Pavaj alee, trafic usor, sfaturi, producatori, preturi
![]() ![]() ![]() |
Pavaj alee, trafic usor, sfaturi, producatori, preturi
ghiocel |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 10 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan Ph.2, 1.6, 16V, Supernova, Solenza
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mi se par cam subtirele totusi. As opta pentru pavele de 6 cm grosime.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Mininul de grosime la pavele e 60mm. Daca terenul pe care vrei sa le pui nu e tasat bine, in sensul ca sa fi fost calcat des de greutati mari nu iti recomand sa pui pavele pentru ca suprafata se va valuri si atunci o iei de la 0, adica trebuie sa le scoti, sa tasezi suprafata si iar sa pui pavelele.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
ghiocel |
![]()
|
Am uitat sa precizez ca actuala alee este deja betonata. Deci urmeaza sa asez acele pavele peste un terasament solid si un strat de nisip. Consider, asadar, ca grosimea de 2.5-3 cm este suficinta pentru un trafic domestic. Astept sugestii cu privire la producatori.
|
--------------------
dacia
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ghiocel |
![]()
|
De fabricat, se fabrica. Si daca se fabrica au si o utilzare, nu? Daca se calca numai cu piciorul nu vad de ce s-ar sparge (asta in cazul daca nu cumva au defecte de fabricatie).
|
--------------------
dacia
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Poate or fi pentru placari de pereti exteriori...
![]() Nu-i mai simplu sa gasesti ofertele producatorile prin intermediul lui google? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Undeva pe centura, intre Chitila si Petromul de pe partea dreapta cum mergi spre Militari, mi se pare ca exact la Petrom, faci stanga in camp, si acolo este un mare depozit fix cu asa ceva. Dar, tu vrei sa pui pavele de 2.5cm pe strat de nisip si sa calci pe ea. Un an poate... Apoi, in microfisurile existente intra apa care isi face de lucru mai ales in perioada inghetului, si crapa fara sa mai calci tu.
Daca vrei sa iesi ieftin, eu la tara mi-am pavat gradina intr-un w-e astfel: Imprumutat o betoniera de la un vecin, facut din OSB dat cu ulei 10 forme, si in 2 zile de w-e am facut 100 pavele 30X60 de mama-mama. Plus ca sunt imprimate cu scoici, conuri de brad si frunze de catre echipa feminina. Grosime 7 cm (media) Am iesit foarte ieftin, mai mult a costat berea si gratarul... EDIT: ah, si sunt facute pt trafic pietonal, nu "domestic" ca poate ai jeep... Uita-te la cele folosite pt trotuare, unde nu urca masini, sau nu ar trebui sa urce, sa vezi ca grosimea sare de 7 cm... This post has been edited by altisone: 15 May 2009, 12:20 |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Vezi aici: www.adrieanvideanu.ro. Paveaza si bordureaza orice, la prima vedere chiar gratis.
Dincolo de gluma, au dreptate baietii, cind fac observatiile privind grosimea pavelelor. Daca-ti vine in vizita o tanti care poarta tocuri cui, iti sparge toate dalele pe care calca, daca nu faci aleea cum trebuie. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
hotroad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 March 07 ![]() |
poate ca @ghiocel doreste sa puna dalele direct pe ciment. In cazul acesta poate folosi dale de ~ 3 cm.
Ca si producator NU RECOMAND Artpavement ( www.artpavement.ro ). Eu de acolo am cumparat, au marfa calumea in depozit insa la client trimit rebuturi. Mare atentie la ceea ce platesti (CALITATEA I, II, III trebuie sa iti scrie pe factura), un pret nic nu inseamna neaparat si un produs de calitate. Iti recomand dalele "vibrate", nu cele turnate prin presare. La asemenea cantitate poti negocia pretul(sau poti obtine cativa mp in plus) |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Daca zici ca ai deja aleea betonata, poti sa pui cu adeziv de gresie de exterior pavele de 60. Am un vecin care a procedat asa, a turnat beton mai intai si apoi a lipit pavelele cu adeziv.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
QUOTE(altisone @ 15 May 2009, 13:19) Daca vrei sa iesi ieftin, eu la tara mi-am pavat gradina intr-un w-e astfel: Imprumutat o betoniera de la un vecin, facut din OSB dat cu ulei 10 forme, si in 2 zile de w-e am facut 100 pavele 30X60 de mama-mama. Plus ca sunt imprimate cu scoici, conuri de brad si frunze de catre echipa feminina. Grosime 7 cm (media) Am iesit foarte ieftin, mai mult a costat berea si gratarul... Poate ne dai si reteta, sau e secret ? |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce reteta ? Pt. beton?
![]() Pai faza e urmatoarea, am facut la ochi... Cred ca am pus la betoniera de 80 litri cca. o treime sac ciment, restul, pana la plin nisip si balast in proportii egale. Apa, se adauga pana se face o mamaliga densa, adica sa nu fie foarte subtire. Am facut la ochi, nu ma pricep bine sa explic, am imitat muncitorii, ca i-am vazut facand asta, slava Domnului... Cat despre imprimeuri, cand se lasa apa, la cca 10 minute dupa turnarea in forme, puneau fetele scoicile, frunzele sau conurile de brad si ramanea forma. E imposibil sa nu gasesti pe Google reteta betonului. NA, la prima strigare: http://www.rodev.ro/reteta_preparare_beton.htm Bine, eu am facut alea dreptunghiulare, ca nu aveam chef sa ma joc cu circularul. Daca ai rabdare, poti face niste forme mai ciudate, ca le faci o singura data si le reciclezi. Neaparat date cu ulei, sau puse foid e ziar in ele inainte sa torni betonu, ca nu mai scoti dalele din ele, si daca dai cu ulei, in 2 ore poti extrage forma cu grija, sa nu fisurezi betonul crud. Asta ca sa faci mai putine forme. Inainte sa torni, pe sol pui iar o foaie de ziar sau un nailon. Si suprafata sa fie cat mai dreapta... This post has been edited by altisone: 19 May 2009, 22:21 |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Mersi, deci:
beton B100: 1 kg ciment, 11 kg balast, 0.81 litri apa . Mici si bere dupa nevoie ![]() This post has been edited by lm: 20 May 2009, 07:35 |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Altis |
![]()
|
Neaparat si nisip. Daca ai margaritar, adica balast cu granulatie mica, sau nisip cu boabele cat bomboanele "Cip" de pe vremea lui Ceasca e ideal...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:42 |