DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solenza second hand cumparata, lovita si reparata?!cum?

Marin89
post 9 Feb 2009, 20:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut! Vin si eu cu o intrebare la voi cei care v a pricepeti mai bine la solenze mai exact pe partea de tinichigerie ;un prieten fiind entuziasmat de solenza mea si-a cumparat si el o solenza de la cineva scala full metalizata perla si nu a observat ca masina care urma sa devina in proprietatea lui lucru care s a si intamplat a fost lovita si reparata, lucru constatat de mine cand am vazut-o datorita spatiilor inegale dintre capota si aripa la prima vedere ,iar apoi am observat pe contraaripa in interior ca are o dunga ,o cuta,sau mai bine zis model din fabrica care a fost atins si el in urma impactuluidar din interior este lovit sa zic asa dar care a ramas nereparat de catre cei care au facut reparatia si ma mira foarte mult acest lucru cum ne nu s a putut repara si acea indoitura de pe contraaripa din zona surubului de prindere a aripii pe interior?
La nuanta vopselei nu se cunoaste diferenta de culoare fata de restul masinii

Sincer am mai vazut solenze in targ care au fost lovite cu aceasta indoitura pe contraaripa care dupa ce au fost reparate in urma accidentului acest lucru s a omis de catre mecanici sau poate nu s- a putut repara .

El s a speriat cand a vazut acea indoitura crezand ca masina a fost lovita rau si nu i venea sa creada nici lui si nici mie cum de a fost afectata zona aia din interior pare lovita cu un baros dar din interior .Eu i-am zis ca nu a fost lovita rau deoarece contraaripa se inlocuia in cazuri grave.
VA las sa va dati cu parerea si voi din poza de mai jos scuzati calitatea
Masina nu are alte probleme are carte service, unic proprietar ,facturi revizii la zi

10 Feb 2009, 14:56:
nu are nimeni o parere??

This post has been edited by Marin89: 10 Feb 2009, 14:56

Attached thumbnail(s)
16_12_08_1627.jpg ( Size: 44.28k ) Number of downloads: 1003
16_12_08_1627.jpg ( Size: 20.75k ) Number of downloads: 1055

--------------------
DACIA SOLENZA 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NYCKO22
post 10 Feb 2009, 20:09
Post #2

Membru autentic

From: bacau

adevarul este ca din pozele tale nu poti distinge nimic !!!! te rog sa pui poze mai clare sau cu o rezolutie mai buna !!!!!

This post has been edited by NYCKO22: 10 Feb 2009, 20:09

--------------------
dacia solenza clima 2004 - bc-79-lex
virusat de masini !!!
+
razvancaine
post 11 Feb 2009, 10:33
Post #3

Membru incepator

From: bucuresti

parerea mea este ca daca lonjeroanele sunt k nu este nici o problema.o bara,o aripa,un semnal,far in bucuresti sunt consumabile smile.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
Marin89
post 11 Feb 2009, 12:09
Post #4

Membru incepator

Dar stie cineva de ce nu s-a putut repara si aceasta indoitura de pe interior de pe contraaripa?aripa a fost schimbata,capota revopsita ...dar acolo contraaripa a ramas nereparata,oare nu se poate face?
De ce oare?

This post has been edited by Marin89: 11 Feb 2009, 12:11

--------------------
DACIA SOLENZA 2004
+
BoomPunk
post 11 Feb 2009, 14:01
Post #5

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Pai...orice se poate repara/schimba.Dar cred ca asta a depins foarte tare de ultimul proprietar,daca el s-o fi dus s-o repare la vreun service de cartier ca sa coste putin-se poate pune problema ca a lovit pe cineva,nu avea casco-implicit reparatii facute din buzunarul propriu.Atunci el o fi fost cel care a decis sa o lase asa,mai ales daca i s-o fi spus ca nu afecteaza cu nimic mersul masinii sau rezistenta ei.Cred ca acolo trebuia inlocuita contraaripa,care costa ceva bani,mai trebuia bagata manopera....chestii care costa si pe care fostul proprietar nu o fi considerat necesar sa le mai faca pe banii lui,daca tot mergea si fara.Dar...ceea ce-am scris eu e doar o supozitie,nu realitatea.Sau se poate sa fie...cine stie? smile.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
ursul_bipolar
post 13 Feb 2009, 11:19
Post #6

Membru autentic

Ce ai aratat tu in poza nu este o indoitura. Daca te uiti atent la fel este si in partea cealalta.
Deci nu este o problema!

