DIAGNOZA, DIAGNOZA DACIA MONOPUNCT
![]() ![]() ![]() |
DIAGNOZA, DIAGNOZA DACIA MONOPUNCT
halciulivendu |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 2 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA NOVA
DACIA NOVA
2000/MONOINJECTOR
|
|||
Razvan007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 7 March 07 ![]() |
sal! nu stiu sa-ti raspund exact dar stiu ca e pe net un program pt asa ceva de diagnoza.iti trebuie si un leptop ceva ca sa faci ceva de genul.sper sa te ajute ceva din ce ti-am zis.o sa ma interesez si eu
![]() |
--------------------
Dacia nova
nova gti
1999
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Fiind vorba de un conector pe 2 fire, nu poate fi decat un protocol serial. Mai trebuie si un adaptor (hardware) care sa permita cel putin receptia (presupun ca daca rezistenta intre cele 2 fire scade sub o anumita valoare dar nu mai jos de o a doua - astea sunt datele pe care trebuie sa le aflam - ECU trimite un tren de impulsuri care e interpretat de programelul adecvat (softul ala?) ca un cod ce descrie "durerea" din sistem. Nu cred ca e necesara transmiterea spre ECU a vreunui semnal - lucrurile simple sunt in general mai sigure. (O constructie asemanatoare am gasit pentru iesirile de comanda a celor 2 relee, pe care am dorit sa la inlocuiesc cu "altceva"; sub 80 de ohmi sau peste 500 de ohmi, nu mai aparea semnal la iesire. Valorile insa cred ca sunt mai sus pentru portul de comunicatie)
Adaptorul cred ca e destul de simplu si ieftin (portul serial e de obicei RS232, dar poate merge si pe un pin la portul paralel, compatibil cu logica 0-5 Volti, folosita si in ECU? Desi cred ca e mai probabil un semnal 0-12volti, care insa se poate limita...Electronistii stiu cum) Chiar si programul cred ca e realizabil de un cunoscator de programare (C? java? ) singura chestie fiind tabelul de echivalente intre coduri si defect Mai inteligent mi s-a parut sistemul de la alte marci, care clipeste lampa de "avarie" transmitand astfel codurile fara alte complicatii. Toate cele bune! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 22:33 |