Problema semering ulei, Pierd ulei, rog ajutooor !!!
![]() ![]() ![]() |
Problema semering ulei, Pierd ulei, rog ajutooor !!!
Deadly |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 173 Joined: 13 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
VW Bora
1.8T
2003
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai daca o fi prost simmeringu-de unde esti>
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
simeringul este prost;am patit-o eu,nu vorbesc prostii;
schimba-l si cere garantie la lucrare la cel care ti-l schimba; daca te pricepi cat de cat il poti schimba singur;il scoti pe cel vechi sio bagi unul nou;NU folosesti surubelnite sau obiecte ascutite cand il bagi;il pui pe cel vechi peste cel nou si bati in cel vechi; trebuie sa demontezi fulia de la arbore,baia de ulei; |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
baia de ulei nu trebe demontata
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
seschimba si simeringul si fulia. Dar smecheria cea mai mare este ca simeringulse monteaza...drept.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
poate sa curga si pe la imbinari, nu neaparat la semering, dar adevarul ca si ele is foarte proste cat de origine ar fi. Eu cand am desfacut acolo am pus inapoi simeringul vechi de 12 ani, si o picatura nu curge, ca daca puneam nou sigur imi curgea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lapcat |
![]()
|
![]() cracked Group: Members Posts: 84 Joined: 15 June 08 ![]() |
Eu pierdeam ulei pe la garnitura dintre capacul de la distribuție și baia de ulei, garnitura aceea neagră în formă de U. Inițial am crezut că e de la semeringuri fiindcă se prelingea și ajungea sub semering dar după o inspecție mai atentă am găsit buba.
|
--------------------
.
.
.
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
mai fa o treaba ca sa tina mai strans pe fulie. scoti arcul, ii tai vreo 10 spire, hai 15 si il imbini la loc. va tine mai strans.
functioneaza f bine metoda, recomandata de batrani, testata si de mine. |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
lapcat |
![]()
|
![]() cracked Group: Members Posts: 84 Joined: 15 June 08 ![]() |
O prostie. Părerea mea.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Ce firme mai fac acele simmeringuri.
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
sc fartec sa bv facea.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Se mai schimba si acea "bucsa" (ca nu stiu cum se numeste) pe care sta simeringul, pentru ca se uzeaza si se formeaza adancitura unde lucreaza simeringul.
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
la fel ca mad toz zic si eu!pana nu am schimbat-o nu am rezolvat nimic!
![]() |
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
Deadly |
![]()
|
Multumesc mult pentru raspunsuri.
![]() ![]() Am vazut cand mi-a schimbat data trecuta simeringul mecanicul si nu mi s-a parut mare scofala. Voi incerca si celelalte variante propuse de voi daca nu se va rezolva doar cu schimbarea simeringului si voi reveni cu detalii. Multumesc mult din nou pentru ajutor. ![]() |
--------------------
VW Bora
1.8T
2003
|
|
ydaniel |
![]()
|
iei capac nou de distributie de uzina+simmering nou de fartec:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Deadly |
![]()
|
Asa am sa fac @ydaniel.
![]() |
--------------------
VW Bora
1.8T
2003
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
simeringurile de fartec sunt o gluma proasta mai nou, totusi avand in vedere ca nu o sa gasiti altceva mai bun in magazin decat pe comanda la auto import, va recomand sa scurtati arcurile inainte de utilizare
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Nelule , ai vreun cod pt semeringul ala de la distributie .....
![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Atentie, se vorbeste de acea bucsa pe care etanseaza simeringul; la unele modele de fulie (din doua bucati - butuc si fulie separate) exista "bucsa", in esenta butucul fuliei, la altele, cu fulie monobloc, se schimba fulia cu totul. Daca aveti fulie monobloc, optati pentru modelul din doua piese, butuc+fulie. Data viitoare veti schimba numai butucul, in plus, fuliile monobloc is recunoscute ca proaste, ele despicindu-se usor.
La schimbarea acelei bucse sau a fuliei se roteste motorul incit canalul de pana sa fie deasupra, sa nu va cada pana din canal. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Deadly |
![]()
|
Am cumparat urmatoarele piese:
DSCN0005.JPG ( Size: 223.93k ) Number of downloads: 317 Pot sa ma apuc de schimbat sau imi mai trebuie ceva ??? Multumesc. |
--------------------
VW Bora
1.8T
2003
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Apuca-te de schimbat
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
Tiristu' |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 20 April 09 ![]() |
si mie mi curge exact la fel... putin putin..acum din c in ce mai mult.... dar completez asa pe parcurs... insa...trebuie schimbat
![]() |
--------------------
Dacia
1310
97/S
- 02 BUJ
|
|
Deadly |
![]()
|
Buna tuturor. Intai as vrea sa-mi cer scuze ca am intarziat atat de mult cu raspunsul referitor la rezolvarea problemei mele, insa am fost foarte ocupat.
![]() Am schimbat piesele cumparate (fulie, bucsa, simering) si uleiul (nu stiu cat este de bun, dar am pus Havoline 20W-50). Nu s-a remediat problema. ![]() ![]() Am studiat mai atent cauza problemei si am observat ca de fapt picura ulei pe la sonda de ulei de bec. ![]() ![]() Multumesc tuturor care m-au ajutat. ![]() PS: Sper sa fie folositoare rezolvarea problemei mele si pentru altii. ![]() ![]() |
--------------------
VW Bora
1.8T
2003
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 23 Apr 2009, 21:56) QUOTE(Deadly @ 23 Apr 2009, 22:04) Ma, poate mai vede altu' si face prostia de a pune botu'. Pentru ce naiba sa iei capac nou??? Cateva observatii: - daca se schimba simeringul fara demontarea capacului (cred ca e posibil), pentru a se elimina neajunsurile provocate de acea uzura (sant) din bucsa / fulie monobloc, se poate introduce simeringul cu cativa mm mai putin / mai mult. Astfel, etansarea se face pe alta zona a bucsei; - daca se schimba simeringul prin demontarea capacului (ocazie a unei interventii la distributie de exemplu), trebuie acordata mare atentie centrarii capacului inainte de strangerea suruburilor. Asta se face prin: asezarea capacului pe bloc si mentinerea pe pozitie prin preinsurubarea (NU strangerea) catorva suruburi, introducerea bucsei centratoare, strangerea suruburilor FARA a se misca capacul. Daca nu se centreaza corect capacul, arborele si simeringul nu vor fi p-aceeasi axa, iar uleiul va curge-n voie. Simeringul Fartec (kk) se poate inlocui foarte bine cu un simering de calitate, gen Victor Reinz. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 11:31 |