--------------------
Toyota RAV4 HSD Elegance 2018
Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
+
sorin1983
post 13 Feb 2009, 11:25
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(ursul_bipolar @ 13 Feb 2009, 11:19)
Ce ai aratat tu in poza nu este o indoitura. Daca te uiti atent la fel este si in partea cealalta.
Deci nu este o problema!
*

poate a ta a fost lovita frontal smile.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
ursul_bipolar
post 13 Feb 2009, 11:39
Post #8

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 13 Feb 2009, 12:25)
poate a ta a fost lovita frontal smile.gif
*

Nu, nu a fost lovita deloc! O aripa indoita in parcare atat.

--------------------
Toyota RAV4 HSD Elegance 2018
Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
+
parazitu85
post 12 May 2009, 15:52
Post #9

Membru incepator

salutare! mi-am cumparat de curand o solenza si un amic mi-a zis ca a fost lovita pt ca aripa stanga fata nu se aliniaza cu restul partilor componente ale caroseriei(lucru care din pacate nu l-am observat). cand am testat masina am sesizat ca tragea dreapta destul de tare dar vanzatorul mi-a zis ca una din jenti e putin lovita si ca asta ar fi motivul.
momentan nu mai am nici un ban sa ma duc cu ea la service si nu stiu daca sa o tin in fata blocului sau sa imi fac treaba cu ea..
ma puteti ajuta cu ceva sfaturi??..sunt inceptator si la prima masina.
multumesc anticipat!

--------------------
soleza clima 2004
+
solenza_scala
post 12 May 2009, 18:50
Post #10

Membru autentic

Cred ca a fost busita cam rau si s-a dus directia. De obicei se repara, mergi la un mecanic bun sa traga de ea pe standuri si o sa se reduca aproape de tot, daca nu chiar de tot chestia aia. Dar trebuie sa verifici atent toate subansamblele la directie, de la bucsa la pivot etc.

--------------------
Dacia Solenza ---
+
Marian66
post 12 May 2009, 19:05
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

cum sa'ti traga intr'o parte daca janta e putin indoita? iti face o galma care o sa faca glup glup glup si in final o pana. de stricat nu prea ai ce sa strici, poti o sapt-doua sa te rezumi la acasa-servici-benzinarie, daca vezi ca nu se agraveaza.

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
solenza_scala
post 12 May 2009, 19:28
Post #12

Membru autentic

iti trage tot ansamblul ala, nu stiu sigur ce, cum si cu ce, dar stiu ca trage de piese, le ajustează, schimbă ce trebuie, echilibrează rotile etc. Sa nu crezi ca doar janta e julita din moment ce trage mult dreapta masina si nici aripa nu se aliniaza... A bushit-o cineva serios din lateral. Probabil ca te poti limita la serviciu-acasa, dar nu risca prea mult si repar-o cat de repede poti.

This post has been edited by solenza_scala: 12 May 2009, 19:30

--------------------
Dacia Solenza ---
+
yooo Miky
post 12 May 2009, 21:36
Post #13

Membru incepator

si a mea cred ca a fost sifonata un pic in spate:coltzul drept nu are aceeasi lipitura cu cel stang...adica e clar...si mai alalteri mam uitat la anul de fabricatie al stopurilor de curiozitate mellow.gif ...unu 2003 unu 2004,ma rog intrun final cum imi zicea cineva este inevitabil sa nu existe cate o chestie fiind second hand,dar conteaza in ce mod,cat de grav,ca asa coltul ala sa reparat asta e ...e OK.Dar dc masina a fost rasturnata sau cum imi povestea un tip ca a "rupt" loganul intro gura de canal.si ia facut tot cei trebuit(toata articulatia,jante noi...bla bla....) tot avea o bataie,atunci e cam nasol!

--------------------
dacia solenza 2003 scala
+
argon
post 13 May 2009, 12:40
Post #14

Mesaj semiautomat

o masina lovita 'cum trebuie' nu o mai faci masina veci, nu va mai sta pe drum bine niciodata, si sa te duci la meseriasul meseriasilor, nu degeaba s-a inventat termenul de dauna totala, dar romanul nostru o repara si o revinde de buna, pana exista naivi, sa nu le zic fraieri, asa va fi intotdeauna.

