' Marco24! sticla la farul din dreapta este cam matuita(relativ)...ala din stanga nou! Crezi ca as putea sa desfac sticla de la far si pana la a cumpara una noua , as putea-o reconditiona pe cea existenta....cu ajutorul pastei de polish pentru GEAM! Parerea ta? Salut! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
Marco24 |
![]()
|
S.Alex-F...nu stiu ce sa zic de pasta, nu am folosit una sa vad cum actioneaza. Poti incerca daca ai pasta...daca nu, pentru 25 ron eu zic ca nu merita efortul cu polish-ul(mai ales ca vrei sa dai jos sticla).
P.S. Mi-a ramas sticla de pe dreapta si arata binisor..daca o vrea cineva din zona i-o ofer gratuit. This post has been edited by Marco24: 10 Feb 2009, 23:44 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
tatuci |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
imi aduc si eu contributia cu cativa ani mai tarziu
![]() pentru refacerea oglinzii (in special pentru stopurisi pozitie) am curatat plasticul bine cu alcool l-am uns cu vaselina si am "tapetat" toata zona cu foaie de aluminiu cu partea mai lucioasa catre exterior (din aceea foosita in bucatarie). un vecin a apelat la o banda de aluminiu folosita de regula ca banda conductoare prin electronica si a avut rezultate putin mai bune (dar am intles ca este destul de scumpa se poate incerca varianta asta si pentru faruri desi nu sun pe deplin satisfacut de rezultate (temperatura generata de filament nu ar fi o problema pt folia de aluminiu bine lipita dar varianta ramane ca o ultima alternativa pentru cei care merg in special prin oras, de dragul itp....) |
--------------------
Dacia
1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014)
1991/ 2001/ 2014
- B 84 TCI, B 47 BWU Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
|
|
valetin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 February 09 ![]() |
AM SCHIMBAT GEAMUL ! la farul dreapta.
Absolut totul s-a derulat conform pasilor sugerati de marco24. Mosule, a mers f usor . cu mentiunea ca masticul acela este relativ dificil de curatat. am incecat sa indepartez cat mai mult din el. putin a ramas pe toata lungimea, dar din avion nu se vede. Am folosit pt etansare silicon transparent pt baie. Am folosit o cantitate "relativ rezonabila" de silicon pt a nu avea refulare in exces si pt a nu avea mult de curatat data viitoare ![]() ![]() Anyway, acum stiu ce am de facut si voi fi pregatit sa fac asta repede, fara a mai circula cu 7 straturi de banda adeziva transparenta pe gaura facuta de o piatra in sticla de far.Oricum , tb sa schimb sticla pt a trece la urmatoarea etapa: sistemul de spalare a farurilor, de care am intradevar mare nevoie. Legat de reconditionarea oglinzilor de far sau de stopuri si semnalizari diverse, eu as folosi poleiala de ciocolata deoarece nu este mata precum folia de aluminiu alimentara. Si entuziasmezi toata familia pt asta , cu conditia sa nu fie interdictie la produs ![]() This post has been edited by valetin: 22 Feb 2009, 23:39 |
--------------------
SuperNova
Rapsodie in blue
2002
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
la mine farul din dreapta e mai negricios..am sanse sa pot curata sticla pe interior daca desfac farul? ..ma gandesc ca numa mizerie poate fi pe sticla in interior..nu? grila.JPG ( Size: 187.94k )
Number of downloads: 2842
|
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
ala e farul din stinga
![]() daca e numai mizerie ar trebui sa mearga . dar trebuie vazut si pe unde a intrat ca e cam mare diferenta . daca nu , scoti sticla si o pui inapoi . e cit se poate de usor . si daca tot scoti farul e pacat sa nu o iei jos avind in vedere ca nu dureaza mult si poti curata mult mai usor interiorul. |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
*stanga scuze
![]() This post has been edited by pician90: 16 May 2010, 12:59 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
danimarconi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 29 April 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Mare domn esti Marco24. Am citit instructiunile date de tine si am reusit sa schimb sticla farului cu usurinta. Nu stiu cum ma descurcam daca nu scriai tu cum se face pas cu pas. Cred ca aia la service imi luau 50 ron pe putin manopera. Mersi.
This post has been edited by danimarconi: 6 Jan 2011, 13:36 |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
2002
- ....numere de HD...
|
|
vladb15zpr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 29 December 10 ![]() |
pentru a scoate farurile la o berlina din 2004 trebuie data bara jos pentru a scoate masca de fier, si apoi sa extrag farurile , sau masca de fier merge data jos fara sa mai dau bara?
|
--------------------
dacia
1310 li
2004
- b193vld
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
Se gaseste pentru supernova sticla pentru faruri simpla fara acele dungulite de pe ea, sa fie ca la masinile straine simple?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:06 |