Si samsaru ala prost de'nteapa..putea sa puna o janta buna in loc de aia indoita, si pe partea opusa plumbi pe pe partea interioara sa ingreuneze, sa nu mai traga in partea cealalta, na ca le-am dat idei icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
axabrt
post 13 May 2009, 13:17
Post #15

Membru autentic

From: Ploiesti

Si eu m-am gandit la asta...

masina mea tragea dreapta din cauza diferentei dintre profilele anvelopelor (pe stanga roata noua-rezerva, pe dreapta roata tocita - rulata 40.000 km). Pana n-am pus una noua pe fata, tot stramb mergea...

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
parazitu85
post 13 May 2009, 14:00
Post #16

Membru incepator

am observat cateodata cand accelerez ca se aude un zgomot ciudat un "zdrang" (nu stiu cum sa ma exprim) scurt in partea stanga cred la roata...sa fie pivotul busit?? inca o chestie imi mai e neclara..daca masina a fost lovita pe partea stanga cum de trage dreapta??
daca e sa fie pivotul de pe stanga busit e normal sa traga dreapta??
poate ma lamuriti si pe mine ca nu prea ma pricep la treburile astea.. sad.gif
va multumesc

--------------------
soleza clima 2004
+
argon
post 13 May 2009, 14:12
Post #17

Mesaj semiautomat

n'ar fi rau sa fie doar de la pivot, trebuie dusa la un atelier mai specializat asa, sa masoare niste cote la caroserie.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
parazitu85
post 13 May 2009, 14:21
Post #18

Membru incepator

argon...crezi ca ai putea sa ma lamuresti u astea 2 intebari??

daca masina a fost lovita pe partea stanga cum de trage dreapta??
daca e sa fie pivotul de pe stanga busit e normal sa traga dreapta??

--------------------
soleza clima 2004
+
corbex
post 13 May 2009, 15:03
Post #19

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

Masina nu trage dreapta pentru ca a fost lovita in stinga. Poate sa traga in orice parte, depinde cum s-a indoit de ce s-a indoit.
In alta ordine de idei, cineva, mai sus, spunea ceva de lonjeroane. Solenta n-are lonjeroane. Motorul sta pe un jug, care, la rindul lui, e fixat de caroserie prin doua triunghiuri, fiecare prins in 3 suruburi. E floare la ureche sa se deformeze ceva la un impact mai serios. Si uzura bucselor barei de torsiune poate face masina sa traga intr-o parte (deformare inegala a caroseriei in timpul mersului). De asemenea, pozitia asimetrica a barei de torsiune.
E nevoie de un control riguros facut la un atelier care are meseriasi, nu mecanici pur si simplu.

This post has been edited by corbex: 13 May 2009, 15:04

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
parazitu85
post 13 May 2009, 18:09
Post #20

Membru incepator

am fost la un service si s-a uitat asa un pic la ea fara sa o urce pe rampa..mi-au zis ca nu pare lovita tare si ca per ansamblu masina arata cat de cat bine..un baiat mai tanar mi-a recomandat sa fac bracajul la roti..sa fac cum imi zice el??..credeti ca un bracaj m-ar scapa de problema?

mii de multumiri pt toti cei care va dati interesul sa ajutati persoane necunoscatoare ca mine..

--------------------
soleza clima 2004
+
yooo Miky
post 13 May 2009, 20:04
Post #21

Membru incepator

pentru argon...vreau sa zic ca at cand mam dus sami pun in silicon parbrizul meseriasul era si seful oarecum(era atelierul lui),avea pe elevator o caroserie de logan fara piesaraie motor si altele...si ma intreaba asa:"cat ai dat pe solenza asta?"si zic X euro...apoi imi propune sa facami face de la A la Z acel logan si sa facem schimb fara nici o diferenta ca oricum el il va vinde in 10000euro,numi venea sa cred...deci pt mine ar fi trebuit sa fie o afacere de vreo 4500euro.Dar la modul cum am vazut acea masina am ramas un pic asa,adica nu mai esti sigur in ziua de azi de ce ei mai ales dc esti un "naiv" cum ziceai si u argon!asta e...exista astfel de oameni care traiesc din asa ceva...uni fac si alti trag sad.gif

--------------------
dacia solenza 2003 scala
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 19:50
Forum Renault